Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха верно че само политиците не протестират.Много си прав галактика
102
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези ако ги изгонят е лесно но след това става страшно ,не обичат да работят и ще се организират като престъпници както през 90-те години спортистите./борчета , щангисти , самбисти и всякакви ***.
101
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пеунищки поицаи милно! Свободнооо, Милно, Свободнооо! Айде сега кой откъде е и да си ходи! Ще се намерят други, които ще искат да работят с 2 години повече!
100
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Останки от древни хора великани са намерени в Краснодарския край в Русия.Наистина мъжете са доста високи, силни, ръстът им е около 2 м. Жените също са доста едри - около 170 см", "По това време европейците са били с ръст 160см.С една дума , ВЪШКИ.
99
3
 
26
 
! Отговори
уйвидек преди 9 години
Палячовци...Отиват им червените носове. Това, че ги управляват от ДПС не им пречи, а?
98
3
 
23
 
! Отговори
neno преди 9 години
Един поздрав за полицаите Лъжи ме ,лъжи ме ,кажи ми ,кажи ми Че пазиш мен ,че пазиш мен Кажи ми ,лъжи ме
97
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като не ви отърва сменете си работата, по цял ден спите! Я да видим резултатите - голяма битова пристъпност, доказателства, които не издържат в съда, ами за какво въобще ви имате да пазите политиците от народната любов!
96
2
 
12
 
! Отговори
Р.П.У. преди 9 години
Заеми-кредити-заеми-кредити-гърч,гърч,гърч-съдия изпълнител на вратата-всеки ден 24ч. в РПУ-то..от Р.П.У-то в Астрата и на Турската граница...жената у комшията...дъщерята при синът му....сина зет да доведе ;)))Цял живот с шапка и кубинки и в кивора пак с тях !!;)))
95
5
 
37
 
! Отговори
работник преди 9 години
По ранно пенсиониране да, но на 49 години е смешно и жалко. Това са млади хора , които тепърва почват пълноценно да работят. Значи в Великобритания полицаите се пенсионират на 60 г. , Франция на 57 и т.н. само ние тарикатите на 49 г. а простия народ да блъска до 65 г. Да ама не.
94
1
 
34
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Много добре са направили като са сложили червените носове.Българските полицаи са истински клоуни в по-голямата си част (над 80% ) и нулеви професионалисти,а същевременно безкрайно нагли,агресивни и нахални.Човек ще каже,че сме им длъжни с нещо,а е точно обратното,защото именно ние им изкарваме заплатите,осигуряваме хляба,който слагат на масите и храним децата ни,а за сметка на това после ни бият и унижават.Аз такива "полицаи" няма да подкрепя.Има ли протест ни обграждат сякаш сме престъпници...
93
1
 
27
 
! Отговори
az преди 9 години
полицаите са за разтрел щом бранят мафията и бият млади хора по митингите никва милост за скапаните мутри в униформи
92
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътните полицаи се заяждат за глупости, а днес гледам полицейска кола в Младост, чийто водач не даде мигач на два последователни завоя през 50 метра и даде газ при червен светофар. Е, не му взех номера, но и да го бях взел, какво от това. Полицаите са забравили че служат на хората, а не хората на полицаите. А кой ви дава заплатите бе, нарушители?
91
14
 
3
 
! Отговори
Мито преди 9 години
121 не си аноонимен и внимавай кого ще растрелваш
90
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИТЕ ПОЛИЦАИ СА ЗА РАЗТРЕЛ БЕЗ НИКАКВА ЖАЛОСТ
89
3
 
19
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 9 години
Само хУрка за народната милиция....ха-ха-ха..;))) И гърч за 7 поколения на милиционера напред...;))
88
3
 
27
 
! Отговори
Нещо обратно има преди 9 години
Полицаите първо да бранят правата н ахората, а после своите. Защото това което виждам е че бранят само управниците и своите права, а ние плащаме за това. Така че първо да си оправят работата, а после да мислят за пенсия и права, защото тази пенсия, пак ние, онеправданите и незащитените от тях им плащаме, без да ни защитават, те. те нямат никакви законни фактически права, защото фактически не си вършат работата.
87
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите трябва да отговарят пред военен съд . Който си превиши правата дори малко да отива на съд. Не спазваш ли закона също.
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закривай !
85
1
 
24
 
! Отговори
а лизбийката и тя ли преди 9 години
Скандалът се разраства: Полицайката бръкнала с пръст отпред и отзад на студентката! "Бръкнала й е с пръст отпред и отзад. Ще направя същото с нея, дано не е много грозна", избухна Латинов, а после се разплака. До него Борислава също хлипаше при спомена за унижението.
84
1
 
21
 
! Отговори
честен катажия преди 9 години
И КО ПРОЙМ СИГА.

Спонсорирани публикации