Все повече чужденци идват на лечение в България

Здравният туризъм се развива с изключително бързи темпове
Обновена: 23 дек 2013 14:47 | 23 дек 2013 14:30, Екип на Bulgaria On Air
32
Все повече чужденци идват на лечение в България
Снимка: Bulgaria On Air

Повишава се броят на чуждите граждани, които идват у нас с цел лечение. Това отчитат от българският клъстър за здравен туризъм. Статистиката показва, че въпреки кризата в глобален план, здравният туризъм се развива с изключително бързи темпове.

Основно у нас пристигат граждани от Европейския съюз (ЕС), най-вече от Великобритания, Германия, Италия, Ирландия, Австрия, както и от САЩ и Русия.

Предимствата на България пред много други държави са ниските цени, на които се оказва лечението, бързината на услугите и високото качество.

Според д-р Венцислав Стоев офтамологията, ортопедията и цялата инвазивна хирургия у нас са на много високо ниво.

"В страна като нашата, където имаме 234 минерални извора, невероятно красиви природни дадености и модерни хотели, все още няма координация по отношение на лечението на чужденците. Много е странно, защото туризма ни се развива прогресивно, всяка година идват все повече чужденци, но само през лятото или само през зимата, а здравният туризъм предполага посещения на хора през цялата година. Това е една ниша, която сама по себе си е пренебрегвана все още", обясни Стоев.

Експертите са категорични, че за да се развие този вид туризъм в бъдеще у нас са необходими редица законодателни промени. Необходимо е също така правителството да предприеме инициативи, чрез които страната ни да бъде представена на международно равнище.

Вижте още във видеорепортажа на Лидия Климентова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
13
 
! Отговори
333 преди 10 години
Инвазивна хирургия :) А има ли неинвазивна хирургия, докторчеееее?
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам за офтамологията, ортопедията и инвазивната хирургия, но определено много чужденци идват в България за да ползват услугите на родните стоматолози.
3
13
 
25
 
! Отговори
BG преди 10 години
абсолютно мога да потвърдя написаното в статията. Една от първите ми големи изненади тука в западна европа беше качеството и цената на медицинските услуги - под нивото в България. Просто у нас много обичаме да се жалвзме и оплпакваме без да има причина
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Imigrant !Nai dobrite nai chujdo govorqshtite lekari sa v Balgariq nqma spor !!!!!!!!!
1
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Все повече чужденци идват на лечение в България"Тези са пълни ***.Бг докторята в мнозинството си са безотговорни и неграмотни индивити.Но "за всеки валак си има пътници".Та явно отрепките на европа са си намерили "лечители".Жална им майка.