Найденов: Няма опасност за сигурността на страната

Затова не сме искали разполагане на личен състав и техника у нас
Обновена: 23 апр 2014 21:28 | 23 апр 2014 21:27, Красимир Ангелов
41
Найденов: Няма опасност за сигурността на страната
Ангел Найденов. Снимка: Булфото

В момента няма непосредствена заплаха и опасност за сигурността на страната, поради което не сме искали и допълнително разполагане на личен състав и техника на наша територия, обяви в предаването "Още от деня" на БНТ министърът на отбраната Ангел Найденов.

"Виждате, че има цяла поредица от държави по източния фланг на НАТО, които са направили своята оценка и на чиято територия се разполагат изтребители, въоръжени сили на САЩ и страните членки на НАТО. Говоря за Полша, Прибалтика, в някаква степен и за Румъния", заяви военният министър и повтори, че на този етап няма основания за притеснения.

"Винаги се казва: "Да не дава Господ", но ролята на Българската армия е такава – да се готви да неутрализира заплахи и съответно да защитава националния суверенитет, териториалната цялост и независимост на страната и да гарантира военната сигурност на страната", коментира още Найденов.

Той посочи, че ситуацията между Русия и Украйна няма как да не накара политиците да се замислят сериозно върху случващото се и да разработят планове и задачи.

"Като човек, който осъзнава своята персонална отговорност, отчитам необходимостта от префокусиране на вниманието от преизпълнение на задачи, които да са насочени към развитието на способности, усилващи колективната отбрана на Алианса.

Всяка една от страните-членки фигурира в плановете на Алианса със съответни задачи, с план за превъоръжаване и за модернизация“, констатира Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Petar преди 10 години
NE TE LI E SRAM DA SE POKAZVA6 . TEB KOI TE PITA ZA NE6TO . PRODADOXTE VSI4KO ZA STOTINKI , DARJAVA NQMA TI PAK GOVORI6 GLUPOSTI, OTIVAI DA OBLIJE6 ZADNIKA NA MAQ :))))))))))
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо, подпухнал Найденов,махни си КУГЪРИТЕ от Крумово,а даже и от България!
12
0
 
17
 
! Отговори
хахххааааааа преди 10 години
ОТДАВНА НЯМЯ ДЪРЖАВА А ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ТОЯ САМО НИ ГОВОРЯТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ДЪРЖАВНОСТ
11
7
 
9
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Не знам кой какво работи, но с Евролистата БСП , ДПС , Цензурата и Атака показаха, че въобще не ги интересува какво ще става с България. Станишев , Сидеров , Бареков и Пеевски са водачи на листите и с никакви сладки приказки за народа не може да се обясни. Това показва , че само Б.Борисов наистина е патриот и мисли за силна Държава. Той също можеше да се пише водач, но предпочете да бъде честен с избирателите и никакви опорни точки на мутреса Моника нямат значение.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма опасност за сигурността, защото сигурност няма.
9
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 10 години
Те комунистите са в управлението, каква по голяма опасност!
8
0
 
22
 
! Отговори
Боже опази! преди 10 години
Армията ни барабар с тумбаците не може да напълни националния стадион, иначе щели да защитават суверенитета. Реално половината кадроваци не могат да си покрият спортните нормативи даже. Какво остава да стрелят ТОЧНО срещу враг, който им отвръща със стрелба! Сигурно в пълното бойно има добавени чифт резервни долни *** и две рула т. хартия. Само храним неграмотници с по 1000 лв. РЗ и хиляди бонуси, абсолютно незаслужено.
7
0
 
12
 
! Отговори
зико преди 10 години
Вижте снимката на Найденов преди да стане министър и сегашната. Страшно се е оял на държавната трапеза.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqma strashno g-n Naidenov .Imam garancii ot izvunzemnite na teritoriqta ni ,4e vseki ruski iztrebitel narushil vuzdushnoto ni prostranstvo shte bude "stopen ili otkradnat" - po jelanie na klienta.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само местните делфини да внимават с кои си лягат ,че да не объркат лагера и да се сдушат с врага.
4
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Абе долен, кого заблуждаваш като нямаме армия и оръжие, в армията е пълно с *** и *аси без военна подготовка работещи само за заплата а не за отбрана и ще имаш нахалството да ни успокояваш, че националната ни сигурност е гарантирана и се питам от кого, когато оня гол *** президента ще ни вкара в пъкъла на ада и после ще избяга при своите покровители а ние в по-голяма бедност ще духаме супата но само от вода
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М-р Найденов от коя партия беше ? може ли да ми каже некой?
2
3
 
11
 
! Отговори
Опасност Нямова преди 10 години
Няма опасност за страната, казал щраусът, надупил се хубаво и заврял за по-сигурно главата в пясъка. Махайте го тоя *** Найденов! Да си ходи там, откъдето му плащат!
1
0
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Найденов, как да има опасност за нас, като Майчето само с едно разтваряне на краката и е обезоръжила и най-коравосърдечния враг. Теб поне няма к'во да те лъжа!

Спонсорирани публикации