Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
2
 
! Отговори
отговор на Мина преди 10 години
Злоба и омраза няма. Повечето от хората постват тук за забавление, а ти им се връзваш веднага с банални наставления как трябвало всичко да бъде...
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз вече си се прибрах, извадих агнето, сипах си една ракийка и сядам да гледам тв. Да му мислите вие, които още висите по задръстванията. Ще пия една ракийка и за вас.
120
2
 
0
 
! Отговори
ubbyu преди 10 години
какво е положението на Тракия посока София, ако не хващам стария път
119
2
 
7
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Каква е тая злоба и омраза между провинция и София. Ние в собствената си Родина се мразим, като се делим на селяни и граждани, а какво да кажем когато Българин отиде да работи в чужбина, трябва ли чужденците да ни мразят. А не можем ли да бъдем единни и всичко заедно да решавам,е да си помагаме. Нали ЕДИНСТВОТО ПРАВИ СИЛАТА, но след като я нямаме, ето това става с нас РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Прочетете Историята кога една страна се разпада...
118
2
 
3
 
! Отговори
stranen преди 10 години
все пак софия си е в периферията на страната и до където и да се отиде все си е далеч аз живея в центъра на страната и на всякъде си пътувам спокойно и бързо навсякъде
117
1
 
2
 
! Отговори
до 137 преди 10 години
137, Споделям същото мнение. Само да допълня, че и малкото останали добре платени (по Бг стандартите) специалисти вече гледат към Терминал - 2 по понятни причини, така че кой остава в Сф е лесно да се определи.
116
5
 
5
 
! Отговори
До 136 преди 10 години
Приятелю, стой си в малкото селце/градче от селски тип и си псувай гордо на воля там. Нямаме нужда от подобен лош ген в София, който да цапа града с 15-годишния си таралясник и да скрибуца с простоватото си мйекане си по улиците.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да попитам господата от провинцията, наистина ли си мислите, че парите в София цъфтят по дърветата. Въобще не са много и се живее трудно само от заплата.Но съм чул че в провинцият се разправят някакви митове, че в София заплатите били по 2-3 хиляди лева. Може да взимате тези пари, само ако сте някакъв високвалифициран специалист при това с рядка професия. Иначе заплатите са си 500-600 лв, както навсякъде. За повечето хора имам предвид, така нареченият народ или материял ако искате.
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Корениак СофианецТи откъде си ве селянин ***,мама и тати преди години не могли да си намерят работа на село и затова са решили да се преместят в града за да може да ти хранят широкото гърло,единствената причина поради която бих дошъл да живея в София ще е заради много пари иначе никога и никога не бих се нарекъл Софиянец защото ще ме е срам.Селянин недодялан.Това откъде си не определя какъв,а възпитанието ти го определя,твоето е на зеленчук.
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен наистина трябва да си мазохист за да дойдеш да живееш в София, при положение че не си се родил тук. Да зарежеш китното си село, с чистия въздух, тишината и спокойствието и да се забиеш в това врящо гърне, наистина не го разбирам.Виж, ние родените тук просто нямаме избор и сме обречени да теглим кръста си.Но положението вече е трагично, толкова ли не го виждате ?
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да изкажа мнение, че дори за провинциалистите, които тук някои наричат селяни, а те не всички са от село, би било да останат по родните си места и да работят там. Все пак камъкът си тежи на мястото. Така и те няма постоянно да ни оплюват по форумите, нито пък ние тях. А и населението в България ще се разпредели по равномерно по региони и няма да се получават тези чудовищни задръствания в София и човек да не може да отиде 2 часа до работата си и още 2 да се прибере обратно.
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е да се върне софийското жителство като навремето. То все пак беше някакъв регулатор. Сега София изнемогва - пръска се по шевовете, задръствания, мръсотия навсякъде, и всички недоволни - и местните и новодошлите.Това наистина вече на нищо не прилича. Трябва да се намери решение най-после.
110
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам само да попитам господата или другарите селяни, не зная как точно да се обърна към тях.Хубаво, дошли сте в София - дошли сте. Ама защо постоянно я оплювате и не пазите чисто ?Преди години градът ни грееше, а сега прилича на ***.
109
12
 
5
 
! Отговори
Корениак Софианец преди 10 години
Сега изпуснахме, но на 6 май предлагам да разположим картечни гнезда на всички входове на София и де що се появи кола с провансалска регистрация я почваме на автоматична стрелба. Няма оправия с тия нагли пришълци!
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали асфалт не се яде и не ви трябват магистрали, стойте си в задръстванията!
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами в провинцията отдавана е живнала. Хората си имат всичко.От всичките ми познати само тези от София се оплакват и са затънали в кредити.От провинцията нямат кредити.Даже бабите са фрашкани с пари.Баба хвърли през терасата 1200 лв. на телефонни измамници
106
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко, много се надявах селяните поне след този Празник да не се приберат ...
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам даже и за жителство някои пишат?!Хахаа,какво жителство бе младеж?Живеем в 21 век в държава в ЕС с граждани на света!Като не ви харесва близо 2 млн да са в София се борете за децентрализация и против струпване на всички капитали в София.Когато прованса живне,тогава няма да има това струпване.Това е правилният ход а не фантасмагориите ти с жителство:)
104
1
 
8
 
! Отговори
Надежда Михайлова преди 10 години
.....Нейски мейски,а бе 122 аз скачах като СИНЯ,но крадох като червена брантия.Сега се крия като Софиянски,който е с енергиината мафия.То и Томислав Дончев краде от ЕНЕРГО-проекти.Но да се правим на велики,това е!!!!
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 123 при коминизма на такива като теб майките за софийско жителство се предлагаха с безплатен секс на партийни дрьохльовци, за да станат софиянки за жителство.Сега всеки от България може да дойде в София да работи и живее.Затова софиянци-децата на тези леки жени мразят новодошлите.Не им се налага да се продават за софийско жителство.Затова софиянци мразят българите от провинцията