Найденов: Няма опасност за сигурността на страната

Затова не сме искали разполагане на личен състав и техника у нас
Обновена: 23 апр 2014 21:28 | 23 апр 2014 21:27, Красимир Ангелов
41
Найденов: Няма опасност за сигурността на страната
Ангел Найденов. Снимка: Булфото

В момента няма непосредствена заплаха и опасност за сигурността на страната, поради което не сме искали и допълнително разполагане на личен състав и техника на наша територия, обяви в предаването "Още от деня" на БНТ министърът на отбраната Ангел Найденов.

"Виждате, че има цяла поредица от държави по източния фланг на НАТО, които са направили своята оценка и на чиято територия се разполагат изтребители, въоръжени сили на САЩ и страните членки на НАТО. Говоря за Полша, Прибалтика, в някаква степен и за Румъния", заяви военният министър и повтори, че на този етап няма основания за притеснения.

"Винаги се казва: "Да не дава Господ", но ролята на Българската армия е такава – да се готви да неутрализира заплахи и съответно да защитава националния суверенитет, териториалната цялост и независимост на страната и да гарантира военната сигурност на страната", коментира още Найденов.

Той посочи, че ситуацията между Русия и Украйна няма как да не накара политиците да се замислят сериозно върху случващото се и да разработят планове и задачи.

"Като човек, който осъзнава своята персонална отговорност, отчитам необходимостта от префокусиране на вниманието от преизпълнение на задачи, които да са насочени към развитието на способности, усилващи колективната отбрана на Алианса.

Всяка една от страните-членки фигурира в плановете на Алианса със съответни задачи, с план за превъоръжаване и за модернизация“, констатира Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
кирил преди 9 години
Слушали сме ги ние тея " няма опасност за страната" и знаем после какво е ставало. Хайде, стига глупости !
33
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Фурнаджийска лопато нямаш право на глас!
32
0
 
1
 
! Отговори
s. Tihomir преди 9 години
hm - taka e. prav e mirnia minister.novia pat za Makaza bez tejki tirove, tankove i btr se rushi sam - ot dajda propada?
31
0
 
0
 
! Отговори
Константин Димитров преди 9 години
Ако продължавате да ни управлявате вие, опасността на държавата ни във всякакви аспекти е напълно реална.
30
0
 
0
 
! Отговори
Зороо преди 9 години
То от вас и вашето управление не остана държава!... Да о не се налага да разчитаме на вас за сигурността си!..
29
0
 
1
 
! Отговори
Ая преди 9 години
Да бе... хич няма... сринаха държавата!
28
0
 
0
 
! Отговори
sanq преди 9 години
щом ти отговаряш за сигурността на целия народ ежедневно сме изправени пред опасност
27
0
 
1
 
! Отговори
tino преди 9 години
Стига сте си правили експерименти, *** ***!!! Няма кой да ви търпи повече!!!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние нямахме и радиация и концлагери за инако мислещите и интелигенцията. На комунист не трябва да се вярва никога а най вече този живее със корумпираната сестра галева- манолова.
25
1
 
5
 
! Отговори
3456 преди 9 години
Последния път когато от бкп казаха, че няма опасност, тука си *** майката.
24
0
 
2
 
! Отговори
Гацов преди 9 години
То покрай това управление виждаме престъпността как се повишава и нито се предприемат действия нито това се забелязва . Дори го очаквах това да го каже, за да е всичко 'добре' отново по думи! Истината е, че нищо не се върши за сигурността на нарпда и държавата! Оставка на това правителство!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Румъния и Плоша има защо да се страхуват от Русия. Ако се чудите за Румъния, Хитлер им обещал Одеса, и те прегазили и избили десетки хиляди цивилни руснаци докато превземат Одеса... В края на 2W война се покаяли и се били юнашки срещу Хитлера. НИЕ съветски градове не сме изтребвали, стойте си в галошите Господ-а Управляващи, и най-вече изтрещелият г-н Пази.
22
0
 
7
 
! Отговори
MRAWKA преди 9 години
ТОВА НЕДУРАЗУМЕНИЕ ГОВОРИ САМО ГЛУПОСТИ КАТО ПЛЕВНЯТА.КАКВИ ЗАПЛАХИ И ЗА КАКВА АРМИЯ ГОВОРИ? НИЕ СМЕ СЕ ПРЕДАЛИ ОТДАВНА НА С.А.Щ. И Е.С. НА ДЪНОТО СМЕ И ДЪЛБАЕМ НАДОЛУ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОДАЖНИ И ПРЕСТЪПНИ УПРАВЛЯВАЩИ В ПОСЛЕДНИТЕ 24Г.
21
0
 
0
 
! Отговори
superMuzzy преди 9 години
Единственото мъдро и обосновано решение,което сте взели откакто сте на власт!.......подкрепям ви напълно!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Руснаците пускат разгонени женски делфини които объркват американските нерези и ги взимат в плен !
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото пуснете си филма The Day After, където самите американци много точно пресъздват какво се случва при конфликт САЩ - Русия. Между другото, ако стане това подозирам, че дори новинарските агенции няма да имат време да отразят началото, защото концепцията за превантивен ядрен удар предполага изстрелване в рамите на 10 мин от началото на бойните действия. А ние само ще чуем едни сирени и след половин час ще последваме съдбата на динозаврите
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
старшина, Ако стане нещо армиите стават безполезни, защото системите за изтрелване на ядрените ракети на Русия и САЩ са програмирани за половин час да унищожат света. Как може изобщо да се връзвате на приказките, че НАТО пазело Източна Европа? Как може да се опазиш от термоядрена бомба способна да унищожи половин България? Много добре прави БСП, че не се дава на американците, защото ако недай си боже стане нещо, тогава ние ще изядем по малко ядрени удари и след 1000 години може и да има хора тук
17
0
 
5
 
! Отговори
старшина преди 9 години
Ако искаш да има мир ,готви се за война!Дано да не стане нещо лошо,че с тая "армия"не знам как ше ни вардят! Скоро моя съседка постъпила в редиците на армията ,като картечарка! Като ученичка много добре ми мачкаше спусъка на кожената картечница тъй че ми вдъхна респект,като разбрах .
16
0
 
2
 
! Отговори
ГОШО преди 9 години
Дали ще има мобилизация? ШИНЕЛА И БОЙНАТА ГОТОВНОСТ ОЩЕ СТОЯТ В ГАРДЕРОБА.ТАКА И НИ ГИ ПОТЪРСИХА! СТАР ЗАПАСНЯК СЪМ!
15
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Всеки славен български войн получава памперс, тоалетна хартия и бяло знаме. Това са новите бойни ценности. По желание се дава и фес или *** спонсорирани от обръчите от фирми на Доган.