Половинката на Лукарски стана зам.-шеф на държавна агенция

Ива Йорданова нашумя с участието си в кастинг за "Шоуто на Слави"
Обновена: 16 окт 2014 17:12 | 16 окт 2014 17:12, Екип на Dnes.bg
90
Половинката на Лукарски стана зам.-шеф на държавна агенция
Ива Йорданова, снимка: Facebook

Със заповед на премиера Георги Близнашки, Ива Йорданова е назначена за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

В досегашната си позиция на съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова тя отговаря за агенцията, като е работила в тясно сътрудничество с екипа през изминалите два месеца, съобщават от правителствената пресслужба.

Името на Ива Йорданова нашумя, след като през 2012 г. в интернет се появи запис с нейно участие в кастинг към риалити формата на "Шоуто на Слави" "Умна и красива", в който тя представя танц с еротичен привкус.

Наскоро „24 часа“ писа, че тя живее с лидера на СДС Божидар Лукарски, който сам признава, че любовта се случила от пръв поглед, а около 2 месеца след това той се изнесъл от семейното жилище.

Благотворна среда за отношенията им била кампанията за евроизборите през май, за която Лукарски е трети в евролистата на Реформаторския блок, а Йорданова - 13-а в нея като представител тогава на "Движение България на гражданите".

Още по темата
От правителствената пресслужба се наложи от първия ден да уточняват защо Илияна Цанова се е спряла на нея за съветник.

Тогава от там обясниха, че професионалното й CV е разгледано заедно с автобиографиите на още няколко лица. “След събеседване вицеприемиерът се спря на кандидатурата на Ива Йорданова заради опита й на млад човек, живеещ и учещ в чужбина, както и защитените идеи как да се развива комуникацията със сънародниците ни зад граница по нов и модерен начин”, пишеше в съобщението.

Аргументирайки новия й пост, от МС посочват, че Йорданова е била ръководител на екипа, реализирал успешно платформа за комуникация с българите в чужбина чрез социалните мрежи, която стартира в навечерието на парламентарните избори. Чрез кампанията са били достигнати над 300 000 наши сънародници зад граница, както и над 2 500 Фейсбук групи на българи в чужбина.

Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли” в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски”. Стажувала е в отдел „Публична информация” на ООН в Ню Йорк.

Назначаването й е свързано с необходимостта в кратки срокове да се организира работата на агенцията и да се съдейства на проверяващите органи, след като вчера беше освободен досегашният и.д. председател, а в институцията влязоха инспектори от дирекция „Главен инспекторат“ на Министерски съвет, допълват от правителствената пресслужба.

Първата задача на новия заместник-председател е да осигури на проверяващите достъп до цялата информация, за да може в срок да се изготви доклад до премиера от страна на Главния инспекторат. 

Освен, че познава дейността на Държавната агенция за българите в чужбина, Ива Йорданова има степен по национална сигурност и нейната експертиза ще бъде полезна в изпълнения на предписанията на Върховната административна прокуратура по отношение на процедурите за издаване на удостоверения за български произход, изтъкват от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бе да не е и това някакъв "трик"?
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако любовницата на Рамадан чете , да се готви за шеф на агенцията за бежанците .
22
2
 
18
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
ПАК ЬСПОЧВАТЕ С МЕСТЕНЕ С НАЗНАЧЕНИЯ1 мамка ви и лакомите ***, не мислите за хората ама грам не ви дреме1затова не гласувах но лапачите са си лапачи пак се наместиха! *** ега се наместите в ОРЛАНДОВЦИ НАЙ НАКРАЯ1
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз като 3 се чудя как така мъжете харесват такива чуми. Ми той Лукарски си е симпатяга визуално в сравнение с нея, отделно от това че каза някои глупости.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-лесно се краде, когато всички са роднини.Вси1ки си траят и делят печалбата.Затова на Запад шуробаджанащината е забранена.Тук някой като стане шеф и набутва в поверената му организация, фирма и пр. цялата рода.После защо имало липси, кражби, далавери.
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22-ри, па тия от РБ щом го започват като предишните, за какво изобщо ги сменяме????
18
1
 
