Хората биха оценили честността на политиците!

Президентът поздрави абсолвенти от Американския университет
Обновена: 18 май 2014 14:04 | 18 май 2014 13:52, Веселина Йорданова
156
Хората биха оценили честността на политиците!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БулФото, архив

Президентът Росен Плевнелиев и посланикът на САЩ в България Марси Рийс пожелаха днес "на добър час" на 242 бакалаври от 20-ия випуск на Американския университет в България /АУБ/. Това стана на тържествена церемония на централния площад в Благоевград, предаде БТА.

България е демократична държава, член на ЕС и НАТО, което е изпълнен стратегически приоритет на българската държава и цивилизационен избор, който гарантира сигурност, демокрация и човешки свободи, каза в поздравлението си към дипломиралите се студенти Росен Плевнелиев.

Но не всички промени са положителни, отбеляза той. Днес виждаме как в Европа все още е възможно да се прекрояват държавни граници едностранно, със сила и в противоречие с международния правов ред, как основни ценности могат да бъдат поставени под въпрос. Понякога глобалните промени ни изглеждат далечни, но отразяват действията и личните избори на хора като вас и като мен, посочи държавният глава.

Мислещите, активните и просветените граждани могат да променят света към по-добро, отбеляза още президентът. В бъдеще, по думите му, само нациите, притежаващи дългосрочна визия и качествено образование, ще бъдат успешни. Липсата на стратегическо мислене и дългосрочно планиране според него води до ниска ефективност и лоши резултати.

Държавният глава посочи пред завършващите студенти от АУБ и седем прости, но важни, по думите му, правила, които му помагат в работата и той се надява да бъдат полезни и за тях. На първо място той посочи да имат приоритети, да имат ценности, които помагат да се изграждат доверие и прозрачност. Да мислят винаги в перспектива, да търсят съгласие, да изграждат доверие, да създават собствени инициативи, за да бъдат разпознати от обществото, да не обещават много, но да спазват обещанията си, защото хората са мъдри и не очакват чудеса, но биха оценили честността на политиците, посъветва още Плевнелиев младите хора.

Почетен оратор на тазгодишната церемония бе посланикът на САЩ в България Марси Рийс. Тя определи пет специфични компонента на мисията на АУБ и как тя се отразява на способността на неговите възпитаници да бъдат лидери. Според американския посланик те са многообразие, уважение, демокрация, етика, служба.

Пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса дипломи за бакалаври днес получиха младежи от 26 държави. От завършващите 43 процента са българи, а останалите идват от други държави. За първи път сред абсолвентите има представители от Германия, Южна Корея и Виетнам. В церемонията участваха и 22 студенти от единадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
СНГА преди 10 години
КОНСТАТИРАНИ НАРУШЕНИЯ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ КАМПАНИИ(опит на "Сдружение за насърчаване на гражданската активност" натрупан основно в района на София, Ботевград, Правец, Етрополе.)pravets.org/?p=196&preview=true
62
1
 
8
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
"Честен политик" звучи точно като "дървен камък" или "суха вода" !! И точно за това държавните мъже на древния Рим, след като години наред гонят християните и ги хвърлят на гладните лъвове, в крайна сметка приемат християнството като държавна религия ! Защото този народ трябва да се лъже, трябва да се ограбва !! За да могат "честните политици" / нали са ЧЕЛОВЕЦИ/ да съществуват!
61
3
 
18
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Хората биха оценили твоята честност ако си беше признал колко ти плащат ЕВН за да прикриваш рекена над бедният български народ ! Тоя хотел в Гърция с какви парички го купи господин президент как ги спечели?
60
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
БИХА ОЦЕНИЛА РАБОТАТА НА ПОЛИЦАЯ И Я ЦЕНЯ НО МАЛКО СА РОДЕНИТЕ ЗА ТАЗИ РАБОТА ДРУГИТЕ СА ТИНТИРИ МИНТИРИ . ВЪПРОС НА ДИСЦИПЛИНА СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ , ЧЕСТНОСТ И НАЙ_ВЕЧЕ РИСК НА ПРОФЕСИЯТА АКО НЕ СЕ ПОДАВАШ НА КОРУПЦИЯ , СИ ГОДЕН ЗА ТАЗИ ПРОФЕСИЯ И РОДЕН ЗА ТОВА . ИМА МНОГО РОДЕНИ ПОЛИЦАИ НО РАБОТЯТ ДРУГО ЗАЩОТО ТИЯ 3 НЕЩА ГИ НЯМА В НАШАТА ПОЛИЦИЯ .
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я кой го казва!
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Насим Талеб беше казал ,че световните икономисти са слаби математици.По-скоро упрявляващият световен елит е с ниска природна интелигентност.Интересно ми е как точно ще се развива БГ икономика като 64% от тази икономика е сферата на услугите?Ще ни внесете работници и селяни, това ли е следващата стъпка,защото АУБ произвежда само лидери?
57
3
 
22
 
! Отговори
Пъкльо преди 10 години
Ще поздравя всеки сритал в тиквата *** на снимката, баш прецедента.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хитлерюгендХитлер ако беше жив щеше да бъде много доволен, определено шеше да подскочи радостно както под Айфеловата кула
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсолвентите от Американския университет със сигурност ще го оценят Офшорко, нали и едните и другите се финансират от неолибералите.
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак,някой политик,може и главнокомандващ,няма ли да каже нещо за високата вълна на Дунав,която очакват крайбрежните селища?
53
1
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Найй...големия грях на Боко,не е този,че излъга народа с неговото некадърно...грандоманско управление,а че натресе един изпечен популист...антибългарист,за президент.Той е като...бумеранг,който се връща и ще натресе Боко по...кратуната,като го прати в...дън земя барабар с неговата...феодална партия.
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъжливото овчарче, пардон - ирландската пастирка, говори за честност...
51
1
 
22
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Комунистическо чадо поздравява американски възпитаници - докъде ни докара днешния свят :)
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Няма ли вариант в осем без десет Роско да чете детски приказки, за лека нощ на децата, та да има поне минимална полза от него! Той е весел ***, нахилен, децата ще го обикнат, където го видят ще искат да го бият
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано умните знаете какво правите.Дано някое от тези деца завършили колежа предпочете да се реализира в България.Лично аз вярвам в хората под 25г.,които не са деформирани от тоталитарното минало.
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Плевнелиев никога не е заставал на страната на българския народ, а на тази на олигарсите и в частност президентът ни обслужва интересите на Прокопиев и с казуса за ВЕИ-тата го доказа, крайно време е да бъде отстранен от президентския пост, още повече, че не е избран от народа , а назначен от Прокопиев за президент на страната ни.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Понякога е по-добре да си държиш устата затворена, за да те мислят за ***, отколкото да я отвориш и да го докажеш.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек е бивш служител на МНО,със сигурност има армейски чин,бил е съдружник на осъдени за аферата Анголагейт,наистина ли мислите за него това,което пишете?Помислете пак.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТРАНДЖАТААко отговориш, защо преди 1990 година строехме със съветски технологии, ще си отговориш, защо сега строим със технологии от САЩ, от САЩ, а не американски, ***, няма държава Америка! Да си чул да са ни докарали машинки от Гвиана, Суринам, Еквадор или Панама те са американски държави, но не са държави на САЩ, бавноразвиващо се. Ба си тъпотията, напъва се да поучава, а не знае елементарни неща.Някой в ранно детство ти е навредил много, като е викал Уф на баба, хитрушкото.
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали всички сте наясно,че тази държава се управлява от ДС?Да не сте се заблудили нещо ,че живеете в демокрация?