Сирийските бежанци у нас искат в Швеция или Германия

Африканските искали да останат и да се захванат със земеделие
28 мар 2014 19:00,
194
Сирийските бежанци у нас искат в Швеция или Германия
Снимка: Булфото

Сирийските бежанци в България, настанени в лагера в Харманли, мечтаят да получат документи, за да се отправят към Швеция или Германия, а африканските преселници биха останали у нас, ако получат ниви, където да садят банани или домати.

Това се разказва в репортаж от нашата страна, поместен днес на две страници в един от най-тиражните френскоезични белгийски всекидневници, пише БТА.

Сирийците свидетелстват, че са достигнали нашата страна благодарение на каналджии, които са им показали пътя от Истанбул до неохраняемите зони на граничната бразда между Турция и България. Някои от тях са благодарни, че са живи, но са изнервени, защото не са свободни и процедурите за разглеждане на молбите им за статут им изглеждат твърде продължителни.

Африканските мигранти разказват, че на техния континент от десетилетия има войни и нестабилност, затова предпочели да потърсят решение "при белите". Африканците твърдят, че не могат да се върнат там, откъдето са пристигнали. Те мечтаят да получат ниви у нас, където да отглеждат банани или домати, за да се изхранват.

Пристигналите от Африка уточняват, че сред тях има много хора, боравили досега с оръжие, след като са били военни
или полицаи. Африканците се оплакват от прояви на расизъм, защото българските полицаи ги наричали "маймуни", а сирийците в лагера получавали повече внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Високата безработица в някои региони на България и по-доброто заплащане в чужбина карат всяка пролет хиляди българи да напуснат временно родината. Те се отправят към Германия, Гърция, Италия или към някоя друга страна от ЕС, където в продължение на няколко месеца работят по строежи, в туристическия бранш или пък в селското стопанство. С парите, които успеят да спестят, мнозина осигуряват оцеляването на своите близки в България.
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че са българите в чужбинаБългарските сезонни работници и заселилите се трайно в чужбина емигранти отдавна са се превърнали в "спонсори на родината". Без техните парични преводи оцеляването на хиляди хора в България би било невъзможно.
84
3
 
4
 
! Отговори
Чикита Банан преди 10 години
Сигурно срет хората има наистина военни бежанци ,но 95% са икономически бежанци,да сортират компоненти на елетроотпадаци докато са тук примерно или нещо подобно да се научат на труд а не да само да лежат и да се мотат ,разяснителна кампания и за раждаемоста и безплатни спирали е 100% задължително
83
2
 
3
 
! Отговори
ЗНАЕШ ЛИ.. преди 10 години
..КОЛКО МИ ПУКА ЗА ДЕЦАТА ТИ...??!!ТИ НЕ СЕ ГРИЖИШ ЗА ТЕХ И ЧАКАШ НА ДЪРЖАВАТА ....ТА , АЗ ЛИ ДА СЕ ГРИЖА ЗА ТЯХ...??!!КОЙТО СИ ИМА ДЕЦА ---ДА СИ ГИ ГЛЕДА И ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ!!!АЗ--СЕ ГРИЖА САМО ЗА МОИТЕ !!!!!!!!!ТВОИТЕ И ЧУЖДИТЕ ---ДА ТИ ГИ ГЛЕДА ПАРТИЯТА ...АМА НЕ С МОИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИТЕ , КОИТО Й ПЛАЩАМ!!
82
1
 
2
 
! Отговори
до Баба Гуна преди 10 години
Благодаря,че продължи мисълта ми!
81
1
 
13
 
! Отговори
Баба Гуна преди 10 години
97миХрантутници е много меко казано, елате да ги видите в Англия, винаги скандали на обществени места, бутат се по опашките, изпреварват и ако някой им направи забележка веднага започват да крещят че било расова дескриминация! 90% не работят, а като се качат на автобуса всичко засмърдява на септична яма! А на нас не кадърни управници ни трябват, а просто да се въведе смъртно наказание за хора членове на масонски ложи!
80
1
 
18
 
! Отговори
до 92 анонимен преди 10 години
Абе,що не се таковаш в г..."Хората искали да работят" и били на зор.Та ние българите не сме ли на зор?Ние не искаме ли да работим?Децата ни ядат само маргарин и хляб ,а безработните се увеличават всеки ден.Всеки да си носи кръста и да не смята,че някой му е длъжен.Не ни трябват хрантутници,трябват ни кадърни управленци.И стига сте се лигавели с кучета,***,"бежанци",кокошки и какво ли още не.Помислете за децата ни?
79
1
 
