Разкриха кой всъщност е атентаторът от Сарафово

Роднините му го възхвалявали в социалните мрежи като "мъченик"
Обновена: 21 юли 2014 12:26 | 18 юли 2014 11:38, Елка Василева
157
Разкриха кой всъщност е атентаторът от Сарафово
Снимка: ДАНС

Самоличността на извършителя на бомбеното нападение на летище Сарафово в Бургас от преди точно две години - 18 юли 2012 г., при което загинаха един български гражданин и петима израелски граждани, е установена по категоричен начин след извършената ДНК експертиза и множество други процесуално-следствени действия, съобщиха от ДАНС.

Извършителят, използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен, в действителност е Мохамад Хасан Ел Хюсеини.

Той е роден в Ливан на 27.05.1989 г.

Притежава ливанско и френско гражданство и е бил член на групата, участвала в извършването на нападението, включваща и установените по-рано Мелиад Фарах (използвал идентична шофьорска книжка на името на Браян Джеремая Джеймисън) и Хасан Ал-Хадж Хасан (използвал идентична шофьорска книжка на името на Ралф Уилям Рико).

Известно е, че близките и роднините на Хюсеини са публикували в социалните мрежи възхвали на смъртта му в ролята му на „мъченик”.Разследването, водено от Окръжна прокуратура-Бургас, продължава.

Разкриха кой всъщност е атентаторът от Сарафово
Снимка: ДАНС

Още по темата
До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на голям брой свидетели, назначени и изготвени експертизи (дактилоскопни, технически - за изследване на документи, биологични, пожаро-технически, химически, авто-техническа и оценъчни, съдебно-медицински, компютърни и антропологическа), назначени са разпознавания на лица и са проведени следствени експерименти.

В резултат на съвместната работа на Прокуратурата на Република България с Държавна агенция "Национална сигурност" и партньорски служби и след обмен на информация са изготвени голям брой молби за правна помощ до различни държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
5
 
! Отговори
НОВ преди 9 години
Не всеки мюсулманин е терорист, но май всеки терорист е мюсулманин. Дан Израел им създаде много, много мъченици. Щом родителите им са толкова диви, да не уважават живота на детето си. В същност те се размножават като мишки така, че списъка с мъчениците ще е доста дълъг.
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не всички араби са терористи, но всички терористи са араби!"това е истината
44
3
 
8
 
! Отговори
lol преди 9 години
хубаво момче, пък с глупости се е занимавал
43
2
 
0
 
! Отговори
Закривен преди 9 години
Явно е осъден от неговият бог - за убийство на невинни наказанието е смърт!Ако не е собствена - тази на близките ти...поздрави от Акбарчето ;-)
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То,терористта в Бургас отдавна е известен,също както и кой свали самолета на Украйна.следите водят далеч от бургас,към администрацията на едно *** недоразумение,което дори и незанимаващите се с политика американци,определят като"най-слабия президент" в историята на САЩ.В бургас атентата не постигна целта си,ЕС да обяви Хамаз за терористична организаци.Вероятно и и с атентата над Украйна ше е така.Жалко само за загиналите невинни хора,отишли си напразно като жертви на едно недоразумение на име Обама.Мир на праха им!
41
3
 
17
 
! Отговори
Йезуит преди 9 години
A САЩ предупреждават поне 6 месеца по-рано за готвения атентат, информация която се покри на национално ниво в България!!!:)Излиза, че едни хора, с едни други хора са си затраяли и сега всичко си идва на мястото!!!:)
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Не всички араби са терористи, но всички терористи са араби!"Не знаех , че американците са араби, а не долна еврейска *** :)))))))))
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище Сарафово в Бургас."Трябва да питаме Тиквун към днешна дата като какво определя атентат на национално летище, може би като дребно недоразумение, а не като пробив в сигурността.
38
4
 
6
 
! Отговори
Vankata преди 9 години
Защо точно в деня на Израелската сухопътна операция, 'бе?!:) :) :)Скъпи Приятели,Не мога да се въздържа да не коментирам случващото се!!!Вчера в центъра на Франкфурт, имаше демонстрация с издигната огромна трибуна, пред старата Опера на града, пред която се вееха израелски знаменца, а организаторите бяха сложили огромни транспаранти: "Подкрепете Израел"!!! Вярвам, че подобни добре организирани събития е имало във всички големи и известни европейски градове!!! Всички знаете, че днес Израел пре
37
8
 
15
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Къде е гербаджийската ***, която твърдеше, че атентатът не бил пробив в националната сигурност? То е ясно, че не искат да оберат негативите, ама бива ли така да се излагат с отричането на очевадни факти?
36
2
 
9
 
! Отговори
с. преди 9 години
До МислещИ какво общо имаше да речем шофьора на автобуса с еврейското робство!?Или викаш колатеръл демидж!Интересно ако на теб ти бяха гръмнали кухата кратуна дали щеше да мислиш така на финала!А приказките,че исляма бил мирна религия и не знам какво си *** да си ги приказват на някой друг!
35
5
 
17
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Бъдете спокойни, Дюнер Секюрити бди над вас.
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда интелигентно момче, но за съжаление попаднеш ли веднъж в капана на фанатичните ислямистки организации...измъкване като цяло няма!Промиването на мозъци там е без алтернатива, а вече как го постигат...това е пълна загадка.Като цяло няма лоша религия, дори в някои отношения Ислямът е доста по-целесъобразен от Православието и Католицизма(чисто като парадигми и канони), но тази негова изродена страна е един от най-устойчивите инструменти за промиване на мозъци.
33
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не всички араби са терористи, но всички терористи са араби!
32
11
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Kомунистите и ислямистите са братя по злоба. Мечтата им е да унищожат цивилизования свят
31
0
 
10
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Е, тогава какво са "разкрили" нашите, та толкова парички са потрошили за заплати, командировки и други след като роднините от две години го възхвалявали по социалните мрежи и сега си предават важност. Вероятно и това е открито от МОСАД. За пореден път се доказва, че в нашите ДАНС и прокуратура работят абсолютно некадърни "калинки", и че на тях не може да се разчита. Вижте ги и сега, абсолютно неадекватни за КТБ. Жалки нищо неможещи смешници и кариеристи.
30
3
 
15
 
! Отговори
Кореняк-селянин преди 9 години
Страхливите мюсюлмани терористи,винаги търсят аутсайдери и им дават безмислена идея за,която да живеят и умрат,и ето ти резултата безброй погубени животи в разцвета на силата си.А терористите си живеят техните водачи-учители,като царе в богатство и охолство задоволени отвякъде!!!
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е позитанската социалистическа *** Станишеф? Нали твърдеше, че Хизбула и Ливан нямат нищо общо!!!!!!!! Къде е този клоун да се появи пак на страницата на Хизбула........
28
13
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 години
Разбира се, че баш днеска ще стане ясно. Разбира се, че е арабин. Радвам се, че българинът не се хваща на този еврейски цирк.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Това че на някакъв хлапак са му промили мозъка не значи, че всички араби са терористи или дори, че мразят всички различни от тях."Еми че той мозъкът му да не е сам да се е промил? Не прочете ли, че роднините му го обявяват за мъченик. Явно арабско-мюсюлманската среда е такава: религия на омразата и противопоставянето.