Хората биха оценили честността на политиците!

Президентът поздрави абсолвенти от Американския университет
Обновена: 18 май 2014 14:04 | 18 май 2014 13:52, Веселина Йорданова
156
Хората биха оценили честността на политиците!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БулФото, архив

Президентът Росен Плевнелиев и посланикът на САЩ в България Марси Рийс пожелаха днес "на добър час" на 242 бакалаври от 20-ия випуск на Американския университет в България /АУБ/. Това стана на тържествена церемония на централния площад в Благоевград, предаде БТА.

България е демократична държава, член на ЕС и НАТО, което е изпълнен стратегически приоритет на българската държава и цивилизационен избор, който гарантира сигурност, демокрация и човешки свободи, каза в поздравлението си към дипломиралите се студенти Росен Плевнелиев.

Но не всички промени са положителни, отбеляза той. Днес виждаме как в Европа все още е възможно да се прекрояват държавни граници едностранно, със сила и в противоречие с международния правов ред, как основни ценности могат да бъдат поставени под въпрос. Понякога глобалните промени ни изглеждат далечни, но отразяват действията и личните избори на хора като вас и като мен, посочи държавният глава.

Мислещите, активните и просветените граждани могат да променят света към по-добро, отбеляза още президентът. В бъдеще, по думите му, само нациите, притежаващи дългосрочна визия и качествено образование, ще бъдат успешни. Липсата на стратегическо мислене и дългосрочно планиране според него води до ниска ефективност и лоши резултати.

Държавният глава посочи пред завършващите студенти от АУБ и седем прости, но важни, по думите му, правила, които му помагат в работата и той се надява да бъдат полезни и за тях. На първо място той посочи да имат приоритети, да имат ценности, които помагат да се изграждат доверие и прозрачност. Да мислят винаги в перспектива, да търсят съгласие, да изграждат доверие, да създават собствени инициативи, за да бъдат разпознати от обществото, да не обещават много, но да спазват обещанията си, защото хората са мъдри и не очакват чудеса, но биха оценили честността на политиците, посъветва още Плевнелиев младите хора.

Почетен оратор на тазгодишната церемония бе посланикът на САЩ в България Марси Рийс. Тя определи пет специфични компонента на мисията на АУБ и как тя се отразява на способността на неговите възпитаници да бъдат лидери. Според американския посланик те са многообразие, уважение, демокрация, етика, служба.

Пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса дипломи за бакалаври днес получиха младежи от 26 държави. От завършващите 43 процента са българи, а останалите идват от други държави. За първи път сред абсолвентите има представители от Германия, Южна Корея и Виетнам. В церемонията участваха и 22 студенти от единадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле какви защитници на Америка.Пък все едни млади интелигентни /доказано с по -голяма интелигентност от патките/ са се загрижили за Америка но не и за България.Тава което е добро за Америка,Русия ,Германия не винаги е добро за БЪЛГАРИЯ. На първо място трябва да са интересите на родината а не на НАТО, ЕС,САЩ ,Русия .
42
1
 
9
 
! Отговори
реед преди 10 години
явно за думата комунизъм и комунист се плащат някакви пари, и се създава изкуствено обществено мнение не се поддавайте на троловете защото даже те не могат да обяснят какво влагат в тази думате са капиталисти и продават истината за стотинки, както биха продали майките си
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
самата честност говори за себе си, отвратителна долна офшорна м*
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Наглостта и простотията ГЕРБ-ажийска няма граници.
39
0
 
