Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
13
 
! Отговори
Габрово-София преди 10 години
Не се карайте София е нашият град и ние никога няма да го напуснем с цената дори на Жандармерията.Аз съм от Габрово и си гледам кокошки на терасата(5 броя)с един петел.Направил съм им полог както козирка да не ги вали.Да вярно има куришки и мирише но айцата са ми пресни и некупупвам.Карам се с съседите си които живеят там от 50 години но го отдавам на това че аз имам кокошки и пресни яйца а те нямат.
41
3
 
12
 
! Отговори
до софиянец преди 10 години
Протест под наслов-Вън на селяните от София! --Като чета неграмотното ти писане, ти си първия селянин, който трябва да си тръгне от София. Второ, в София няма граждани кореняци. Когато София става столица, тя е село. По онова време в БГ има само два града - Пловдив и Русе, които са градове от хиляди години. И малки подбалкански занаячийски градчета. Когато София става столица тя е кално селище с 5000 български селяни, останалото е турци, ***, евреи.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анчо преди 10 години
Аз ходя в София само при голяма нужда. Но от това, което съм видял там мога да кажа, че най-големите селяни са от Абдовица, Дървеница, Банишора, Шибанора, Злокучене и Чепръчене. :D
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНОНИМЕНsype to4no go kaza pi4:samo teka
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ситите софийски сеняндури муат козунаци и яйца донесени от село, а гладните софийски *** мучат по форумите. Предлагам ситите софийски *** да дадат по едно парче козунак и по едно яйце на гладните софийски *** та да спрат да мучат.
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СофиянецМлъквайте *** шопарски. Нас някой питал ли ни е дали искаме гадния ви град за столица.
36
2
 
5
 
! Отговори
terminator преди 10 години
ami ta to sofia e ednogolamo selo ,a sofianci vsi4kido edin sa selani nerazbiram tia xora na kogo vikat selani????
35
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
В Софето съм ходил само 3 пъти,като последния беше по...погрешка.Минавах...транзит от посока през Нови Искър към цариградско шосе и вместо да хвана околовръстното се...хакнах в дълбокото,че до...центъра.Един час съм...псувал,докато се насоча в правилната посока,че и джипиеса не ми...помогна.
34
4
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
БОЖЕЕЕ,ТО НА ЕДНА ТУБА БЕНЗИН ОТ СОФИЯ,АМА "СОФИЯНЕЦ" СЕ ПИШЕ!?!? *** И ТИЯ,ДЕТО СА СИ БАШ СОФИЯНЦИ-НЕ ГОНЕТЕ ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ,ЧЕ РОДНАТА НИ СТОЛИЦА ЩЕ ОСТАНЕ С ИМА-НЯМА 5000 НАСЕЛЕНИЕ И ПАК ЩЕ ВЛЕЗЕМ В КЛАСАЦИИТЕ ЗА НАЙ-МАЛОБРОЙНА СТОЛИЦА В СВЕТА! ЩО СИ НЕ ЖИВЕЕТЕ ДРУЖНО И ЗАДРУЖНО??? И ВЪЛКЪТ ЩЕ Е СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО!!!
33
0
 
6
 
! Отговори
селянина преди 10 години
село мое село чудно село многолюдно :-)
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както турците от Европа си ходят за рамазана по родните места така и провинциалистите си ходят по домовете за празниците.А после всички гастербайтери обратно по работните места.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, боже- държавата ни провинция на света, изобразяват я като *** , а бай Селю Софийски се изживява като аристократ. Смях, смях, смях
30
14
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Тези селяни ни се натресоха неканени.Кога нас Софиянци ни питаха дали искаме да живеем с *** и мекащи селяци?Кога бе?Ние не ви искаме овчари и кравари-не сте за нашият град който е културна Столица.Отивайте си по колибите и не ни досаждайте повече.Как по друг начин да ви го обясним?НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ В СОФИЯ!НЕНАВИЖДАМЕ ВИ!Ако сте едни нормални хора след такива думи ще си тръгнете по родните ви села а не да ми люпите семки като ***.Протест под наслов-Вън на селяните от София!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
29Високото грозде е кисело,а?
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
24Ходиш където си искаш ама някой друг път.Ходиш където е разрешено за плебса.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямото село от Освобождението до сега е София, респективно най-простите и глупави селяни са пребиваващите в София
26
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
В София да останат само...софиянците от бригада Чавдар и техните...потомци.Ако това се...узакони,ще видите как тази...партизанска бригада в миналото от 200-300 човека,ще стане 2 милиона.И факира Мити няма да може да обясни този...фокус
25
7
 
5
 
! Отговори
Софианец преди 10 години
Най-големите *** са както следва- 1.Разградчани, 2.Ямболии 3.Габровци.Жалко за прекрасната ни някога столица,сега е едно голямо село благодарение на придошлите селяци
24
1
 
10
 
! Отговори
Анчо преди 10 години
Задръстването не е по пътя към дома, ами по пътя към гурбета.
23
4
 
6
 
! Отговори
#$% преди 10 години
До: софиянецаСърди се на оня селендур Желю, който още с първия си указ премахна гражданството..