Доган предприе или претърпя рокада в ДПС

Най-интересните теми от печата за днес, 5 ноември
5 ное 2013 08:05,
63
Доган предприе или претърпя рокада в ДПС
Доган разделя Местан и Бисеров. Снимка: архив, Булфото

"Доган предприе или претърпя поредната рокада", коментира "Сега" напускането на Христо Бисеров.

Най-логичното от гледна точка на партия ДПС е, че става дума за история, пряко свързана с движението.

Ахмед Доган бе човек, на когото методите на Христо Бисеров са близки и обясними. Сегашният лидер Лютви Местан обаче е друг тип. Той неистово се опитва да се докаже, да покаже на всички, че е достоен да бъде начело на движението. Опитва се да се еманципира от зависимостта си от предшественика си и да провежда собствена политика в рамките на позволеното от Доган.

Такъв човек трудно би се сработил с персона като Бисеров, просто методите са други. Каквито и да са причините, малко вероятно е те да бъдат артикулирани от някого от ДПС, защото там никой не иска да изважда на показ начините на правене на политика.

***

"Бежанците ще станат заплаха, ако не помогнем да се интегрират", смята Валерия Иларева, адвокат. В интервю за "24 часа" тя цитира информация на ДАНС, че 12 души са идентифицирани като лица, застрашаващи националната сигурност.

Дори да приемем, че е така - това са 12 човека от общата бройка 6-7 хиляди бежанци. Когато се вземат мерки, те трябва да бъдат пропорционални на заплахата в една правова държава. Нека
останалият процент да е за интеграция на тези хора - те са от средната класа, хора с възможности, в разцвета на силите си, млади, трудоспособни. Да им дадем възможност да станат
равноправни членове на нашето общество. Изключването им наистина е заплаха за нашата национална сигурност, твърди тя.

"Хиляди са жалбите на граждани срещу граждани", посочва в интервю за "Новинар" Димчо Михалевски, председател на парламентарната комисия по регионална политика и благоустройство.

Според него е необходима промяна в технологията по контрола на незаконното строителство. В момента има практики, които трябва да се променят. Органите на строителния контрол са затлачени от хиляди жалби от граждани срещу граждани.

За такъв тип жалби има граждански съд и не следва Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да се превръща в орган по разрешаване на междусъседски проблеми. ДНСК е орган, който трябва да гарантира спазването на закона в обществен интерес.

"Затова ще освободим чрез необходимите законови промени ДНСК от вълната граждански жалби и ще дадем възможност да се концентрират върху проблеми от обществен характер и да повишат ефективността на своята работа", казва Михалевски.

***

"Здравната система е деморализирана", отбелязва в интервю за "Труд" акад. Дамян Дамянов, заместник-председател на Българската академия на науките.

Той посочва, че още от времето, когато здравната реформа започна през 1999 г., тя тръгна като политическо решение и в погрешна посока.

“Създадохме общопрактикуващи лекари, но не постигнахме западноевропейския модел, към който се стремяхме. Семейните доктори станаха разпределители в здравната система, превърнахме ги в еднолични търговци. А болниците - в търговски дружества. В резултат на това се разви комерсиализация в цялата система. Всичко това доведе до деморализация. Изходът е да се смени начинът на действие. Основен опорен момент трябва да е разговор на какви изисквания да отговарят общопрактикуващите лекари. А държавата да фиксира определен брой държавни болници, които да очертаят скелета на здравеопазването”, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
mihaela85 преди 10 години
Разбира се ,че я е предприел - защото днес той управлява държавата ,той взема решенията вместо всички и никой не прави нищо без негово разрешение. По-важното е докога ще го позволяваме?
28
0
 
24
 
! Отговори
ОПТИМИСТ преди 10 години
Имигрантите не са проблем в ПРАВОВА държава. Но България не е ПРАВОВА държава. В какво ще ги интегрираме чужденците - в едно ДЕЗИНТЕГРИРАНО общество? Пълен абсурд! Колко ли трябва да мрази българите този болен мозък, който е намислил да решава демографската и икономическата катастрофа с арабски жени и деца. Кой излъга сирийците, че ще намерят спасение в България? В страшния български АД? Кой?
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основната вина си е наша защото допускаме една шепа тарикати да правят на *** 7милиона.А пък някои ги подкрепят но не си правят сметката че обричат децата си на мизерия или пъкда станат имигранти и да нямат родина. Те ще плащат за тяхната глупост както и вече става.Но как не го разбират просто нямам обяснение .
26
1
 
8
 
! Отговори
челик преди 10 години
Никой ли не допуска че Бисеров е заплашен и напуска за да спаси близките си.Извинявам се грешката е моя
25
2
 
7
 
! Отговори
челик преди 10 години
Никой ли не допуска че Цонев е заплашен и напуска за да спаси близките си.
24
7
 
23
 
! Отговори
вяра преди 10 години
КОСТОВ БЕШЕ ПРАВ - ДПС Е ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. ТАЗИ ЕТНИЧЕСКА ГРУПИРОВКА СПРЯ РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА И Е В ОСНОВАТА НА МАФИЯТА...
23
3
 