11
 
! Отговори
жеко преди 10 години
такива ужасни лъжи директно в очите на хората, продължаваме с хороскопите май
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 76Хи-хи! Лошо, държавата се оттегли от здравеопазването и пусна откачалките свободно между хората. Лудаците дори и акъл дават с несвързаните си плямпорщини, извиращи от помрачения им ум (остатъка от него, де).
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stiga stia komunisti be , kajete, kapitalisti, maroderi, alchni politizi, , nqma komunisti, te veche ne sa na vlast.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Плевнелиев като цяло е едно голямо недоразумение, което поставя под съмнение въобще целесъобразността на съществуването на президентската институция. Може би било по-добре преди да произведе поредния гаф да се консултира с юридически грамотните си съветници.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
На никой и през ум не му е минавало, че такива безлични същества ще определят политиката на страната. Ето това може да се случи, когато властта се дава (или май се взема, но ние така и не разбрахме по какъв начин) на бездарни властници, като предходните, които предложиха на обществото точно такова същество. То няма нито висотата на поведението, нито силата на словото, нито дори физиономия на държавник. От любов към любимия лидер от Банкя народът можеше да се съгласи да го представлява и още по бездарно същество
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Набеденият за творец редовно забавлява публиката с политическите си проблясъци, обагрени с емоции, присъщиповече на жените, отколкото на мъже, претендиращи за излишък от тестостерон
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 74Бе тоя Чолаков не знам, кой е, и какъв е, но по това, как се изразяваш за него ми е ясно, че точно ти си с памперси и един пакет не ти стига на ден. А като дойдат мокрите пехотинци, ще трябва и на тях да купуваш памперси. Сещаш се защо, нали?
32
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Като бяхме 45 години руски сателит, какво получихме?! И сега сме в руска хватка, вече 24 години, а виждате Путин какво прави в Украйна! Успяхме да влезем в ЕС, но сме най-бедната държава, благодарение на червените кратуни! Америка е далече, Русия ни е здраво склещила, единственият ни изход е ЕС! Плевнелиев е най-достойният президент на България за целия преход!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, каква геройска муцуна!!! Такъв президент не сме имали! Па как един път не погледна в листчето, когато казва : Здравейте, войници! Умен е, умен, гениален! Дар слово, мъдрост, обаятелност, а отвори уста пра-а-а-а-с простотия. След една-две години негови записи ще са на цената на злато комедийните артисти ще се избиват да ги купуват като учебен матриЯл.
30
1
 
16
 
! Отговори
Расим Плевнели преди 10 години
Хората биха оценили честността, затова и аз ще съм честен. Аз съм американска марионетка и ***, кученце на каишка, което го развеждат по официални събития. Също така лобирах за EVN и прибрах комисиона, имам няколко офшорки и дворец в Халкидики. Навремето преди да стана строител мамех хората, занимавайки се с астрология и хороскопи. Аз не съм ваш президент, а подставена фигура и задачата ми е да облужвам корпоративни интереси.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почетен оратор на тазгодишната церемония бе посланикът на САЩ в България Марси Рийс. Тя определи пет специфични компонента на мисията на АУБ и как тя се отразява на способността на неговите възпитаници да бъдат лидери. Според американския посланик те са многообразие, уважение, демокрация, етика, служба. - т.е верни американски слуги.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТРАНДЖАТАСпоко, Странджа! Доде се разберат, кой да влезе в "американската армия", кой да я командва Чили ли, Панама ли, Мексико ли, Канада ли, Еквадор ли,... то ще мине век. САЩ иска да командва, ама вече, ако не печатат повече картинки, не могат да платят заплатата на шарения си народец. А да се е.аваш с шарен народ за пари ще им дойде яко нанагорно. И Украйна няма да им помогне, нито пък Сирия. А за други ще се задавят. Въпреки рекетираната помощ на дъртата Германка.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой изненадан ли е, че Роската е бил компаньонка на американския посланик?
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само забележете къде е отишъл - не в Софийския университет , а в ,,Американския''
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хората биха оценили честността на политиците!"ПлEVNелиев, колко беше комисионата?
24
10
 
2
 
! Отговори
докога преди 10 години
Докато по тия земи бъка от неандерталци , дотогава ще сме най-бедни , глупави , завистливи и на кучето в ***. Защо когато имаме президент математик , изградил кариера като емигрант , бягайки като милиони от нас , се намират десетки *** да анонимстват подло и под сурдинка? Аз си харесвам президента и се надявам политическия елит един ден , малко по малко ,да бъде заменен от хора с неговото мислене .