Сирийските бежанци у нас искат в Швеция или Германия

Африканските искали да останат и да се захванат със земеделие
28 мар 2014 19:00,
194
Сирийските бежанци у нас искат в Швеция или Германия
Снимка: Булфото

Сирийските бежанци в България, настанени в лагера в Харманли, мечтаят да получат документи, за да се отправят към Швеция или Германия, а африканските преселници биха останали у нас, ако получат ниви, където да садят банани или домати.

Това се разказва в репортаж от нашата страна, поместен днес на две страници в един от най-тиражните френскоезични белгийски всекидневници, пише БТА.

Сирийците свидетелстват, че са достигнали нашата страна благодарение на каналджии, които са им показали пътя от Истанбул до неохраняемите зони на граничната бразда между Турция и България. Някои от тях са благодарни, че са живи, но са изнервени, защото не са свободни и процедурите за разглеждане на молбите им за статут им изглеждат твърде продължителни.

Африканските мигранти разказват, че на техния континент от десетилетия има войни и нестабилност, затова предпочели да потърсят решение "при белите". Африканците твърдят, че не могат да се върнат там, откъдето са пристигнали. Те мечтаят да получат ниви у нас, където да отглеждат банани или домати, за да се изхранват.

Пристигналите от Африка уточняват, че сред тях има много хора, боравили досега с оръжие, след като са били военни
или полицаи. Африканците се оплакват от прояви на расизъм, защото българските полицаи ги наричали "маймуни", а сирийците в лагера получавали повече внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние българите също споделяме желанията на сирийските бежанци. Искаме колкото се може по скоро да заминат. За Швеция или Германия. Може и за Занзибар. Може и за луната, Няма значение за къде . Само да заминат
65
5
 
1
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА 77... преди 10 години
.... и с кво ще и плащате на тая войска с автоматите ,бе....ха,ха,хааааааааа....За дупе никой нема да ти работи!Тъкмо ще им обира войската валутата на емигрантите още на границата , преди да влезат в България!Пак ще падне бизнес , *** .....хем за народа --ДИРЕКТНО!!!
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЕЧТАТА НА БЪЛГАРИТЕ Е ТАЗИ *** АРАБСКА И АФРИКАНСКА ДА БЪДЕ ИЗРИНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ПОСТРОЙ 5 МЕТРОВА ОГРАДА ОТ СВИЛЕНГРАД ДО РЕЗОВО, ОХРАЯНЯВАНА ОТ ОТ ВОЙСКА СЪС ЗАРЕДЕНИ АВТОМАТИ!
63
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 73 ще мъ пръденш добре ако смееш или това го искаш
62
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гладниса но самучувстието е върха жените им простотутки по цял свят но по кръчмите и по интернет мъжаги до ента степен това е българинът краде лъже най долното *** е по ЕС.
61
1
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 10 години
Ако имаме служба за сигурност, неутрализирайте/ застреляйте/ този ислямист.
60
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съжелявам на тия бежанци че са попднали в ръцете на каналджии и са ги оставили в България .Тия хора са избягали от война дай боже никой да не изживее това бежанците са си продали или с последните възможности можали да дойдат в някоя ЕС страна и са депрасирани което виждат от война бягат попадат в ***.Голям късмет между умни хитри българи но глдни по бетер от самите Сирийци.Но ги коментират Африканци бах ви култарата българска смотана крадлива ***.
59
0
 
16
 
! Отговори
111 преди 10 години
всички тия нещастници да си заминат , и да се борят за тяхна демокрация , земи недаваме , те са няследство по закон и то наш закон , така че нямаме нужда да ни влошавате още повече живота , айде на добър път
58
0
 
12
 
! Отговори
Лора преди 10 години
До Антисоросоид 50Ами нали с тези Дъблински споразумения напълниха и цяла Гърция. Така се оправдаваше и гръцкото правителство. В момента Пирея прилича на Кабул, по време на празниците се самобичуват и по улиците.
57
1
 
