Доган предприе или претърпя рокада в ДПС

Най-интересните теми от печата за днес, 5 ноември
5 ное 2013 08:05,
63
Доган предприе или претърпя рокада в ДПС
Доган разделя Местан и Бисеров. Снимка: архив, Булфото

"Доган предприе или претърпя поредната рокада", коментира "Сега" напускането на Христо Бисеров.

Най-логичното от гледна точка на партия ДПС е, че става дума за история, пряко свързана с движението.

Ахмед Доган бе човек, на когото методите на Христо Бисеров са близки и обясними. Сегашният лидер Лютви Местан обаче е друг тип. Той неистово се опитва да се докаже, да покаже на всички, че е достоен да бъде начело на движението. Опитва се да се еманципира от зависимостта си от предшественика си и да провежда собствена политика в рамките на позволеното от Доган.

Такъв човек трудно би се сработил с персона като Бисеров, просто методите са други. Каквито и да са причините, малко вероятно е те да бъдат артикулирани от някого от ДПС, защото там никой не иска да изважда на показ начините на правене на политика.

***

"Бежанците ще станат заплаха, ако не помогнем да се интегрират", смята Валерия Иларева, адвокат. В интервю за "24 часа" тя цитира информация на ДАНС, че 12 души са идентифицирани като лица, застрашаващи националната сигурност.

Дори да приемем, че е така - това са 12 човека от общата бройка 6-7 хиляди бежанци. Когато се вземат мерки, те трябва да бъдат пропорционални на заплахата в една правова държава. Нека
останалият процент да е за интеграция на тези хора - те са от средната класа, хора с възможности, в разцвета на силите си, млади, трудоспособни. Да им дадем възможност да станат
равноправни членове на нашето общество. Изключването им наистина е заплаха за нашата национална сигурност, твърди тя.

"Хиляди са жалбите на граждани срещу граждани", посочва в интервю за "Новинар" Димчо Михалевски, председател на парламентарната комисия по регионална политика и благоустройство.

Според него е необходима промяна в технологията по контрола на незаконното строителство. В момента има практики, които трябва да се променят. Органите на строителния контрол са затлачени от хиляди жалби от граждани срещу граждани.

За такъв тип жалби има граждански съд и не следва Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да се превръща в орган по разрешаване на междусъседски проблеми. ДНСК е орган, който трябва да гарантира спазването на закона в обществен интерес.

"Затова ще освободим чрез необходимите законови промени ДНСК от вълната граждански жалби и ще дадем възможност да се концентрират върху проблеми от обществен характер и да повишат ефективността на своята работа", казва Михалевски.

***

"Здравната система е деморализирана", отбелязва в интервю за "Труд" акад. Дамян Дамянов, заместник-председател на Българската академия на науките.

Той посочва, че още от времето, когато здравната реформа започна през 1999 г., тя тръгна като политическо решение и в погрешна посока.

“Създадохме общопрактикуващи лекари, но не постигнахме западноевропейския модел, към който се стремяхме. Семейните доктори станаха разпределители в здравната система, превърнахме ги в еднолични търговци. А болниците - в търговски дружества. В резултат на това се разви комерсиализация в цялата система. Всичко това доведе до деморализация. Изходът е да се смени начинът на действие. Основен опорен момент трябва да е разговор на какви изисквания да отговарят общопрактикуващите лекари. А държавата да фиксира определен брой държавни болници, които да очертаят скелета на здравеопазването”, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
силвия преди 10 години
знае се, че Доган стои зад всичко, време е да си подавате оставката!!!! ОСТАВКА!ОСТАВКА!
48
0
 
1
 
! Отговори
FBI преди 10 години
България си мълчи за БГ лични карти на Сърби в Германия за по 1500 евро на брой , Цветанов нищо не казва , не е нужно да се прави paзследване , всеки нашенеш които е бил в Германия в Сръбско кафене знае за какво става въпрос
47
2
 
2
 
! Отговори
лулу преди 10 години
Всичко ръководи Доган, просто тактично стой в сянка!
46
0
 
3
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
БТВ - уникална антибългарска телевизия, сори, Босфор ТВ!Скъсаха се да жалят леко порязаното сирийче, а за Вики с 10-те дълбоки рани, вече няколко дни, - нито дума!Срам сте вие!Дано скоро ви фалира скапаната телевизия!
45
0
 
