Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ-МЪРЗЕЛИВИТЕ,НАЙ ОТПРЕД,ОФ,ОФ,НАКАДЕ ОТИВА СВЕТА
82
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже да се махат тия бе!Като не им харесва да се махат ама да видим къде ще отидат като за нищо не стават!
81
5
 
16
 
! Отговори
TheCitizen1 преди 9 години
продължение: -, искат ,искат - знаете ли какво ? Да няма реформи. Въпреки , че работещите намаляват , а населението застарява , пенсионерите се увеличават ежедневно. Същите тия не протестираха срещу най-гадното бългрско правителство - предходното , но сега са се активирали и демонстрират изпреварваща деятелност. Дали ще мине номерът им и този път?!
80
6
 
45
 
! Отговори
НН преди 9 години
хрантутници, неграмотни арогантни ***. Никаква полза от тях, кражби,наркотици,проституция . И НАЙ ГЛАВНОТО И НА ПЪРВО МЯСТО В УСЛУГА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА, ОЛИГАРХИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНА КЛАСА. БИЯТ НАРОДА И ПАЗЯТ ДУШМАНИТЕ МУ. *** ДОЛНИ, НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ. ВИЕ СТЕ ЕДНИ ДОЛНИ ***.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Олелий ...ду..*** да Ви е яко!
78
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И поради каква причина полицай и военни се воядт първа категория труд и искат да се пенсионират по-рано ? за миньори, шофьори в грасдкия и други рискови работи съм съгласен, ама специално тия невлагат никакви услилия в работата си, пък и осигуровки не плащат, че и 20 брутни заплати им дадът накрая, да не говорим за почивните им станции дето ходат на море за по 40-50 лева
77
2
 
13
 
! Отговори
TheCitizen1 преди 9 години
От 25 -години в страната ни МЕЧТАЕМ за ИСТИНСКИ СИСТЕМНИ РЕФОРМИ , но никой не ги започва... Защото точно тези които са заети в ПУБЛИЧНАТА СФЕРА се съпротивляват на реформи и ни БАЛАМОСВАТ с половинчати допълнения , изменения , съюзи, надставки и представки. Сега отново са се активирали , защото се опасяват , че е възможно да тръгнат така мечтаните реформи. Активирали са първо дежурните си келемета от полицейски служби , част от пожарникарите , надзиратели и някакви от българската армия. Искат ,
76
0
 
28
 
! Отговори
с преди 9 години
Трудно може човек, който живее в България да изпита дори минимална симпатия и разбиране спрямо полицаите. Разбира се, не е правилно да се слага всичко под общ знаменател, но звучи някак много уместно. Да не говорим, че като ги гледам с тея червени клоунски носове, миксля, че обезателно трябва да ги направят част от униформата.
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да искат повишение да докажат, че работят по-добре.
74
1
 
29
 
! Отговори
Ивомир варна преди 9 години
има един *** пенсиониран старшина Гочев..работи във АСП СОД варна ..вечното му лафче беше..не ме ибе за младите..интересуваме заплатката пред банкомата и пенсийката
73
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Права за полицайте, не на милиционерите!
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато полицията и администрацията извършват определена дейност без която няма как и която някой трябва да върши то в армията лежането е жестоко. Всеки ден са ми пред очите, идват на работа и след 5 минутния сутрешен строй се започва едно пиене на кафета и дремане по пейките чак докато стане 16:30 за да могат да си тръгнат. Цял ден да се чудиш как да мине деня ти в лочене на кафе и решаване на кръстословица и за това ти си 1-ва категория труд и безброй привилегии. Бога ми това е лудост.
71
0
 
24
 
! Отговори
БАЙ ГЕЧО преди 9 години
Доста гладна зима се задава....с тия бор4ове и тия прасета дето храним.....пробивай още няколко дупки на коланя заспалии народе, 4е ще ти скърцат ремъците зимъска!!!
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде се покри полицайката от Кюстендил, която през лятото и есента на 2013 г беше най-активна и биеше със най-голяма злоба протестиращите студенти?!Сигурно са я повишили?!
69
0
 
30
 
! Отговори
Мдааа преди 9 години
6 пъти ми обираха магазина, е как поне веднъж не ги хванаха!
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва ГЛАД
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека на тези които не им харесват НОВИТЕ УСЛОВИЯ - да напуснат системата!!Може некадърността им да е толкова голяма, че и при пенсиониране ТАМ на 75г ... ПАК да си стоят!!За съм сигурен че ще е така!
66
0
 
23
 
! Отговори
ИСТИНА преди 9 години
ЕТО ГЛАВНИТЕ МАФИОТИ НА БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ,, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СА МАФИОТИТЕ И УБИИЦИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА
65
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имах съученик,който никъде за нищо не ставаше и накрая отиде в сержанско училище и стана полицай. срещах го няколко пъти,същия бандит си е само дето носи униформа и се чувства недосегаем
64
0
 
24
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Проблемът не е само в огромния брой нищо невършещи полицай с огромни превилегии и държавни бонуси, но и в абсурдно големите размери на държавна администрация!!! Само пресметненте колко милиона на месец струват тия бюрократи и номенклатур4ици на данъкоплатеца?! Уредили се на ленива службица абсурдистански тарикати и покрай тях цялата рода...прелистват хартии по цял ден, пият кафета и пушат цигари...и по командировки с нардони пари! Емиии...не слу4айно вземаме милиарди всеки 6 месеца!!!