Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Жестокост! Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеряТрагедията разтърси Русе на Великден"Мдааа, по селата е така.Бой, секс и чалга.
141
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги съм си мечтал да живея на село, ама нямам. Като дете ми беше много мъчно, когато всички съученици си заминаваха на село, при бабите и дядовците си, а аз се разхождах в Центъра, защото нямаше къде да отида.Още ми е мъчно ...
140
3
 
7
 
! Отговори
до 164 преди 10 години
На мен пък колеги селяни ми носят една ракия от някакво село до Сандански - гроздова със смокини, направо е елексир. Не мога да не ги уважама, дори ако е само заради това. Страхотна е, а и не ми я дават скъпо - по десетачка литъра.
139
1
 
8
 
! Отговори
Абдулкарим преди 10 години
Евалла българете. Продължавайте в същия дух. Машалла!
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото, което им харесвам на селяните им е виното и луканката.
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много са ми интересни с корите с яйца на задната ***...
136
4
 
2
 
! Отговори
Brett Fotzer преди 10 години
До 158Пиленце, няма нужда да се пънеш чак толкова. Вижда се, че вече си пиян и/или дрогиран. Тези заучени реплики, за откраднатите пари, сигурно минават пред бабичките на село, но само толкова. Селата, отдавна не правят пари, защото заодите ги няма, а земята пустее, защото ви мързи да я обработвате. Само с лочите ракия и се ежите, ама никой не ви взима насериозно.
135
0
 
9
 
! Отговори
минчо преди 10 години
домът им е там от където се прибират
134
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами аз си признавам, че съм от село. Роден съм село Баница, Врачанско. Дойдох в София преди 5 години, сега съм на 28 и съм си много добре. Работя в средно голяма IT-фирма. Заплатата ми е около 2 300 лв. Като си платя наема, извадя бензина за колата, с която ходя на работа, ми остават чисти около 1600 лв и с тях добре си поминавам. Храня се навън и от време на време си поръчвам по някоя елитна кака. Добре ми е така и не се оплаквам и ще остана в София може би завинаги.
133
1
 
1
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До Анонимен 153Попитай родителите си, те знаят отговора на въпроса ти.
132
5
 
5
 
! Отговори
Бобий преди 10 години
До Кореняк провинционалВиж сега, ти може да си фантазираш, каквото искаш, но всеки меже сам да види каква е истината. А истината е, че ако бяхте "по-способни, по-работливи и предприемчиви", родните ви села и градчета щяха да са спретнати, чисти и щяхте да си живеете там, вместо да се мъкнете в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе.
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам коментарите тук си мисля, че си го заслужаваме! Вместо всички да сме обединени и да виним правителство и други отговорни органи, че правеха една магистрала 40 ГОДИНИ(!) примерно, вие спорите кой е селянин и кой е гражданин. Нямаше ли да е по-добре ако имаше 4 ленти магистрала и няма задръстване и да няма смъртни случай!? Не че не сме платили с данъци и винетки за изграждането на 5 магистрали! Но нека продължим, защото всички се чувстваме, че сме от Париж.
130
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо родилият се на село, иска да стане гражданин ?Това е въпросът, на който дори Хамлет все още няма отговор !
129
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Бога, братя селяни, стойте си на село. То затова се казва и село, защото там живеят селяни.Защо искате да нарушите природния баланс и да станете софиянци. Защооооооооооооо ???
128
8
 
17
 
! Отговори
Кореняк провинционал преди 10 години
Господа Софиенци,Истината е, че хората от провинцията са по-способни, по-работливи и предприемчиви и в голяма част от случаите се справят много по-добре в работата си от кореняците софиянци. Това няма как да не дразни дребнавите Ви душички. Резултат на това са и злобните коментарите по-долу.
127
13
 
4
 
! Отговори
Brett Fotzer преди 10 години
Абе като са ви толкова красиви и добре направени родните места, защо не живеете там, а ходите в София и в чужбина?
126
3
 
11
 
! Отговори
ДИВ СЕЛЯНИН преди 10 години
СКОРО ЩЕ ПРЕВЗЕМЕМ ЦЯЛА СОФИЯ - МАЛКО НИ ОСТАНА, САМО ОЩЕ НЯКОЛКО УЛИЧКИ ПО ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ИДЕАЛЕН ЦЕНТЪР.
125
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най са ми смешнит новите софиянци от Манастирски ливади, Малинова долина и Кръстова вада.Няма такава простотия, самочувствие и мьекане, вервайте ми.
124
2
 
5
 
! Отговори
до Мина преди 10 години
Добре си го написала. Много често виждам някакви писания по форумите за тайнствен световен заговор против България и българите, как всички са против нас и т.н. А аз стигнах до извода, че най-големите врагове на българите са самите българи! Вижте само коментарите в този сайт!Няма даже нужда някой отвън да се опитва да разрушава България, българите явно се справяме добре и сами - наблюдава се нужда от непрекъснато мразене и плюене, липса на ценности, възпитание и съпричастност към другите.
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно време като се кажеше софиянец, означаваш възпитан и интелигентен човек, уважаващ околните и поздравяващ съседите си.Сега е пълна анархия - всички селяни станаха софиянци и думатя рязко девалвира.