Кандидат-журналистите пишат за "Професия трол"

515 души се явяват на писмен изпит в СУ
Обновена: 14 юни 2014 10:48 | 14 юни 2014 10:48,
68
Кандидат-журналистите пишат за "Професия трол"
Снимка: архив, Reuters

По темата "Професия трол" пишат днес кандидат-студентите на  писмения изпит по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя беше изтеглена тази сутрин в 65-та аудитория на Ректората от Томислав Масларски от Мездра.

515 кандидат-студенти са заявили желанието си да се явят на писмения изпит по журналистика, който има за цел да оцени способността им да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избранапот автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, в радиото, телевизията и интернет.

Изпитната комисия е формулирала темите непосредствено преди изпита, който продължава четири астрономически часа.

В писмените работи ще бъде оценявана общата култура на кандидатите - познаването и уместното боравене с историческите, социалните, политическите, научните, културните, литературните и други факти, използвани в текстовете им, посочват от СУ.

Изпитната комисия ще оценява също писмената култура на кандидат-студентите - богатството на езика и обработеността на стила; правописа и пунктуацията; избягването на клишетата и заучените формулировки, избягването на словесното разточителство, на  общите фрази, на преднамерената маниерност, на смисловите и логическите повторения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
езичник преди 9 години
следват професия вампир=данъчните . професия ши-но-ками(шинигами)=лекар. професия ламя=депутатка. професия змей=депутат. професия дядо торбалан=***. професия тъмен елф(тъмен алп)=турчин и светъл елф(Алп)=българин. и най-важните професии Стии=министри и Албастий=тартора на политиците ни.
51
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Явно "троловете" сме ние които пишем коментари които официозните купени медии чиято единствена задача е да насаждат пропагандата на силните на деня и най-вече на глобалистите сатанисти считат за еретични и противоречащи на доктрината на новия световен ред на антихриста. Тия медии се опитват да ни искарат аутсайдери и ***, но всъщност те самите стават такива защото вече почти никой не им вярва а българите започнаха да мислят и да отстояват националните интереси които политиците не отстояват.
50
0
 
0
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До ТуТМаникПу мамцата му и на чуствителната клавиатура .....Проклетото З
49
0
 
3
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До 59Ето защо ви мразим - хем сте *** , хем спорите ........Има ли останали независими доставчици по малките градове все още ? Не ги ли издуха БТК ? БТК НЯМА НАЧИН ДА НЕ ТИ ДАДЕ РЕАЛНО IP .......A защо се получава така , ти обясних ....А за БЕЗЗЖИЧНАТА МРЕЖА - ми РУТЕРА ТИ НАЗНАЧАВА АВТОМАТИЧНО Т.НАР. ВЪТРЕШЕН АДРЕС - В.А. са от типа 192.168.ххх.ххх - такива се назначават ПРИ ВЪТРЕШНИ МРЕЖИ - примерно у дома ако си имаш , мрежа на компания и така нататък . Б** ти простото племе ...
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТуТМаникНяма такова нещо всички да са с реални адреси. Все още. Особено в малките градове.А пък как ще си ми с реален адрес през безжична мрежа която ползваш инцидентно при пътувания ?
47
0
 
2
 
! Отговори
таласъм преди 9 години
на война с троловете
46
3
 
1
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Абе младите какво значи ***??? ние едно време като викахме айде да тролваме студентките от факултета по журналистика и благодарение на здраво и мощно тролване ги правехме с ГОЛЕЕМИ УСТИ и те сега затова се справят толкова добре с професията
45
1
 
6
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До Анонимен и 50 Щот сте *** като градинска ЛЕЙКА ....2004-2006 във кварталки и селски интернети 40 човека беха тикнати зад едно IP , след 2006-та обаче НЕ САМО ВСИЧКИ СМЕ С РЕАЛНИ IP-та , ами даже ИМА ЗАКОН който ЗАДЪЛЖАВА ДОСТАВЧИЦИТЕ да ДАВАТ ИНДИВИДУАЛНО НА ВСЕКИ КЛИЕНТ . АКО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ЧОВЕК ПОЛЗВА ДАДЕНО IP , ТО *** ХАНС , ИНТЕРНЕТ ВРЪЗКАТА ЩЕ ТИ ДАДЕ ГРЕШКА - ЩЕ ТИ КАЖЕ ЧЕ ИМА КОНФЛИКТ ТЪЙ КАТО ИМА СЪЩОТО IP ВЪВ МРЕЖАТА
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой *** сложи ръка надолу на коментар 50? Защо го направи бе, *** такъв!
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** - русофоб. Какви ги ръсиш, троловете са само мадарашки. Нормалните хора не си нахлузват на вратовете воденични камъни.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Има много лесно решение за справяне с троловете. Филтриране по IP..." Тази глупост пък откъде? Едно и също IP се ползва от 300 до 1000 човека, че и нагоре.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От толкова *** в НС *** напъна
40
5
 
4
 
! Отговори
ивко преди 9 години
Извинявайте ако не съм попаднал на место. Често се случва напоследък.Троловете са толкова необходими, колкото и ангелите.Те посочват пътя към истината, въпреки че са зли, грозни и мръстни.Но на никого не са навредили.Защо се плашите от тях, те са част от онова смислено пълнокръвие наречено живот.
39
3
 
2
 
! Отговори
трол преди 9 години
тогава да обхванат политическият живот на Станишев
38
4
 
4
 
! Отговори
ANTI преди 9 години
TROLOVE IMA , ZASTOTO IMA KOMUNETA ,.... PIDALI !
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно е не само с *** но и с ***
36
4
 
9
 
! Отговори
ФАКТ!!! преди 9 години
Червените тролчета не са по- различни от магистрална жрица, дават им пари, за да ги използват неморално! ;)
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма разлика между платен журналист и ***, Едните и другите работят за пари.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 300 до 600
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко може да се изкара от тролене?