#Окупацията: Площадите ни да станат Майдани!

Стига страх, съмнения, скепсис и безразличие, зоват студентите
Обновена: 27 яну 2014 08:59 | 27 яну 2014 08:45,
244
#Окупацията: Площадите ни да станат Майдани!
Вериги по вратите на СУ. Снимка: БТА

Окупацията на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава, въпреки че ректорът проф. Иван Илчев подаде сигнал в прокуратурата срещу протестиращите студенти.

От 10.00 часа окупаторите ще дадат пресконференция, обявиха те на страницата си във Facebook – #Окупацията.

Там студентите, които в петък срещу събота наново окупираха Алма Матер, твърдят, че протестът им вече не е само студентски, нито дори само младежки.

Още по темата

"Окупацията е гражданска, българска. Протестът вече е в Ректората. Това се наложи заради безпрецедентния и позорен опит на Ректора под външен натиск да плаши окупиращите студенти с прокурорска, тоест полицейска намеса. Затова ние заедно превръщаме Ректората в свободна зона, в малък Киев, в оръжие, вдигнато срещу оглушалото Народно събрание, в алтернативен център на изгубения национален суверенитет. Ние, окупиращите студенти и граждани, призоваваме цялата страна към общонационална стачка, неподчинение и ефективни блокади на властовите институции.

Стига страх, съмнения, скепсис и безразличие. Не само абстрактни концепции, а и материалните ни интереси са заплашени от кражбите и заемите на управляващата коалиция. Докладът на ЕК за България е отчайващ. Последиците ще ни застигнат бързо - най-вече задълбочаваща се бедност, още корупция и институционален тормоз над дребния бизнес и частните лица.

Така че всички заедно сме длъжни да свалим поредното провалено управление на престъпници и да не допускаме следващо такова. Площадите ни трябва да се превърнат в Майдани", настояват окупаторите.

На свой ред ректорът на СУ проф. Иван Илчев обяви, че след сигнала очаква органите на реда да си свършат работата.

По думите му би следвало днес всичко да отидат на работа, тъй като не е обявяван нито неработен, нито неучебен ден.

"Разговорите с окупаторите се изчерпаха. От техните водачи само един учи в Алма Матер. Какво да говорим с тях?”, попита той от ефира на Нова тв.

Междувременно недоволните от окупацията на Ректората ще се съберат пред Софийския университет в 13.00 часа, за да изкажат несъгласието си. Проявата им също се организира в социалните мрежи.

Поканени са студенти от Софийския университет, преподаватели и служители, които не са съгласни със затварянето на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ANTIBANKERAla bala komunizma ostavi 20 miliarda dolara zaem da izplashtame sega nie ,4e te nikoga ne sa otishli ot 24 god vinagi sa na vlast,i tiya smetki bqha pak tqhna rabota
185
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо в Англия,вашите колеги окупатори бяха изхвърлени за един ден и наблъскани в затвора на кралството??Тези,които са се скрили зад вас си знаят работата .На тях не им трябва в родината ни да има заводи,предприятия,индустрия,научни звена свързани с нея,физици,химици,архитекти,инженери,които да са движеща сила в родината си,на тях са им необходими нискозаплатена работна ръка от Изток!!Как ще има работа за Вас в България,след като няма индустрия нуждаеща се от висши кадри??Искайте,но не ОСТАВКА!!
184
6
 
38
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До АнонименДа бе че хората бяха поставени новогодишно да избират гладна смърт или ток вкъщи. Комунистите нямат нищо общо с това от 89-та на сам. Ако се върнат старите комунисти на власт бая разстрели ще има, ама този път със сигурност ще са оправдани. А такива като тебе , вместо да са благодарни, че комунистите са оставили милиарди в пари и инфраструктура, ходят и окупират разни сгради. Комунизма драги в България е оставил за 45 г. толкова, че 30 години вече има какво да се разсипва и краде.
183
3
 
