Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково

При какви условия пращат служители на реда да пазят границата с Турция
Обновена: 28 дек 2014 15:43 | 28 дек 2014 11:08,
190
Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково
Условията, при които работята полицаите на границата. Снимка Dnes.bg

Синдикални организации на полицаите в МВР готвят протести заради трагедията край село Горно Ябълково, при която камион с 15 полицаи се обърна в дере. При инцидента един загина, а 14 бяха ранени. Състоянието на пострадалите вече е стабилно, съобщиха от лечебното заведение в Бургас. Оказва се, че техни колеги са алармирали за проблема по пътя за границата още преди месеци.

Още по темата
Иво Тодоров работи в пловдивската полиция. На няколко пъти вече е изпращан да пази границата ни с Турция. От няколко месеца алармира за проблемите с пътя и условията на труд, но никой не взима предвид подадените от него доклади.

„Шофьорите едва издържат психически – за тях това е най-голямото натоварване – да возят хора на такъв участък и такива лоши условия”, разказа пред Dnes.bg Иво Тодоров.

Дежурството на командированите униформени често продължава между 14 и 18 часа, твърди Тодоров. Полицаите от преобърнатия камион се прибирали от дневна смяна минути след полунощ на 26 декември.

Полицаите се оплакват още от липса на палатки, печки и радиостанции.

„Няма да е лесно на никого – ако не вземат мерки, ще става страшно. И най-лошото е, че няма радиовръзка, визуална връзка и всеки е подложен на опасност”, казва още полицаят от Пловдив.

Това не е първият инцидент. Миналия месец заради лош път се е преобърнал джип с полицаи, но за щастие, никой не е пострадал. По време на проверка се е запалил и неизправен камион, превозващ униформени.

„Как да кажа сега на близките на семейството на Асен, че можеше да го спасим – как да погледна жена му, баща му, дечицата…”, попита риторично Тодоров.

Синдикатите обвиняват за ситуацията предишното правителство и готвят протести, за да бъдат чути от настоящото.
„Оттук искам да се обърна към главния секретар – колко колеги трябва да умрат? Втори колега загина, няма да са с плакати, колегите са настроени много радикално”, заяви полицаят.

Униформените настояват само за нормални условия и за спешни промени в Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: ПловдивМВРпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите се оплакват още от липса на палатки, печки и радиостанции...Да наемат партизани, те са смикнали да живеят в землянки.
123
0
 
4
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
към коментара на бивш 125 и на този под номер 122.Не зная колко години си бил КГЗи господина под н.122 като какъв е служил но явно има престава за службата по ОДГ до премахване наборната служба.Напълно се солидаризирам сВас.ПознавамКГЗ които именно в този участък на 6ГО като КГЗ изкара над 25 год.там му израснаха децата .Към момента двамата му сина са гранични полицаи вГПУ Свиленград.Условията не са били по добри.Вмомента Синдикатите ползват трагедията за трупане на актив .досега где бяха.
122
0
 
2
 
! Отговори
k преди 9 години
Avariata e predizvikana ot policai.Policaite sresty kakvo i kogo ste protestirat?
121
2
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
До ЕлховлийкаРазкажи още, явно много неща знаеш, осведоми хората, разкажи как се вдигнаха всички цени по магазините и заведенията в Елхово заради командированите полицаи, колко заведения се разраснаха, колко труженички на любовта са доволни и т.н. Слушаме с интерес.
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са заставите къде е клъона вишките Войниците охраняваха без пари и не роптаеха а тези само за пари ами това е първа категория братя лесно няма вЗЕМАТ СУЛЪО И ПУЛЪО на работа Жалко за младия човек
119
3
 
9
 
! Отговори
Гьобелсова пропагдна преди 9 години
До ЕДНА МАЙКА Срам за МВР. Отиват в МВР заради облагите. Що не се уби някой емигрант, ами "най-кучетата"? Поздравявам Елховлийката-това е жена и тя казва истината. Близките реват за пропуснати облаги, ранените ги боли, а хората ви плащат масрафа. Миналата година един полицай се уби при вземане на ляв завой. Петко страшника изби рибата. Разпускане на персонала и създаване на нова истинска полиция с нови различни хора. Цялото ръководство са *** и работят против РБ.
118
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NEKADARNIK SHOFIOR--NO MAMINO SINCE.A BE VIE ZA ZAPLATA LI RABOTITE ILI DALGAT VI ZOVE.AKO STE OTISHLI SAMO ZARADI ZAPLATA-NORMALNO E IMA I SMARTNI SLUCAI.TOLKOVA MARTVI RABOTNIZI,NO STACKI NIAMA.
117
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOGO STE SILNI KOGATO PREBIVATE HORATA PRED NARODNOTO SABRANIE,TOZI POLIZAI KOLKO LI MAIKI E RAZPLAKAL?
116
0
 
2
 
! Отговори
dinko преди 9 години
do krak van ot sistemata Vsi4ki sa Vraskari bednite momci 4akame za rabota a i decata ni zawto vi e strax upravliavawti.TE parvi wte Vi predadat.
115
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересно какво прави така наречената ,,армия''.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката е Византийски пропусквателен пункт КПП
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха *** ешек сики границата
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Елховлийката направо изби рибата!
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 138 Абе ти още ли не си разбрал,че от близо 20 г. граничари в България няма?И какво лошо има,ако в 21 век,там където си командирован да има баня и елементарни удобства,като легло и отоплена през зимата палатка за почивка? Има достатъчно примери за това,как се оборудва полеви вонен лагер,с посочените от теб"глезотии"!Все пак не всеки е,като Цветанов"С голо дупе таралежи да мачка"-цитат ББ!
110
2
 
10
 
! Отговори
детко от село преди 9 години
преди мине ли браздата и куршум трябва и сега да се практикува и кат се утрепат 10-20 ще спрат да идват нелегално,турция да се оправя с тях не е наш и защо се допуска такова нещо нима няма конституция и не сме суверенни
109
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕлховлийкаА елхата не ти ли нарязаха?
108
8
 
8
 
! Отговори
МАЙКА преди 9 години
МОЛЯ ВИ НЕ ДОПУСКАЙТЕ В МИРНО ВРЕМЕ ДА ОСТАНАТ ДЕЦА БЕЗ БАЩА!
107
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съкратиха армията до 30000, а увеличиха МВР до 60000. Само че. ако армията не беше ликвидирана, нито телени огради, нито полицаи, нито бежански лагери щеше да има. Който не уважава собствената си армия, плаща скъпо и прескъпо за сигурността на държавата си.
106
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по-евтино щеше да струва на държавата да построи желязна ограда до Резовска река, отколкото тези рантутници които са стреляли с пистолет само по сватбите, и не знаят че щом си граничен полицай, газиш кал, вали те дъжд и сняг ходиш 24 часа по браздата, а не седиш на топло в палатката. Това е голата истина за тези командировани мамини синчета дето се греят цял живот на климатик в офиса.
105
5
 
26
 
! Отговори
Елховлийка преди 9 години
Докато седяха в палатките нелегалните си пресичаха границите, сега зимата пък ревнаха с пълна сила че в *** от тях самите палатки е студено и МВР спешно купува сто печки за да ги топли. Ходят на смяна с резачки и режат дърва за огрев, които продават на дървената мафия в трите града, *** ходят по браздата и изнасят дървата.Много по-евтино на държавата щеше да струва гелязна ограда фо Резовска река отколкото да командирова разни мафиоти от вътрешноста на страната дето цял живот седят в