2
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
не знам защо Ви дразнят хорицата - дупят се пред джамията... ми - искат някой да се възползва!А вие хем не щете, хем сте сърдити. Ми такива са им нравите бре!Та... като стана дума... В Карлово една църква след принудително отнемане от Българите, е станала на джамия. И след 3-*** "свидетели" й е изваден нотариален акт (да Ви припомням ли как продадоха колата на един вожд прди време... :)))И - престъпниците "СИ Я ИСКАТ"!!! Ама ние сме *** - що да не им я дадем и с това да заявим, че сме рая!
44
0
 
3
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Бисеров май се разкара оттам след як скандал.Българите в ДПС само легитимират тая ислямистка партия и го правят за пари. Това и на *** от съседния блок му е ясно вече.
43
1
 
4
 
! Отговори
ДПС пред фалит преди 10 години
Ръководител движението не може да спре разпадането на ДПС. Калчищата с които се управлява редакторчето от Йени Ешек са много и достатъчни да се обеси с тях.
42
1
 
6
 
! Отговори
Reni преди 10 години
Все някой требваше да открие парада на оставките. Хайде сега цялото правителство след него с оставки в ръка.
41
1
 
9
 
! Отговори
don_toni1979 преди 10 години
ХА ХА ОТ КОЛКО МНОГО ВРЕМЕ НЕ БЯХ ГО ВИЖДАЛ ТОЯ *** ДОГАН КЪДЕ СЕ КРИЛ ДО СЕГА ? СИГУРНО ЩОТ ЕДИН ОТ НЕГОВИТЕ КУЧЕТА СЕ ОСЕТИЛ НАВРЕМЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ЕДНА РАЗПАДАЩА СЕ ПАРТИЯ
40
0
 
6
 
! Отговори
ЕХ, С ВРЕМЕТО... преди 10 години
"Дано с времето разбера защо съм подал оставка. Засега не съм наясно, но вярвам, че всичко ще се изясни"- това казва Бисеров в интервю днес.
39
2
 
18
 
! Отговори
Йолина преди 10 години
Бисеров май се усети, че работата отива на зле и се отърва от тая напаст! Ами защо и другите не последват примера му и не се отправят към изхода с ОСТАВКА в ръка!?
38
2
 
12
 
! Отговори
ив! преди 10 години
ОСТАВКА!
37
2
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,- Леенето на кръв, рязането на глави и бомбените атентати са религиозни актове - "Светая светих" за Исляма...- Да си ги практикуват в Ислямските държави... няма лошо..., толерантни сме...- Важното е да не допуснем тези религиозни обряди и у нас..., например в Кърджали или Разград..., защото тук - там, май се обучават талибанчета..., в ръцете на недоучилите се гърмяха бомби..., а после инструкторите им ги "самоубесваха"...!!!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да интегрирам "бежанците"? Вие чувате ли се какви ги говорите? Вън веднага навлеците, обратно в Магреба и Азия!!! Така ще ги интегрираме, че от нас и помен няма да остане след 15 години! Те раждат като плъховете, веднъж получили статут остават тук завинаги, с правото за гласуват, закупуват земя...следват още джамии.."Со *** ще ви победимо" не е празна заплаха!! В Косово нали ги интегрираха!!!!
35
6
 
22
 
! Отговори
ани преди 10 години
ОХХХХ Става страшно вече. Всяка секунда на това управление е пагубна. За съжаление не си тръгват с добро.
34
1
 
11
 
! Отговори
didispasova преди 10 години
Нека се маха а и те след него да се махат...какво се бавят още...
33
1
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Аз съм от простолюдието,не мога да разбера Бисеров с мълчанието си кво иска да каже?!
32
9
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Да видим- Бисеров отговаря пред А.Доганов за Цонев- Цонев нарече Б.Борисов в Парламента Мутра- Това може да впечатли А.Доганов, само ако преговаря с Борисов за - Властта носеща им Пари!!!- Б.Борисов и А. Доганов са параноици и холерици и от мафиотска вярност А.Доганов отстранява Бисеров, че и Б.Найденов (дали не са амфетите на Б.Б.)!?!?Извод:- След приемане на бюджета ГЕРБ и ДПС ще съставят Правителство! Студентите започнаха Морална революция, която ще завърши както обикновено Мафията пак ще вземе властта!!!.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да предприемат ОСТАВКА най- добре!
30
3
 
4
 
! Отговори
FBI преди 10 години
България си мълчи за БГ лични карти на Сърби в Германия за по 1500 евро на брой , Цветанов нищо не казва , не е нужно да се прави paзследване , всеки нашенеш които е бил в Германия в Сръбско кафене знае за какво става въпрос

Спонсорирани публикации