Половинката на Лукарски стана зам.-шеф на държавна агенция

Ива Йорданова нашумя с участието си в кастинг за "Шоуто на Слави"
Обновена: 16 окт 2014 17:12 | 16 окт 2014 17:12, Екип на Dnes.bg
90
Половинката на Лукарски стана зам.-шеф на държавна агенция
Ива Йорданова, снимка: Facebook

Със заповед на премиера Георги Близнашки, Ива Йорданова е назначена за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

В досегашната си позиция на съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова тя отговаря за агенцията, като е работила в тясно сътрудничество с екипа през изминалите два месеца, съобщават от правителствената пресслужба.

Името на Ива Йорданова нашумя, след като през 2012 г. в интернет се появи запис с нейно участие в кастинг към риалити формата на "Шоуто на Слави" "Умна и красива", в който тя представя танц с еротичен привкус.

Наскоро „24 часа“ писа, че тя живее с лидера на СДС Божидар Лукарски, който сам признава, че любовта се случила от пръв поглед, а около 2 месеца след това той се изнесъл от семейното жилище.

Благотворна среда за отношенията им била кампанията за евроизборите през май, за която Лукарски е трети в евролистата на Реформаторския блок, а Йорданова - 13-а в нея като представител тогава на "Движение България на гражданите".

Още по темата
От правителствената пресслужба се наложи от първия ден да уточняват защо Илияна Цанова се е спряла на нея за съветник.

Тогава от там обясниха, че професионалното й CV е разгледано заедно с автобиографиите на още няколко лица. “След събеседване вицеприемиерът се спря на кандидатурата на Ива Йорданова заради опита й на млад човек, живеещ и учещ в чужбина, както и защитените идеи как да се развива комуникацията със сънародниците ни зад граница по нов и модерен начин”, пишеше в съобщението.

Аргументирайки новия й пост, от МС посочват, че Йорданова е била ръководител на екипа, реализирал успешно платформа за комуникация с българите в чужбина чрез социалните мрежи, която стартира в навечерието на парламентарните избори. Чрез кампанията са били достигнати над 300 000 наши сънародници зад граница, както и над 2 500 Фейсбук групи на българи в чужбина.

Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли” в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски”. Стажувала е в отдел „Публична информация” на ООН в Ню Йорк.

Назначаването й е свързано с необходимостта в кратки срокове да се организира работата на агенцията и да се съдейства на проверяващите органи, след като вчера беше освободен досегашният и.д. председател, а в институцията влязоха инспектори от дирекция „Главен инспекторат“ на Министерски съвет, допълват от правителствената пресслужба.

Първата задача на новия заместник-председател е да осигури на проверяващите достъп до цялата информация, за да може в срок да се изготви доклад до премиера от страна на Главния инспекторат. 

Освен, че познава дейността на Държавната агенция за българите в чужбина, Ива Йорданова има степен по национална сигурност и нейната експертиза ще бъде полезна в изпълнения на предписанията на Върховната административна прокуратура по отношение на процедурите за издаване на удостоверения за български произход, изтъкват от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
21
 
! Отговори
хейтър преди 9 години
Идва нова смяна амбициозни пръдли от инкубатора за млади таланти ДБГ - без грам трудов стаж, но готови на всичко за да успеят така, както го разбират те. Още една като Ива от НС на движението пък стана съветник на външния министър след като се ожени за Прошко. За две години успяха да забършат по един пръч и да се уредят на синекурни местенца -,главозамайващи кариери, браво!
63
2
 
23
 
! Отговори
има логика преди 9 години
С такива назначения и такива кадри- такава държава!
62
2
 
24
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Поредната кючекиня да му апне малко! Bir parche......
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая щом се е хванала с Ум Белия Делфин, значи ясно колко и е акъла...
60
3
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Поручик РжевскиИ с какво това назначение е по-различно от назначението на Пеевски?!--------------- Tи сигурно си *** да я сравняваш с Пеевски, който се заканваше със саморазправа от трибуната на Парламента.
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айдееее почна се.Аз на тебе-ти на мене.Защо ли не ви изхвърлим на *** всички,като в Украйна и да се свърши веднъж завинаги.То се е видяло,че в тая държава читав народ не остана.
58
2
 
20
 
! Отговори
:))) преди 9 години
През 2012 Ивчето е била палавница участвала в еротични шоута, но през 2014 вече зряла и сериозна, тежка дама заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.пп. Как успя за такъв кратък срок тази да "отежи", м? Олекването е понятно като процес и по естествено!
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече ми се повръща от такива.
56
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
недейте да си мислите, че става въпрос за University of California, Berkeley, завършила е Berkeley College, което е супер посредствен колеж и няма нищо общо с UC Berkeley. Качествата на Ива са супер съмнителни, голямото й съмочувстие-напълно непокрито, а морала- под въпрос. Но едно не мога да отрека - свръх амбициозно е момичето и готово на всичко, ама ВСИЧКО за да се докопа до желаното от нея. и в 'стани богат' участва преди години, явно драпането й да бъде забелязана е дало резултат.
55
1
 
20
 
! Отговори
Крум преди 9 години
Каква е тази поредна безумна институция?!? И уж Бъркли пък после безумна магистратура по национална сигурност...
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя спечели ли умна и красива?
53
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха,още не дошли на власт и започнаха.Какво ли ще бъде когато се състави правителство?
52
4
 
26
 
! Отговори
86321 преди 9 години
Плюя на тая държава. Само тояги и бой с камъни за грабителите ще оправят нещата.
51
2
 
12
 
! Отговори
анинимен преди 9 години
бъдещето на българия са внуците на предишните управляващи и деца на сегашните управляващи.така че пийте по една вода каква да е и почивайте до следващото поколение управници.
50
3
 
20
 
! Отговори
Сидеров преди 9 години
Ей СеДеСаРи вижте си вашия Божидар, тогава пишете за Деничка. Апропо, Деничка е по хубава
49
2
 
19
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Палавница. Ах този Лукарски - от трик на трик и лукаво забил младо яре. После ни лук ял ни лук мирисал - оставил жената.
48
3
 
27
 
! Отговори
Левски преди 9 години
ей народе вземайте сопите и да ги почваме тези *** иначе няма да се оправи държавата ни
47
3
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 9 години
И с какво това назначение е по-различно от назначението на Пеевски?! Сигурно с това, че Пеевски все пак имаше нужното образование, тази е любовница на Лукарски.През времето на соца на това му викаха връзкарство и беше една от най-лошите черти на социализма. Е, Лизашки може и да си е отишъл от социализма, но социализма не си тръгва от Лизашки.
46
29
 
3
 
! Отговори
Yes преди 9 години
Злобейте хейтъри!Младите и образованите са бъдещето на България!
45
3
 
21
 
! Отговори
до батко преди 9 години
Тази черта не е от вчера. Така си беше и през соца. Така е било и преди това. Нищо ново. Всяка следваща власт просто сменя едни калинки с други. И после седнали да ми обясняват как изборите били важни. Единственото, което променят е кой ще докопа парчето пица с филе и пармезан. За останалите кисели краставички.

Спонсорирани публикации