Всичко в завода е разрушено, дори бункерът за укриване на хора!

Четирима експерти с "пустинна котка" влязоха във взривения цех
Обновена: 2 окт 2014 14:04 | 2 окт 2014 10:21,
105
Всичко в завода е разрушено, дори бункерът за укриване на хора!
Снимка: БТА

"Трагедията е огромна, всичко е разрушено, включително и бункерът за укриване на хората в завод "Миджур". Това каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов след заседание на Кризисния щаб, на което са били гледани снимки, направени от безпилотен самолет след вчерашния взрив.

Екип от четирима специалисти е влязъл преди половин час със специализирана техника във взривилия се завод, каза за БТА министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков. Сред специалистите е и главен комисар Николай Николов.

Решението да се влезе преди 24-часовия законов срок е взето, след като се разгледани направените тази сутрин снимки от безпилотен самолет в района на взрива. Екипът е навлязъл в отцепения район с бронирана машина тип "пустинна котка".

Предполага се, че 12 работници и трима ръководители са били на смяна в завода по време на взрива. За тези хора засега няма никаква информация.

Още по темата
Главният енергетик на завода Цецо Антов каза за БТА, че когато е отишъл да изключи електрозахранването след взрива, е видял размазан от взривната вълна микробус.

Припомняме, че три пострадали жени при инцидента в завода за взривни вещества са настанени в болници във Видин и в Монтана без опасност за живота.

Към момента не са засечени признаци на живот в района, който се наблюдава с термовизионни камери.

От МВР съобщиха, че е взето и решение в района на инцидента да влезе специализиран екип, оборудван с бронирана техника, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Фабриките в Горни Лом са били проверявани от Инспекцията по труда 16 пъти и при проверките са били констатирани нарушения като остаряло оборудване, липса на втори изход за бързо и безопасно извеждане на хората при аварии. Стана ясно и че служителите във фабриките на Горни Лом са взимали минимална работна заплата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
иванчо преди 9 години
Работници бачкат тежка и опасна работа,животозастрашаваща-за 150 евро.А Честните Частници въртят с техния Труд печалби за милиони.Жерминал на Зола нищо не е в сравнение с това.Пратете техните Шефове Честни Частници да заработват в урановите мини обезщетения за жертвите,на безплатна държавна квартира доживот метър на два!
79
0
 
7
 
! Отговори
, преди 9 години
Сега замитат за да не може после собственника да бъде съден ......Проверявали са инспекцията , писали са предписания, щото е било супр зле, ама не са го затворили щото им е плащал подкупи. Сега да се проверят и служителите на ИТ и то от данъчните за доходите.
78
0
 
4
 
! Отговори
BulgariaForward преди 9 години
... и какви ли мизерни "заплати" се давали там не ми се мисли. Спестяване от мерки за безопасност, спестяване от заплати, покровителство от държавата - май е било само въпрос на време това да се случи ...
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влезли с бронирана техника. Техника дето дадохме милиони за нея ама ако настъпи нещо и тия ще ги стържем от околните баири. Бронирана техника беше тая дето я нарязахме и тия гладните и разплути "специалисти изкупуваха за жълти стотинки за скраб. Затова сега се чудим как да вадим хора при наводнения и пожари. Много *** има за изриване в тая държава, ама няма кой....
76
0
 
15
 
! Отговори
? преди 9 години
Нямаше й да знаем , че съществува такъв опасен завод ! И още колко неща незнаем на какъв взрив живеем , бедно и с мизерни заплати , и какво са продали нашите полирици от България ?
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекарването на такива бомби с камиони ,не се позволява , по международните закони ! Преминават през населени места .. И са заплаха за цели райони !В такъв бизнес ли е въвлечена България , от натовските страни ,да си докарват бомбите и взривни материали за обезвредяване ! И ной знае какви ядрени отпадъци ще си складират в Белена , сега Бойко ще им разреши всичко !
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не е затворен завода, като са констатирани нарушения...някой си е оправдал заплатата, за сметка на толкова животи. На какво се е разчитало, ей така, че няма да стане нищо. Или сега ще се намери някой, който ще кажи - ами то съдба, късмета им е такива. На принципа давай през просото, пък каквото стане. Жалко, бедни хора! Постоянно някъде някави инциденти, сигурно за някои и не съобщават.При тези потресаващи раб. условия и нарушаване на правилата, няма как да няма инциденти.
73
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Bog da prosti zaginalite,a nie,naroda da se obedinim i da iskame ostavki navsichki vinovni-ot inspekciata na truda,sobstvenika na zavoda,sindikati,a bivshiiat sotsialen ministar da otgovaria za niskite zaplati v cialata strana.da se vdignem na nacionalna stachka-za po-visoki zaplati.tristrankata da stane chetiristranka-da se vkliuchi i predstavitel na rabotnicite-dazashtitava interesite na rabotnicite
72
15
 
