Стотина на протест срещу идеята на ГЕРБ за пенсиите

Недоволните от предложението се събраха пред парламента
Обновена: 19 дек 2014 15:13 | 19 дек 2014 13:53, Камелия Цветанова
53
Стотина на протест срещу идеята на ГЕРБ за пенсиите
Снимка: Булфото

Около 100 души, недоволни от предложението на ГЕРБ да се даде възможност на българите да местят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ, отново излязоха на протест.

Този път те се събраха пред парламента и скандираха "Оставка", а в кулоарите на Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че ГЕРБ няма да откаже от решението си.

Още по темата

Изказването му дойде няколко часа след като президентът призова ГЕРБ да отложи поправката. Ден по-рано стана ясно и че всички работодателски организации са против изменението.

Решението на ГЕРБ вече предизвика гнева на няколкостотин души, които протестираха срещу него пред Министерски съвет вчера вечерта. Макар и по-малко на брой, днес отново хората показаха несъгласието си с предложението.

Недоволните смятат, че възможността родените след 1959 г. да могат еднократно да изберат дали средствата им за втора пенсия да се прехвърлят към НОИ отваря възможност за национализация на втория стълб на осигуряване.

Според протестиращите е нарушена и част от управленската програма на правителство, в която се говори за "продължаване на пенсионната реформа", а също и за "задължителна предварителна оценка на въздействието на законодателните и нормативните актове".

В крайна сметка дали предложението на ГЕРБ ще стане факт, ще се разбере вероятно по-късно днес при окончателното приемане на бюджета за Държавното обществено осигуряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: протестГЕРБпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платени протестиращи!!! Частните фондове искат да си папкат от парите на пенсионерите без да делят баницата с държавата...Долни използвачи...
28
2
 
4
 
! Отговори
.... преди 9 години
Абе хора какъв е проблема никой не ви задължава къде да си влагата парите просто да се разбият монополите .... Това са милиарди и са сиг, под контрола на някои комунистически олигарх ....
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един файтон хора от "Позитано". Смешници. По-добре да не бяха организирали този "протест".
26
1
 
2
 
! Отговори
арменски поп преди 9 години
До АнонименДо 40 Ще ти върна и данъците!
25
6
 
5
 
! Отговори
мафия преди 9 години
Самият факт,че предложението на мафиотите от ГЕРБ се подкрепя от само от ДПС говори много!!!!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ е българска банка също като ***.Не всички частни пенсионни фондове са български, както не всички частни банки са български.Така че можете да избирате към кой частен пенсионен фонд да сте. По-добре да не е български. Българските "фалират", т.е. ги окрадват и после няма осъдени.При чуждите не е така.А НОИ иска да заграби частните пари и да ги подари на държавата.Аз искам обаче моите пари, които досега съм внесъл в НОИ да бъдат прехвърлени към частен пенсинен фонд. Това означава избор.
23
2
 
3
 
! Отговори
Боже, опази ... преди 9 години
Че то на Президента Плевнелиев не му стана ясно, кой ще краде пенсионерските пари, щото иска срок ТРИ месеца, за да му се изясни, та какво остава до народа ...
22
6
 
8
 
! Отговори
стотина работещи в ч преди 9 години
Протестират работещите във частните пенсионни фондове. Влезте в камерите.бг и ще видите колко са- около стотина.
21
1
 
5
 
! Отговори
Пълен батак е преди 9 години
До Анонимен 32Там е неяснотата, че по медиите всеки си приказва каквото си иска. Всъщност казаха, че ако не си избереш частен пенсионен фонд до края на 2014 г., ще останеш към НОИ. Дори някъде определиха и датата до 23 декември т.г.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тия протестиращи ще протестират ли ако им кажат че пенсионните фондове са тип-топ като КТБ?
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама защо досега никой не скочи срещу безбожно ниските пенсии в България ...някои хора не едвам ,а изобщо не могат да оцелеят....В ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ ,А НЕ РАЗНИТЕ МУ ТАМ ФОНДОВЕ И НОИ - та
18
1
 
3
 
! Отговори
Когато цъфти налъма преди 9 години
За сега ИСТИНАТА е една - че на никого не му е ясно, какво следва да направи по въпроса.Т.е. родените след 1959 г., дали да изберат Държавния НОИ или Частен фонд за парите си по т.нар. Втора пенсия?А основният въпрос сега е: Кой от най-крадливите в държавата ни ще съумее да излъже пенсионерите най-изкустно за в бъдеще, за да им прибира париците от фонд "Пенсии"?И кой наивен пенсионер, роден след 1959 г. ще повярва, че ще получи Втора пенсия, когато навърши 63 годишна възраст?
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се връщат Серго и Барека от Брюксел и да оправят нещата!Избори!
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да избираш без да имаш право да промениш след време избора си това не е избор а капан за цял живот както е случая с централното парно избор без право на развод и до гроб
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От една страна този протест за незапознати може да изглежда абсурден. Но за запознати не е абсурде.Защото протеста е против една кражба. Уж имаш право на избор, а всъщност е точно обратното. Лъжат много гадно.И Борисов се оказа комунист.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нормално да се пенсионираш на 70 г.Ясно е, че няма да доживеем.Малко над 40 съм и вече имам сума ти здравни проблеми.А кога ще направя 70?Ще направя ли въобще?При тези заплати ние гинем като мухи.А пенсиите ни направо се крадат от държавата, защото и без това няма да доживеем да ги взимаме.Сега посягат и на частните пенсии.Това е незаконно, както и замразяването на заплатите и тавана на пенсиите.В Гърция е криза, но отидете и вижте как си живеят гърците.Ние тук сме не криза,ами...
12
2
 
6
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
По времето на социализма Борисов и Цветанов са арестували ДИСИДЕНТИТЕ който искат да имигрират в чужбина или да се оженят за чужденки.те са ги изпращтали в ЛАГЕРИТЕ БЕЛЕНЕ и СКРАВЕНА и там са ги убивали с ТОЯГИ и ЛОПАТИ а после са хранили ПРАСЕТАТА С ТЯХ.Методите на държавна сигурност в борбата и с ДИСИДЕНТИТЕ са ТОТАЛИТАРНИ-те са ги обявявали за психично болни и хомосексуалисти.Българскияу народ иска доживотен затвор за агентите на ДС Борисов и Цветанов и лустрация за агентите на ДС.ЦЯЛАТА ИСТИ
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
560 милиона са задигнали частните пенсиони фондове до сега по официални дани
10
2
 
5
 
! Отговори
До RAMBO преди 9 години
ББ не е работил в ДС, защото след 1989 г. това ДС не е онова ДС.И ти много добре го знаеш.Все пак след 1989 г. комунизма поне донякъде падна.Но проблема са тези, които са служили на ДС преди 1989 г.Защо няма закон за лустрацията?Защо няма закон за забрана на БКП?