24
 
! Отговори
... преди 9 години
Епа ясно е! Момата е завършила еди къде си! После е работила еди какво си и накрая като се вземе из в на предвид, че и еротични танци с разни министри, лидери, депутати и други владее, та питам аз кой друг да се назначи на тая позиция? *** това е добре де щото могат по тоя начин да се ориентиран младежите! А именно как точно се става некой в БГ!
17
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А останалата рода къде ще ги назначи?
16
31
 
11
 
! Отговори
защо? преди 9 години
Абе, чугунени червени кратуни! Защо момичето да не аземе този пост? Образована е, говори чужди езици, възпитана е и интелигентна! А, защо не квичахте по същия начин, когато съпругата на Местан, известен повече като агент Павел, стана председател на Комисията за защита на децата? А, защо не квичите срещу Мониката сатнишев, която гушна 3 милиона? Защо бе, червени кратуни чугунени?
15
2
 
35
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Има добро CV, но заради морала който твърдят че имат от РБ е редно да се оттегли. Не защото е неквалифицирана или недостойна (не виждам нищо такова), а за да покажат че РБ найстина имат морал. Защото иначе съмненията остават. А ако е толкова квалифицирана може да си намери работа и в частна фирма. Иначе гласа ми е заминал напразно...
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕлемагНе че нямат качества еротичните модели. Друг е въпроса какви точно са качествата и как се вписват в новото им поприще.
13
1
 
21
 
! Отговори
* преди 9 години
Нова серия на "Тя тавцува само едно лято", само че ще бъде-един месец.Що за нагли хора?Що за самочувствие?Опит в управлението, черз фейсбук!? Ами да си стои вкъщи да привлича българи живеещи в чужбина.Да си дрънкат и чатят. Какво ни грее това нас живеещите тук? Ако тия "българи" страдат за държавата България и за сънародниците си тук, ами да си дойдат и отдадат силите си, за да се оправим.От стотици и хиляди километри е лесно да даваш акъл и да сравняваш.И аз мога да съветвам от тук! Ама- к'во?
12
2
 
31
 
! Отговори
Все още оцеляващ преди 9 години
Този факт обяснява всичко, 25 години се назначават разни "много подходящи" и затова всичко е прогнило. малко срама нямат бе
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Бг политиката е много важно чии чершави мачкаш. Првилните гарантират успешна добре платена кариера явно.
10
1
 
21
 
! Отговори
мда преди 9 години
Нови лица. Нов морал.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие представяте ли си да бяха назначили за шеф на някоя държавна агенция любовницата на Боко , какво щеше да става тук .Вече щеше да има 29384 коментара за лошия Борисов и калинките , за задкулисието , за зависимостите в математиката и всякакви други хейтърски нашествия
8
2
 
37
 
! Отговори
дам преди 9 години
Кой Кой е предложил за този постКойНовия морал на Реформаторския блокРеформите започнаха , не калинки ами както са зажадняли за власт ще има пчелички , осички и всякакви други
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЯ НЕЕ ВИНОВНА НЕ Я ПЛЮЙТЕ. ВИНОВНИ СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ГЛАСУВАТЕ И КАЧВАТЕ НА ВЛАСТ *** И ПРЪЧОВЕ. СЕГА НАКРАЯТ НА МЕСЕЦА КАТО ВИ ДОЙДАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОКА ЩЕ ВИЕТЕ КАТО ВЪЛЦИ НА УМРЕЛО. КАКВО ЧАКАТЕ ТА НЕ ИЗЛИЗАТЕ ДА ИЗМЕТЕТЕ СЕЛСКИТЕ ПРЪЧОВЕ И ПРЪЧКИ. ЧАКАТЕ ДА ВИ ВЛЕЗНАТ И МАКАРИТЕ ЛИ? ЧАКАЙТЕ ЧАКАЙТЕ. МАКАРИТЕ СА ПРИГОТВЕНИ.
6
3
 
19
 
! Отговори
CS преди 9 години
Aide 4esstito na glasuvalute za GERB <BSP>RB<DPS ,Ataka PR i t... Hranilkata e edna i su6ta , no se menkat samo maimunkite na klona
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яко!