18
 
! Отговори
Пачаман преди 10 години
Стига сте писали глупости и да се дърлите един с друг.Вижте заглавието ,какво ВИ внушават- --СИРИИСКИТЕ БЕЖАНЦИ---- Е в България НЯМА БЕЖАНЦИ.Може емигранти но НЯМА БЕЖАНЦИ.И така лека полека се внушава -бежанци - БЕЖАНЦИ ( ОСОБЕННО *** )и неусетно се дърлим за бежанци, такива съгласна международните норми в Б/я -НЯМА ........НЯМА......ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪЗНАВАМЕ, КАК ЛЕКА ПО -ЛЕКА НИ МАНИПУЛИРАТ.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имаме си достатъчно marsianанци и не ни трябват такива ***
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало сирийците, всички българи мечтаем за това повече от вас.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ниви има но трактори няма.
53
2
 
6
 
! Отговори
за ГОГО.... преди 10 години
.....ТАКИВА КАТО ТЕБЕ --НЕ САМО В ШВЕЦИЯ ......, АМИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА :...НИТО РАБОТЯТ ,НИТО ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, НИТО ПЪК МОГАТ НЕЩО ДА РАБОТЯТ ----ИСКАТ САМО ПАРИ/защото са некадърни /!ГОТОВИ СА НА ВСИЧКО/....и бибитки да правят/ ----САМО ЗА ДА ИМ ДАДЕШ НЕКОЕ ЕВРО!!ТУКА ПИШЕШ САМО ГЛУПОСТИ!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако продължаваме да стоим в тоя разкапващ се ЕС,наистина ще се превърнем в маймунска държава,макар и без банана и плантация! Е,в краен случай можем да се надяваме,че някой маймун,ще ни наеме да берем банан,протокал или мандарин!
51
4
 
5
 
! Отговори
КАТО В КАТИН! преди 10 години
ИЗБИХА ЦВЕТА НА ПОЛСКОТО ОФИЦЕРСТВО И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ----И НАЙ-НАГЛО ГО ПРИПИСАХА НА НЕМЦИТЕ!!!В УКРАЙНА СТРЕЛЯХА СЪС СНАЙПЕРИ ПО ДЕМОНСТРАНТИТЕ ---ПОСЛЕ ГО ПРИПИСАХА НА ....САМИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ!!!/..целта е била да избият ръководителите на протестите---НАПЪЛНО ЯСНО/
50
1
 
1
 
! Отговори
Gogo_problema преди 10 години
до ГОГОООО, ГОГО..И за кво съм ***, бате?! Обясни ми ама като на 6 годишен, щото не моем се сетим де греша?...А относно 'бибитките' както се изрази в твоя пост - защо не вземеш да се вземеш с някой от тези *** и да му въртиш бибитки безплатно като си толкова отворен? То в Швеция малко нормален/хетеросексуален народ остана, така че няма да ти бъде много трудно.Успех! И нали знаеш : ВИНАГИ ТЪРСИ ПО-ГОЛЕМИЯ КАЛИБЪР !!! ;-)
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, бе джанъм. Нека едните да вървят в Швеция и Германия. Нямам нищо против другите да се захванат със земеделие, ако наистина го искат, само се интересувам какъв е приблизителният брой на тези африканци. Ако не са повече от няколкостотин, няма страшно.
48
9
 
4
 
! Отговори
marsian преди 10 години
До АнтисоросоидКомшу,нещата са добре от години .Живеем си добре ,но е крайно време и вие да се оправите .Не може винаги на опашката .Айде успех
47
1
 
24
 
! Отговори
до marsian преди 10 години
Да си обработват собствената земя, но не те са ***. Дори не знаят, че в България банани не растат и щели да обработват Българска земя?!!!. Как ли пък не. Те си казват в прав текст,че са джихадисти, които могат да боравят с оръжие. Дори Овчев каза,че те са *** с никакво образование, нищо не могат да допринесат за България. Само ще направят Бейрут, ако не се вдигне Българския народ и не ги изгони.