Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
8
 
! Отговори
до софиянец преди 10 години
Мен пък ми се повдига от такива недоносени селяндаци като теб ,дето стоят като мишки в мухлясалите си панелки и пишат от персоналните си изтъркани щайги. Едва ли има по-големи загубеняци с примитивно мислене като теб и такива като теб. Светът е отворен, всеки ходи където си иска, стига да има възможностите за това
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям 17!!!Да се върне жителството и всичката мякаща *** >>>обратно на село.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ ПОЛЗА НА КОЯ ДЪРЖАВА,ЧЕ НЕЩО НЕ СХВАНАХ?
19
0
 
8
 
! Отговори
овчар преди 10 години
Не помня софиянец да покани майка си и баща си на гости на някой празник, иначе те и с кучетата са у тях на гости. Освен това на връщане гледат и багажника на колата да е пълен.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Стойчохаха...те на това му се вика"кореняк софиянец'! БРАВО!!!
17
7
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
До кога ще търпим тези селяни с мякането си от Варна-Пловдив-Търново и околните им селца.Направо ми се подвига като ги срещам всеки ден по улиците на София.Питам някой от тях откъде сте-те казват от София а мякат не е истина.Време е Софиянци да се вземем в ръце и да изгоним селяците с цената и на протест!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13Груйо, на това блато което наричате море не съм стъпвал в последните 30 години.Няма и да ми тропне крачето докато съм жив.Купища с пари да ми дадат, няма да стъпя там.Лай* нена храна! смърделата вода, коптори наречени хотели ........ НЕ, БЛАГОДАРЯ!!НИКОГА!!
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е да се върне жителството както беше при комунизма. Не може всеки да се мести където иска и както си иска. В това трябва да се сложи ред.Като за начало всички пришълци по градовете след 1990 г. да се разкарат по селата си. При отказ - конфискация на имотите им движими и недвижими в полза на държавата!
14
3
 
7
 
! Отговори
GONO преди 10 години
"по обратния път към дома"- кой дом ако смятам да попитам аз? 90% от тия дето се връщат се връщат от родните си места. Въобще не трябва да се идват тук,ами да се връщат там откъдето са дошли, заедно със селския си манталитет.
13
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Всички,които ги...изгонят от Софето,да дойдат в Кривунделово.Само не ща...политици;те са мързеливи и много...лъжат.
12
1
 
4
 
! Отговори
takawa e преди 10 години
"интелигенцията" си "почина" по "вилите" и сега се прибира в "столицата". пп. Кавичките са на точните места!!!
11
3
 
11
 
! Отговори
До софиянец преди 10 години
"Столичанче", първо си оправи правописа! После да те попитам, искаш ли ние да ти искаме служебна бележка, когато дойдеш лятото на море?
10
1
 
8
 
! Отговори
от село преди 10 години
Софиянци уж богати, там са най големите заплати там са откраднатите пари на народа там е мафията,пък зададели се празник бързат да идат на кьорсофра на село. А идеш ли на софиянец на гости гледа през шпионката и ако не му харесаш няма да отвори.
9
21
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Ужас селяните се прибират.Почват задръставанията и селяшкото им поведение.Отвартен съм от тази *** която като *** за няколко дена ще *** града ни.Провианциалистите са страшна напаст и допринасят града ни да стане много много грозен и просташки.Време е за закон в който хора от провинцията на нямат право да работят или живеят тук а само с служебна бележка да посещават града ни.Който политик ми обещае това за него ще гласуам.
8
1
 
8
 
! Отговори
asd преди 10 години
Като не ви харесва София - не идвайте.
7
2
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
това че някой е отишъл някъде да почива не значи че се е прибрал на село.За разлика от повечето злобарчета хората бачкат яко и почиват яко.и съм сигурен че много от вас им завиждат.хайде със здраве, пък до следващите празници се потрудете да си купите вила на някое спокойно месетенце.
6
4
 
22
 
! Отговори
Стойчо преди 10 години
След 30 минути и аз тръгвам да се прибирам в София.Сега наште товарят трушия като месо в буркани и компоти че ми е много добре да си ги ям.Аз съм Софиянец от 7-8 години и да ви кажа много добре се устроих.Аз съм моделиер-дърводелец и когато отидох в Фирмата им казах че мога и за 650 лева да им работя и те изгониха онези дето бяха на 1000 лева.После придърпах жената и детето.Записхаме го на детска там и си стана софиянче отвсекъде.Живеем в Младост на кавртира ама ша закупим кът продадем на село.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданьете се прибират от родните села и паланки заредени с компоти и зарзават!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2За теб че не е дом и си дошъл от село да слугуваш не значи че за други хора това не е дом.
3
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Кривунделово -родното...място,на всеки...софиянец.Хубавото е,че Боко...измисли магистралите;лошотото е,че не стигат до Кривунделово.