6
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 9 години
240 лева минимална беше ....СЕГА е 340 лева благодарение на БСП
71
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли е българската икономика ? - военните им отпадъци в България ! Не се знае какво ще складират в Белене ! Ще ни взривяват кога си искат !
70
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ги вкарват в България тези американски бомби ( от Гърция ) . И безпилотен самолет е прелетял да наблюдава !Тези бомби са били за нас и пак ги вкарват при нас ??Българското правителство се е съгласило ,народа ни да е жертва !
69
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво е имало там , че и бункера е отнесен ?Българите са подложени на най- извратения геноцит , от тези които ни се пишат съюзници !
68
2
 
16
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
"Стана ясно и че служителите във фабриките на Горни Лом са взимали минимална работна заплата."250 лева ли е вече минималната работна заплата??
67
22
 
25
 
! Отговори
бомбите на НАТО!!! преди 9 години
НАТОВСКОТО ОРЪЖИЕ УБИВА! Дори когато е за брак. И ТОГАВА УБИВА СЪВСЕМ НЕВИННИ ХОРА. Защото това оръжие е създадено както и самият съюз НАТО е създаден от едни злобни хора и човекомразци. Тези гръцки мини явно са американско производство и трябваше да убиват нас източноевропейците. Но дойде 1989 г и янките не успяха да ги използват срещу нас тогава. Затова сега за наказание, че сме били в съюз с техния враг Русия вкарват своите бомби у нас. с надеждата да избиват повече българи при обезвреждането
66
1
 
39
 
! Отговори
Наско преди 9 години
По предварителна оценка силата на взрива не отговаря на силата, която може да генерират официално обявените боеприпаси за утилизация. Някой трябва да даде отговор на въпроса какво точно е държано там!
65
11
 
11
 
! Отговори
бомбите на НАТО преди 9 години
НАТОВСКОТО ОРЪЖИЕ УБИВА! Дори когато е за брак. И ТОГАВА УБИВА СЪВСЕМ НЕВИННИ ХОРА. Защото това оръжие е създадено както и самият съюз НАТО е създаден от едни злобни хора и човекомразци. Тези гръцки мини явно са американско производство и трябваше да убиват нас източноевропейците. Но дойде 1989 г и янките не успяха да ги използват срещу нас тогава. Затова сега за наказаниуе, че сме били в съюз с техния вртаяг Русия вкарват своите бомби у нас. с надеждата да избиват повече българи в заводите.
64
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е терористичен акт на масонската хунта срещу населението на България,това е жертвоприношение за изборите,напълниха страната със паметници на изида,най големия е във центъра на София на жълтите павета, дата на атентата е много добре подбрана ,по късно ще ви пиша защо,очаквам информация,час,жертви, НАРОДЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БАНДА МАСОНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ДС,ТЕ ВА ИЗБИВАТ ВЪВ РИТУАЛИ
63
4
 
5
 
! Отговори
Х преди 9 години
Следващото народно събрание да приеме закон за оздравяване на завода от държавата-за сметка на данакоплатците.
62
0
 
30
 
! Отговори
ivanhm1 преди 9 години
Кога ще гръмне къдто трябва и ще спасим България от глутницата?!
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що пишете глупости бе хора.дали са 10 или 15 работника все същото ЖАЛКО ЗА ХОРИЦАТА..едва ли ще разберат колко са.всички са размазани.жалко