14
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Ами така е,като не се спазва Конституцията ще никнат като отровни гъби антиконституционни партии като ДПС.В коя друга европейска страна се сlучват такива неща !
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето и точните думи на Доган."Постоянно тече един процес на прекрояване на границите съобразно с етническите граници.Дали в явна форма тост радикално, със сила, с войска, с танкове или в тиха форма, пълзяща, уж умна, уж с използване на демократични трикове...Това ще продължава!".
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОМАТА КРАДЕ ЦИЦАров МЪЛЧИ. ЧАЛМАТА НЕ ЕБ.ВА СЪДА ЦИЦАров ПАК МЪЛЧИ . САЧМАТА СЕ ПРАВИ НА ХИТЛЕР ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ЦИЦАров НЕ ХАЕ.В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ФАШИЗЪМ И ТУРСКО РОБСТВО ТРИ В ЕДНО А ЖАЛКИЯ БЪЛГАРИН СЕ РАДВА НА 5лв ПОДХВЪРЛЕНИ МУ ОТ МОМАТА САЧМАТА И ЧАЛМАТА. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА......ЛУДИЯТ ***-ФИКУСА СЪВСЕМ ПOЛУДЯ.ГЛУПОСТИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СВИНАРЯ СТАНАХА СНЕЖНА ЛАВИНА!ВРЕМЕ Е ПСИХИАТРИТЕ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В 4-ТИ КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ ЛУДНЕМ И НИЕ!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДЕТЕ ДА ПОГОВОРИТЕ С КОНТРАПРОТЕСТА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ БЕРЛИНСКАТА СТЕНА ОЩЕ НЕ Е ПАДНАЛА. ЦИМЕНТИРАНИ ГЛАВИ НЕСПОСОБНИ НА СВОБОДНО МИСЛЕНЕ. КАКВИ НАДЕЖДИ БОЖЕ МОЙ, У НАС МАЛЦИНСТВОТО КОМАНДВА, МАЛЦИНСТВО ОТ ВСЯКАКЪВ ХАРАКТЕР. НАПРИМЕР ПАРТИЙНО, ЕТНИЧЕСКО, КРИМИНАЛНО-ПАРТИЙНО, ОЛИГАРХИЧНО И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ. НИКАКВА НАДЕЖДА. ГЛУПОСТ, ПОСРЕДСТВЕНОСТ, НЕНУЖНА НОСТАЛГИЯ ПО ЛАНШНИЯ СНЯГ, ОКОПАНИ КРИМИНАЛНИ ВЪВ ВЛАСТА СКРИТИ В ПАРТИИ И ИМУНИТЕТИ! ФЕОДАЛНА РУСИЯ Е ОТНОВО НАСТАНЕНА НА НАШИТЕ ЗЕМИ.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаха заразяването с изтопи не било търсене под вола теле?Направо викам извънземните са го отрловили понеже обидил Бойко, а той с тях е кат дупе и ***.Това и децата го знаят.Другото е търсене под вола теле.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА пенсиите на бъгларите дето отидоха в ОФШОРКА.А ОФШОРКИТЕ на Станишев и жена му?А Цветан Васлиев.А Васил Божков черепа.А "самоубийствата" в ДПС?
17
0
 
11
 
! Отговори
удри преди 10 години
Жалка история
16
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към тихата стъпка:А бе,извратеняк,а сметките на Офшорчо,на Буда,на Цветелинка,на Гаргамел,на Хубавото Наде,на г-н 10%,на В.Златев,на Прокопиев,та ***, и т.н. и т.н.да изброявам ли още!
15
1
 
17
 
! Отговори
Харалампито преди 10 години
А стига с тази интеграция, бе! Има хора, които не се интегрират.
14
4
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
ха така, бай доганю да не е отървал конците в помашката партия (Движение на Помаците за Свинско) ?
13
1
 
16
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Четох интервюто на Осман Октай.Ами да,прав съм))),козела Местан е започнал зад гърба на Доган да се разпорежда за ПОООРЦИИТЕ)) и една от порциите е в повече за Местан.Просто е - ХВЪРЛЯ ИНТРИГА,ЧЕ БИСЕРОВ ГО ПРАВИ И КОКАРДЖАТА ДОГАН ГО НАХАПВА,БИСЕРОВ СИ КАЗВА,НЯМАМ НУЖДА ОТ ТОВА ДА СЕ ФОКАЗВАМ,ЧЕ СЪМ ПРАВ И,ЧЕ НЕ ВЗЕМАМ ОТ ПОРЦИИТЕ И ЗАТОВА СИ ТРЪГВАМ ВИЖДАЙКИ СМЪРДЯЩОТО БЪДЕЩЕ НА ДПС-ТО.ПОСЛЕ МЕСТАН КАЗВА - НЕЗНАМ ЗАЩО НАПУСКА,А Е ИСКАЛ,ЗАРАДИ ГРАДИВНОТО ДОВЕРИЕ,КОЕТО *** Е ИМАЛ КЪМ БИСЕРОВ
12
5
 
10
 
! Отговори
FBI преди 10 години
България си мълчи за БГ лични карти на Сърби в Германия за по 1500 евро на брой , Цветанов нищо не казва , не е нужно да се прави paзследване , всеки нашенеш които е бил в Германия в Сръбско кафене знае за какво става въпрос
11
2
 
39
 
! Отговори
хидроинжинерЪт преди 10 години
нито йонал йълдърим(йордан цонев)нито халил бекиров(христо бисеров)нито Владимир Ясенов Зидаров(лютви местан)нито Меди Доганов(ахмед исмаилов ахмедов-доган)се разкаяха нито се извиниха на българомохамеданитеза извратения "възродителен" процес сътворен и приложенот бкп или простичко дпс и бсп.ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ на вас ако вие харесало да ви "възраждат"то за нас беше просто гавра.
10
4
 
28
 
! Отговори
чуколов преди 10 години
1600EUR bill дпс и атака = победаааабат' сали, лютви, бареков, волен, цар киро, пеевски = истинските патриотииии. Давайте ние сме оТзад, победааагледайте alfa + tv7 = телевизиите на истината и пеевски.