Пускат отново влака от София до Солун

Той ще пътува всеки ден между двата града
25
Пускат отново влака от София до Солун
Снимка: Булфото, архив

От събота, 10 май, ще бъде възстановена железопътната връзка между София и Солун, съобщиха от БДЖ.

Всеки ден между българската столица и втория по големина гръцки град ще пътуват два влака. Композициите ще бъдат съставени от два второкласни вагона – 1 български и 1 гръцки вагон.

От София влакът ще заминава в 15:30 ч. и ще пристига в Солун в 22:22 ч., а от Солун ще тръгва в 06:55 ч. и ще пристига в София в 13:45 ч. В Солун този влак ще има връзка за и от гръцката столица Атина.

Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 120, а резервацията на места ще бъде задължителна. Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително, като цената на билета за пътуване в едната посока е 34.86 лв.

Желаещите да пътуват по маршрута София – Солун – София и обратно могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро. Атрактивната оферта важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени – по 12 места за всеки влак.

Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 души, както и притежатели на карта „Rail Plus”. Притежателите на карти „InterRail”, „Eurail” и „BalkanFlexipass” е необходимо да се снабдят само със запазени места, уточняват от БДЖ. За студенти от университети в България и Гърция, притежаващи карта „ISIC”, са изготвени специални цени.

Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.

За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на България, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София – Кулата – София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: солунвлакСофияБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
идиот преди 9 години
До Анонименразписанието е съобразено с работещите нощем крадци, ***
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСтарото разписание бе много удобно Тръгваш в 17 часа от София и пристигаш в 6 часа сутринта в Атина Използвах го редовно И обратно отАтина за София ТУКняма нищо конкретно за връзка с Атина Как може да си купиш билет ОТ България за Атина или друг град в Гърция
19
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 9 години
Аз просто не разбирам как те успяват да направят печалба с толкова ниски цени на билeти . Ако влакът е пълен със 120 пътници които плащат цялата цена от 35 лева за една посока , това е само 4200 лева. От тази сума трябва да се плати на гърците, заплати, гориво, амортизация на влака и инфраструктурата. Аз просто не го разбирам!
18
0
 
2
 
! Отговори
xr преди 9 години
celia personal na bg transportnoto ministerstvo da ide s tosi vlak ot sofia do solun i obratno bez hotel na raznoski na bg narod za test-demonstracia na satvorenata ot tyah krasota. dokumentirano s video da e za bg narod.
17
0
 
1
 
! Отговори
rmv преди 9 години
ako bulgarskiat vlak e otvatre, kakto e central sofia garata i hotela na garata, tolko zle e higienata...da se chudish kak HEI ne sa speli tesi mrasotii nasred "raste, no ne staree, a samo mrasnee". a moje bi e umishlena i planova tasi totalna mrasotia za masovo porazyavane i unistojavane na jiva bg voenna sila?!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на гарата има готини каки за по 20Е отивам още днес
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди беше обратно, за Солун тръгваше към 7.00 сутринта и стигаше към 13.30-14.00 в Солун, и беше по-добрия вариант. А хотелите в Солун са скъпи и мръсни !
14
0
 
11
 
! Отговори
Аз 12-ти преди 9 години
до владислав петров: Сега с Евростар ли ще правиш сравнението. Нали се сещаш, че всичко зависи от инфраструктурата. Тук в България е отделна компания от БДЖ. Повечето локомотиви и вагони на БДЖ могат да се движат със 130км/ч, а има и за 140, 150 и т.н. Нали може да смяташ с тази скорост тези 300км за колко време може да се изминат. Така, че не плюйте само по Бдж. Навсякъде се наливат пари за ЖП транспорт, а тук не е така. Плюйте по тези които са виновни за това!
13
1
 
7
 
! Отговори
Damon Hill преди 9 години
Има пари само за магистрали. За линии няма, иначе нормално за 4 часа може да се стига.
12
2
 
11
 
! Отговори
владислав петров преди 9 години
до 12Влакът Евростар взима разстоянието между Лондон и Париж (460км) за 2 часа и 15 минути, което е 260км/ч. Разстоянието между София и Солун е 300км и се взима за 7 часа, което е 45 км/ч. А влакът до Солун предишния път спираше три пъти в София, два пъти в Перник, на Батановци, на Радомир, на Бобошево, на Кочериново, на Симитли, на Кресна, на Струмяни и на Генерал Тодоров. И недей да хвърляш плюнки, че си смешен.
11
0
 
8
 
! Отговори
Damon Hill преди 9 години
На 100 метра от гарата има много хубав хотел Капсис се казва, около него има още 2-3 но толкова късно освен в някоя таверна да се намери човек и сутринта обратно за София. Така се икономисват разходи за хотела.
10
6
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До 11. Как може изобщо да не мислиш. Къде мислиш че спира влака?? За два часа се взимало..... Защо не се застреляш. На такъв като теб и цял ден да му обясняваш, пак няма да разбере.
9
7
 
31
 
! Отговори
БДЖ идиоти преди 9 години
Разстоянието между София и Солун е 300 км, а влакът пътува 7 часа. Това нормално ли е ??? В Западна Европа подобно разстояние се взима за не повече от 2 часа. Не трябва да се мерим със западноевропейците, но поне може да се направи така, че влакът между София и Солун на българска територия да спира единствено в София, Перник, Дупница, Благоевград, Сандански и директно на Кулата. Иначе кой нормален човек ще се клатушка 7 часа за 300 км ?!? Абсурдно е!
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С една дума българин трудно ще го ползва. Да не говорим, че още като прочетох и ми се завъртя мисълта за еднодневна екскързия до Солун без хотел. Тръгваш от тук в 03:00 часа през нощта, там си в 9-10ч, обикаляш града, забележителности и пазар до 18-19ч и си тръгваш към 20-23ч. Обаче като отида там в 22ч къв ще го диря?
7
0
 
46
 
! Отговори
Не им пука за нас преди 9 години
Направили са го така, че да е удобно за гърците. Те ще пристигат в София рано следобед и ще се ориентират лесно, ще се настаняват навреме в хотелите. А когато се връщат, няма значение, че ще пристигат късно вечерта в Солун, защото ще си отиват направо вкъщи.Нашите, които са уговаряли разписанието, са карали по социалистически - българските граждани са без значение, важното е на чужденците да им е удобно.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва по-рано да тръгва влака, защо са го измислили това в 3 следобед
5
0
 
29
 
! Отговори
Бояна преди 9 години
По-добре щеше да е обратния вариант - сутринта от София, а следобед от Солун
4
3
 
22
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Около 6-7 часа се пътува, така излиза.Ако "Днес.бг" искат да са наистина полезни за своите потребители, нека да публикуват и някой материал относно надеждните начини човек да си резервира място в солунски хотел още от България, защото влакът пристига в Солун късно вечерта, а много хора се напатиха от калпави туристически агенции.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко време ще пътува, 15 часа (до границата)?
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взимам еднопосочен билет