Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
6
 
7
 
! Отговори
BG преди 9 години
154, веднага отговаря - първо, защото имат право да носят оръжие, имат право и да си закупят оръжие на много по - ниска цена т.е фирмата не плаща за служебно оръжие - то си е тяхно лично което е значително спестяване ! И второ - гарван гарвану око не вади, ако стане нещо-"а бе, момчета - аз съм ваш колега, бивш полицай / военен, не дейте така, дайте да уредим нещата а, нали сме колеги, и вие един ден ще дойдете на моето положение "Хе, хе - и аз да съм на мястото на банките и аз ще ги назнача
122
2
 
23
 
! Отговори
az sam преди 9 години
Да си ходят, щом не им харесва....
121
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на нас не ни е смешно , че от нашия джоб взимат за вашите привилегии.Даже и осигуровките не си плащате....Вярно, че има и достойни хора между вас, които рискуват живота си, но мисля че не са чак толкова много. Не виждам защо на чиновниците и административния персонал на тези ведомста да им се дават такива компенсации.
120
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големите михлюзи и бандити станаха ПОЛИЦАЙ и ВОЕННИ ...Защото за нищо не стават !А РАВНИС ,МИРНО ОСТАВИ !!!Без заповед са като *** в мола ...ОВЦИЙ
119
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато ние протестирахме полицаите дойдоха на митинга и ни биха с палки и ритници! Предлагам сега да се организираме и да ходим и ние да ги бием с тояги и бухалки да видят как е да си търсиш правата и да получаваш дърво!
118
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай стига превилегии де работите 10 дни в месеца другите са почивни заплата държавна!Храната по 0.20 стотинки в столовете първо, второ, трето пак държавно намалена !Не плащат данъци никви и с пенсионират на по 40 години !!!Алоооо-оо къде го има това ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА да ВА ИЗДЪРЖА *** ДОЛНИ !В годината има 365 дни колко са ти работните бе *** ДОЛЕН ???
117
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8888Много ясно,че ще работят това,от което разбират!Задай си обаче въпроса защо банки или други институции нуждаещи се от сигурност,предпочитат военни или полицаи,а не такива като теб?!
116
7
 
31
 
! Отговори
ВАЛИ преди 9 години
Прочетох всички коментари и ако съм полицай щях да да напусна веднага.Всички нещастници са в това министерство.Те си сравняват труда с един леяр,шофьор,ватман,комбайнер и други професии,за които се иска ум,отговорност и т.н.БЕЗСРАМНИЦИ - вие дори пенсия не заслужавате.Вие сте едни умирисници и ниско интелигентни ***.
115
3
 
31
 
! Отговори
АНАЛНОТО преди 9 години
ЗНАЧИ НА НАС ИСКАТ ДА НИ ВДИГНАТ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ЗА ДА МОЖЕМ ДА ВКАРВАМЕ ПАРИ В БЮДЖЕТА ЗА МИЛИЦИОНЕРИТЕ И ВОЕННИТЕ. ТЕ ДА МОГАТ ХЕМ РАНО ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ХЕМ ПО ЕДНА ШАПКА ПАРИ. ВИЖДАМ ДВЕ ВЪЗМОЖНИ РЕШЕНИЯ : 1/ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НО ДА СИ ВЗИМАТ ПЕНСИЯТА СЛЕД НАВЪРШВАНЕ НА 65Г. ИЛИ КОЛКОТО Е ТАМ ВЪЗРАСТТА 2/ ДА ИЗЛЕЗНЕМ И НИЕ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ТЕ ДА НЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПО РАНО. В КРАЙНА СМЕТКА ТЕ СА 60 ХИЛЯДИ НИЕ СМЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА.
114
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВИ 20 ЗАПЛАТИ....КАКВИ ПЕНСИИ НА 50..Я СЪКРАЩАВАНЕ ОТ 70 000 НА 50 000 КЪРЛЕЖА..ЗА ДА СЕ СТАБЕЛИЗИРА МАЛКО БЮДЖЕТА В ДЪРЖАВАТА
113
4
 
28
 
! Отговори
BG преди 9 години
А бе, преди няколко години нали имаше репортаж за това как полицаите по цяла нощ пазят .... проститутките !!! Обаждат се хора, по спешност - никаква реакция, ама журналистите като почнаха да снимат мадамите, и веднага патрулката довтаса :)))Та, плащай народе на полицията, че пари за дрехи, пари за квартирни, че ранно пенсиониране - тия пари са им за джобни, на тях заплатата им идва от ... сутеньорите
112
2
 
27
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Няма да коментирам,качеството на работа на МИЛИЦИОНЕРИТЕ,под всякаква критика.Въпросът мие-защо,при пенсиониране,ИМ ДАВАТ 20 БРУТНИ ЗАПЛАТИ????Второ-като така яростно бранят,годините им за пенсия(говорят,че не могат така успешно,да гонят престъпници,нали),ДА НЯМАТ никакво право,да продължават работа в системата,без заобикалки.
111
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите без право на стачки и митинги! Пенсиониране на 60 години! На който не му харесва да става охранител!
110
5
 
21
 
! Отговори
pen4o72 преди 9 години
ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА *** В БАЛГАРИЯ НА ВРЕМЕТО ЕДИН ПОЗНАТ МИ КАЗА ДЕТЕТО ТИ АКО НЕМУ С ОТДАВА НИЩО И НЕ МОЖЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ ПОЛИЦАЙ В РУСЕ НЯМА ПРОБЛЕМ КОРУПЦИЯТА В РУСЕ Е НАДМИНАЛА ИТАЛИЯ ПРЕЗ 40 ТЕ А ДРУГ ПОЖАРНИКАР В РУСЕ КРАСНАЛИЕВ ИСКАШЕ ДА МЕ ПРАВИ ПОЖАРНИКАР ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЯМАМ СРЕДНО КАЗА НЯМА ПРОБЛЕМ ПРИ ТЕБ Е 1000ЛВ ПОЗНАВАМ НЯКОЛКО ЧОВЕКА КОИТО МУ СЕ ОТЧИТАТ
109
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лежащите нещастници протестират. Що бе мърди? Занимавате се само с престъпления, изнудване,рекет, рушветчийство,прикриване на престъпления. Биете студенти и майки с деца. Нещастници некадърни.
108
2
 
5
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
То и в момента пределната въздраст е 60 год за служителите на МВР но рядко от тях изчакват заштото навън искат пенсионери от МО И МВР до 50 -55 год.и те са на такива длъжности като охрана в банковия сектор,Кави служители са да отправят ултиматуми а де да беше по времето на МВРген полк.Д .Стоянов как штяха да се натиска да не ги изхвълят и нешто друго да не им се случи.
107
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от де бе скъпи ченгенца и катджийчета да са вземат парички за 20 заплатки на куп и да са пенсинирате на 50 и пенсионерите да са повече от работещите, нема икономика, тия дето бачкаме едвам вързваме, та и да храним още тюфлеци
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен не ми пука.Аз не служа на никого и не съм осигурен.Това което трябва да направя е да си направя пенсионен фонд и да си гледам живота.Лесно, трудно, толкоз.Такава тъпотия като при нас няма.
105
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нормалните държави полицаи, военни и прочие не могат да протестират.
104
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи в България, всички хора искат ранно пенсиониране, не само полицаите. То всеки иска на 45 години да е пенсионер, да си взима пенсия и да си работи пак. Е, соре. Не става.

Спонсорирани публикации