2
 
! Отговори
пак за 90... преди 10 години
....ЕЛА ,БЕ, ха,ха,хааааааааааа ....С ТАЯ ГОЛЕМА КОМУНИСТИЧЕСКА УСТА / и тесно гърло/--ТУКА НИКОГА НЕМА ДА ОСТАНЕШ ГЛАДЕН!!
78
2
 
3
 
! Отговори
...за 90... преди 10 години
....АЗ ЕВРО СИ ИМАМ, ***....ЕЛА ПРИ МЕНЕ У ШВЕЦИЯ !!ЩЕ ТИ ДАВАМ ПО 10-Э., НА БИБИТКА!!!ЩЕ ТИ ДАВАМ И ПО 1-Э./мес. за ПАРТИЕН-ЧЛЕНСКИ ВНОС !
77
1
 
16
 
! Отговори
Баба Гуна преди 10 години
На *** отдолу ще обясня че по времето на "соцкенефа" тези с по-черна кожа от моята се брояха на пръсти и основно си бяха нашенски *** и бяха по-тихи от водата поради перфектната политика на Живков. Я вземете идете в любимия ви запад, например Brixton, London- едно безкрайно негърско гето, 2 пъти по-гнусно от най-гнусната ни *** махала. Тия тука в Англия НЕ работят, а само реват че имало расизъм и искат социал, та тез у БГ не ми е ясно каква земя ще обработват?!?!?
76
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО СЕГА СМЕ САМО ПЕТ МИЛИОНА НАЛИ ЕДНО ВРЕМЕ БЯХМЕ 9 МИЛИОНА ЗАЩО БЯГАТ МЛАДИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ .ТИЯ ДЕТО НАПУСКАТ СТРАНАТА НЕСА ЛИ РОДОЛЮБЦИ КОЛКОТ ДРАСКАЧИТЕ ТУК.ТОВА СМЕ НИЙ НАЙ ДОЛНОТО НАЦИЯ.ТОВА СМЕ НИЕ ВСЕКИ ДЕН ПО МЕДИИТЕ ВИЖДАМЕ КОЛКО НИ ОБИЧАТ А СМЕ СЕДНАЛИ ДА СИ ПОДИГРАВАМЕ С ХОРА ДЕТО СА НА ЗОР ХОРАТА ИСКАТ ДА РАБОТЯТ НЕ ИСКАТ КАТО НАЗ ДА КРАДАТ.
75
1
 
19
 
! Отговори
да бе,да преди 10 години
Това са приказки бля,бля.Нито Швеция,нито Германия или която и да е западна страна няма да ги приеме.Ще ни ги върнат ,като първа страна,която ги е приела.Те го знаят,но това е предлог да им се даде статут за да си веят свободно гъ*овете из страната ни.Това не са "работници",това са хитреци.Погледнете мръсотията в общежитията им и тогава говорете,че искали да работят.Ха,ха...
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Появихте се грозните лелките от фейсбук страницата " приятели на талибаните". Нещастни грозотии
73
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** --АМА С ВАЛУТА!!ИСКАТ В ГЕРМАНИЯ ИЛИ АНГЛИЯ.....ИЛИ НА ЗАПАД!...ЩО НИКОЙ НЕ ИСКА В РУСИЯ ,БЕ...ХА,ХА,ХА,ХАААААААААААААА....НАЛИ ЗА *** ...ТАМ Е РАЯ.......ха,ха,хааааааааааааа.....
72
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Африканците като заформят кварталите и махалите...и забравете за тези части на България.
71
13
 
4
 
! Отговори
антирасист преди 10 години
По-добре бежанци, които искат да работят, отколкото ***, които знаят само да крадат "джелязо" и да се размножават като *** заради детски.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 74А ти си се наредил зад тях,*** от дърта *** и есхумат!
69
0
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ЛИЛИ ЩО Е *** ДОШЛО КАТ, че си нямахме!!!!!!!!!!!!!
68
12
 
1
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
ТЪКМО ВОЙНИЧЕТАТА ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ С ДОЛАРИ И ЕВРО....ОТ БЕЖАНЦИТЕ!!ЩЕ СИ ПЛАЩАТ ХОРАТА ----И ТЕ ДОВОЛИ И ВОЙСКАТА ДОВОЛНА!ВОЙНА ДА НЕМА --БИЗНЕС ДА ИМА!!!...НА КОГО МУ ПУКА ЗА ТОЯ СКАПАН СОЦ-*** ----БЪЛГАРИЯ??!!!!
67
1
 
8
 
! Отговори
CooolVn преди 10 години
А аз си мислех,че съм най-големия расист...а то още колко много сме били:)))

Спонсорирани публикации