Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Северняците са най-зле,пълни ***.Eдин нормален не съм срещнал от Северна България.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярното заглавие Е:Гастербайтери отиват на гурбет в София.
80
1
 
1
 
! Отговори
до 96 преди 10 години
Виж сега пише се мляко не "млеко" ти се научи на правилен Български.
79
3
 
5
 
! Отговори
Менса преди 10 години
Селяните на вас Ви се натресоха неканени, на мен пък цялата държава ми се натресе неканена. Защо не ме питаха, нито референдум ми направих искам ли да живея с хора с IQ под 140? На вас Ви е писанло то ***, на мен пък ми е писнало от *** в милата ми страна. Искам всички с IQ под 140 просто да се махнете и да ме оставите с 1000 души да си направим прекрасна държава : )
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до Пича в СофетоЕй такива като жена ти,дето им си повръща,ама само за пред мъжете им,много ги умея! Още повече,ако мъжлетата им са с доходи много над средните! Всеки си плаща за удоволствието,твоята не прави изключение!
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мекалниците от Русе и Варна не мога да ги понасям.Научете се да говорите без ужасният ви диалект.
76
2
 
0
 
! Отговори
ко ми ни преди 10 години
Децата ви станаха вирус,теприкулор.Шопи работим,Ко!Не.Ака на магистрала,задръстване мека.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Село,село,пусто село! Превърнахте София в ***!
74
5
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 10 години
То е ясно ,че не сме равни с мързеливите шопи ни сме 2 класи отгоре.
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За селяните София е като Дисни ленд.Идват и мигат на парцали все едно са в Париж пред Айфеловата кула.А мен ми е през К. Живи ли са или умрели тези неграмотни *** от провинцията.Много са смешни някакви чочки седнали в ново купе Мерцедес и се оглеждат като малки деца пред магазин за играчки.Или пък бай *** с Йес класата и очаква и той да е равен със софиянци.......Ха-ХаСмешници!
72
3
 
9
 
! Отговори
Георгиева преди 10 години
Фандъкова да изкара военните и да затворят подстъпите към София! Срам,срам! Стойте си у вас,защо идвате тук да живеете по квартири и тавани? Жителство трябва!
71
3
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Шопи като не ви харесва вън от София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
70
4
 
9
 
! Отговори
wasisdas преди 10 години
Най-големите селяни са в С(ел)офия....
69
2
 
10
 
! Отговори
ER преди 10 години
Се-ля-ни, се-ля-ни!!!!
68
4
 
8
 
! Отговори
до Пича в Софето преди 10 години
Браво, герой си! Герой, спящ с люлински селяндурки производни на такива като тебе. И това ти го казва човек с доход с много пъти над средния у нас, с жена, по която такива като тебе въздишат, но на нея и се повръща от мякащи индивиди с русИнски БМВ-та като твоето. И именно тук си личи ценностната система на един ***- БМВ, чалготека и мацки. Това да има висок социален статус, образование, не е важно за такива като тебе. *** безпаричен.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Относно ***. Много ревете всичките, ама много. Нека ви разясня какво е ***. Селяндурът манталитет. Липса на ценностна система, нисък социален статус, диалектен говор, нископлатена професия (изключая *** от ФМИ, които тук-таме имат по-прилична заплата, но не и сравнима със заплатата на интелигентен софиянец). Щом се промените, ограмотите и постоите адекватна ценностна система, вярвайте, *** няма да ви наричаме. За жалост, това явление е 1/1000.
66
0
 
4
 
! Отговори
boy преди 10 години
Cелянията край няма...
65
2
 
5
 
! Отговори
Brett Fotzer преди 10 години
До Пича в СофетоДоста са ти глупави и банални фантазиите ти. Личи си, че си социална ***.
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе това шопиянците сте били много териториални животни. Като сте си я препикали тая софия, все едно Обетованата земя. Само че аз ще ви кажа, че такова чудо никъде го няма. В големите градове хората са по-космополитни, не селяни като вас. Затова точно вие сте най-големите провинциалисти.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вън от София!