Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До zakВРЪЩАЙ СЕ НА СЕЛО!!!! ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ И ИЗВОЗЯ ТАМ ОТКЪДЕТО ИДВАШ.
61
3
 
5
 
! Отговори
Цурето преди 10 години
ша си ходиме дет си искаме
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви магистрали направиха комунистите в БГ, може да се движиш със 120км/24 часа"
59
2
 
5
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Тиквата нали ви построи магистрала,кво са оплаквате и ривете като пИчки?
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още преди да ни споходи демокрацията,като студент в София ми е правило впечатление,че столичаните се обиждат люто на селяни,***,*** и вс. производни на тази дума!Само дето,аз съм и живея във Варна и лятно време половината курс се извървяваше през дома ми за по някой друг ден набезплатна почивка! Единици бяха тези,които са ме канили на гости в София,но нейсе,не им се сърдя! Типично по столичански!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние си одихме на село едохме пихме и си додохме у софето щот утре сме на бачкане.Ееее беше кеф на селу.
56
6
 
16
 
! Отговори
до всички кореняци преди 10 години
Господа аристократи, царе, кореняци софийски и прочие ***. Гео Милев ви е описал много добре само с две думи много преди термина "гражданство": "Шопи със сопи"- млъквайте и марш в ъгъла да се срамувате!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е*ал съм ги и у автомобилистите! Аз съм си вкъщи на бира, не ми трябва да се бутам в Софията. Утре може да ида по нормално време - към 6 и нещо преди задръстванията.
54
8
 
4
 
! Отговори
София е НАША селяни преди 10 години
Приканваме всички таксиметрови шофьори щом разберат че селянин им падне за такси да му дерат яко овчата им кожа.Минавайте в различни дестинации и сметката ако е за 20 лева му вземайте 80-100.Евала на селяните никога.Дерете ги яко тяхната мама овча.
53
2
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Какво ревете бре да не сте раждали в София!
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички в София са селяни! Всичките селяни в София наричат нормалните хора селяни. Смешно !
51
2
 
11
 
! Отговори
Коста Манов преди 10 години
Ох, и аз се дойдох, големо пътуване от село, големо чудо. Живеем в Софията от 12 години, ама всеки празник при мама и тате.Имам си половин агне в багажника, маруля, лук, ракия. И една *** пресни яйца и 20 боядисани. Като влезох у София, се видох у чудо от тез софиянци, наредели се на Горна Баня за минерална вода! Аз си нося от Рила 3 туби, до 1-ви ще изкарам. А тея, софиянци не ходят да си купят от мола вода, ами се наредили там и задръстване направили.
50
2
 
9
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Искам само да добавя,че не са виновни хорицата да идват в града и да бачкат, ами оная ***, която ни докара до там - тези ***, които съсипаха и демографски и икономически малката ни, но красива родина!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
селския бик преди 10 години
столичани в повече се прибират от родните места.затова софия е едно голямо село.
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА *** или баба ти от село как е взела жителство бе аристокрацио? С вдигане на краката на 180 градуса, нали?
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да върнат жителството !
46
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Софиянецтака както си се размечтал да не вземеш да си повярваш. сигурно си озлобен чичка с москвич и носталгия по комунизма, ядещ кренвирш без месо - я бегай да копаш картошф
45
0
 
8
 
! Отговори
Brett Fotzer преди 10 години
Народа трябва да се радва, че има задръстване. После ще можете пак да пъшкате охкате, колко ви е било трудно, тежко, изморително. В крайна сметка, затова е всичко- да се има от какво да се оплаквате.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Епа свАрили млЕкото?Епа я оно млЕкото го свАрих ама па оно мЕсото се оказА развАуено.Епа я налИ ти казАх, ти къде си одИл.Епа я съм Одил еди къде си, па съм прАвил еди си що си.И тези ще ми говорят за правилен български, боже господи!
43
3
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
Сърбизирани печенеги, да ви отделят вас в Република Шопска и ние българите не ви искаме.