Доган предприе или претърпя рокада в ДПС

Най-интересните теми от печата за днес, 5 ноември
5 ное 2013 08:05,
63
Доган предприе или претърпя рокада в ДПС
Доган разделя Местан и Бисеров. Снимка: архив, Булфото

"Доган предприе или претърпя поредната рокада", коментира "Сега" напускането на Христо Бисеров.

Най-логичното от гледна точка на партия ДПС е, че става дума за история, пряко свързана с движението.

Ахмед Доган бе човек, на когото методите на Христо Бисеров са близки и обясними. Сегашният лидер Лютви Местан обаче е друг тип. Той неистово се опитва да се докаже, да покаже на всички, че е достоен да бъде начело на движението. Опитва се да се еманципира от зависимостта си от предшественика си и да провежда собствена политика в рамките на позволеното от Доган.

Такъв човек трудно би се сработил с персона като Бисеров, просто методите са други. Каквито и да са причините, малко вероятно е те да бъдат артикулирани от някого от ДПС, защото там никой не иска да изважда на показ начините на правене на политика.

***

"Бежанците ще станат заплаха, ако не помогнем да се интегрират", смята Валерия Иларева, адвокат. В интервю за "24 часа" тя цитира информация на ДАНС, че 12 души са идентифицирани като лица, застрашаващи националната сигурност.

Дори да приемем, че е така - това са 12 човека от общата бройка 6-7 хиляди бежанци. Когато се вземат мерки, те трябва да бъдат пропорционални на заплахата в една правова държава. Нека
останалият процент да е за интеграция на тези хора - те са от средната класа, хора с възможности, в разцвета на силите си, млади, трудоспособни. Да им дадем възможност да станат
равноправни членове на нашето общество. Изключването им наистина е заплаха за нашата национална сигурност, твърди тя.

"Хиляди са жалбите на граждани срещу граждани", посочва в интервю за "Новинар" Димчо Михалевски, председател на парламентарната комисия по регионална политика и благоустройство.

Според него е необходима промяна в технологията по контрола на незаконното строителство. В момента има практики, които трябва да се променят. Органите на строителния контрол са затлачени от хиляди жалби от граждани срещу граждани.

За такъв тип жалби има граждански съд и не следва Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да се превръща в орган по разрешаване на междусъседски проблеми. ДНСК е орган, който трябва да гарантира спазването на закона в обществен интерес.

"Затова ще освободим чрез необходимите законови промени ДНСК от вълната граждански жалби и ще дадем възможност да се концентрират върху проблеми от обществен характер и да повишат ефективността на своята работа", казва Михалевски.

***

"Здравната система е деморализирана", отбелязва в интервю за "Труд" акад. Дамян Дамянов, заместник-председател на Българската академия на науките.

Той посочва, че още от времето, когато здравната реформа започна през 1999 г., тя тръгна като политическо решение и в погрешна посока.

“Създадохме общопрактикуващи лекари, но не постигнахме западноевропейския модел, към който се стремяхме. Семейните доктори станаха разпределители в здравната система, превърнахме ги в еднолични търговци. А болниците - в търговски дружества. В резултат на това се разви комерсиализация в цялата система. Всичко това доведе до деморализация. Изходът е да се смени начинът на действие. Основен опорен момент трябва да е разговор на какви изисквания да отговарят общопрактикуващите лекари. А държавата да фиксира определен брой държавни болници, които да очертаят скелета на здравеопазването”, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
16
 
! Отговори
тих великан 681 преди 10 години
Вижте дори снимката.Местан е хитър подмазвач,където гледа Сокола,натам и той.Вижте интервютата му по телевизията,как се мазни на Ахмед Доган.Вижте Бисеров - тоя даже съвестта го гризе.Устроен е,но по принцип си гледа надолу....Касим Дал скоро ще изгрее,защото това правителство пада.Ще се върне и Осман Октай,противниците на Ахмед Доган.Имат един лидер покойник самообил се,какво стана със следствието??????? че и в дома на вожда в присъствието на Колъо Вълканов строителя на МГруп...студио Х
8
2
 
10
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Интригата е на Местан-Бустан.Бисеров е българин,а те фесове,вожда или сокола е в сарая,сега му е времето.Хич не е учуден Местан козел.Прави театро за пред *** -Сокола.Политиката им на Дпс то е да отмият всички българя предатели настрани и да ги заместят с ***.Това е ала-бала за земетресението в ДПС то.Мухата е вероятно,че Бисеров се върти покрай Бойко или покрай бившият им лидер,който е към нова партия.За мен е интрига,за да може Бустан да си е начело.Доган,ако е умен,ще махне и Местан.
7
1
 
10
 
! Отговори
Да се знае ! преди 10 години
Х.Бисеров:сега вече може да предположим,че щом той редеше и министрите по време на управлението на СДС защо не и той да е разковничето на въпроса"кой назначи Д.Пеевски"!Имайки предвид,че назначението нестана,поетата от него отговорност за това и натиск от олигарси които са го финансирали е довело до оставки и уплашени погледи!Ако Бисеров е предложил Пеевски,то той ще бъде разкъсан както от протестиращити така и от политиците! Той добре знае това и се *** от страх !!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Да се знае ! преди 10 години
Х.Бисеров: сивият кардинал по времето на управлението СДС в последният момент разместваше листите за депутати и наместваше мутри и корумпирани люде в тях.Целта беше опошляването на СДС,защото по провинцията в структурите бяха започнали да влизат честни и неопетнени членове.Това се случи в В.Търново,Габрово,Дупница,Бургас и Кюстендил.В Кюстендил подмени ръководството на СДС съставено от принципни и достойни хора с плазмодиите като Е.Йорданов и Ю.Юнишев отявлени послушковци и комунисти 6ти ешалон!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
създадохте олигархия, това създадохте! милионери и милиардери! престъпници от най-висок клас -- това създадохте, тикви!
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към тикво и мутро поклонниците:Вижте,стига с тази заплахаче ръководството на ДПС защитава интересите на Турция!Всички шефове на ДПС/и г-н Бисеров/са АГЕНТИ на Българската ДС!Така че,агент на Българската ДСняма как да работи за Турция!Разберете го!А според мен предателите на Българияса други!Вижте им банковите сметкии в кои банки са!Те са предателите!
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега и останалите 239 господа да последват примера на Бисеров. Оставка!
2
7
 
22
 
! Отговори
мунчо преди 10 години
Алоо,пишман журналистите!Стига сте ни занимавали с Бисеров!Решил ли е сам,решили ли сакакво ме интересува!Също толкова ме и интересувашезащо Искрето напусна Герппп!Защо не писахте тогава "ама защо,кой,как и т.н."?!И то при доказателствоза престъпна дейност!
1
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Догане , ако самоубиеш предателя ицко, никой Българин няма да ти се разсърди..