39
 
! Отговори
пепи готиното преди 10 години
Абе каква Украина, какъв Майдан ви гони? Там хората са на улицата и превземат згради в които е БЕРКУТ(спецслужбите), а не се крият на топло в университета. Излезте бе и завземете МВР на6-ти септември като сте силни ,а не пречете на нашите деца да учат. Баща му на брадатия студент сутринта по бтв е продал кравата им на село за да учи, а тои си пие алкохола и си пуши тревата на топло в СУ и продажните журналисти го дават даже по телевизията тоя анонимник!!!
182
10
 
37
 
! Отговори
Бай Върбан преди 10 години
До Родител--190 ;Комунистите донесоха корупцията от СССР.Стига са ни управлявали *** на бившите комунистически велможи.Студентите искат нов морал.Наи после да има осъдена 1 мутра.Всички мутри и новобогаташи произлязоха от БКП/БСП.ОСТАВКА
181
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ANTIBANKERItogava ne beshe revolucia a prevrat na komunistite,abe balgarina ima robsko samo4uvstvie zna4i nikakvo
180
3
 
37
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До 208Става тя е нежна и винаги трае с десетилетия. Даже забравяне кога сме я почнали. Какви революции какви пет лева ви гонят вас. Ние няма какво повече да сменяме освен правителства като носни кърпички. Строя си е един и същи. Революция имаше миналата година февруари, щот народа съвсем изтрещя от сметки, сега има революционни капризи. И спрете да мрънкате и обвинявате етносите и пенсионерите за изхода на изборите. Явно те са по-многобройния избирателен електорат.
179
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bih utchastval samo za izlizaneto ni ot EU
178
7
 
39
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
Абе докъто не се съберем родителите на истинските студенти -тия дето плащаме мастрафа и не изритаме тая *** няма да стане.Които не му се учи да си ходи у село да пасе овцете ,не да гони мацки,да пие като смок и щом доиде време за изпити да блокира университета.
177
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия клошари се взеха на много на сериозно,всеки момент ще влезнат качулките и ще ядат дървото.Тия *** не могат да решават когато им е кеф да си правят блокади,това да не е частна собственост.Утре всичките на топло за 72 часа докато се изясни кой ги лансирс към тия безотговорни действия.
176
3
 
38
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
Днес ще се разбере дали в България има съдебна система!
175
5
 
39
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Тези нечистоплътни келешчета да ходят да "окупират" Софийския затвор! И задължително да им се спретне по едно досие....
174
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
S tiya nejni balgari revolucia ne stava
173
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никак не е весело с призиви като този в заглавието. Това че са *** не е толкова страшно но това че непрекъснато се тиражират революционните им лумпенски напъни е ужасяващо.
172
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще станат,ако управляващите не подадат оставка.Трябва да разберат,че не ги искаме.
171
4
 
38
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До 201*аси децата. Да им таковам детските номера значи.
170
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 202По-добре всеки петък да правим избори, а в понеделник да ги обявяваме за нелигитимни.
169
0
 
37
 
! Отговори
gost преди 10 години
оф пак се по4на абе 4удя се следното тука други теми няма ли наистина по приятни тия не знам мое мнение които и да доиде в бг няма да се оправим и след 1000 години докато просто не се сетят.Оня с 4асовника за 10000 лева егаси бедняка него е срам ли не знам и тои по4на да лаже и да се оправдава с хората слу6ах му глупостите и на него не му се вярва
168
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2017 година се организирайте и гласувайте, ако всички почнат да оспорват,какво правим? Трябва в бг да правим всяка неделя избори.
167
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА ТЕЗИ СМЕЛИ ДЕЦА. И НИКОЙ ОТ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ ДОШЛА С ХИЛЯДИ МАНИПУЛАЦИИ НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. ТОВА СА БЪЛГАРИ А НЕ ДОГАНОВИ СЛАГАЧИ !