Нямаше друга възможност по делото срещу Цветанов!

Цацаров се позова на промените в Закона за МВР
Обновена: 30 яну 2015 13:05 | 30 яну 2015 13:04, Красимир Ангелов
45
Нямаше друга възможност по делото срещу Цветанов!
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата не е имала друга законосъобразна възможност, освен да не поддържа обвинението срещу Цветан Цветанов, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в коментар за оправдателната присъда на бившия вътрешен министър по делото за незаконно подслушване.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден Софийски градски съд оправда Цветанов, като това стана няколко часа, след като прокуратурата се отказа от обвиненията срещу зам.-председателя на ГЕРБ.

Още по темата
"В момента действа Закон за МВР, който закон е бил предложен на вниманието на Народното събрание, внесен от Министерски съвет в НС през ноември 2013 г. В преходните и заключителните разпоредби на закона са били предвидени и изменения в Наказателния кодекс“, започна обяснението Цацаров.

По думите му тези изменения касаят приложенията на т. нар. военно-длъжностни престъпления по отношение на длъжностните лица от състава на МВР. „Тези изменения предвиждат, че спрямо тези лица наказателна отговорност в такива случаи се носи само при война, военно положение или на изпълнение на мисия в чужбина", уточни главният прокурор, цитиран от "Фокус“.

Цацаров изрази категоричното си мнение, че прокуратурата не е имала каквато и да е друга законосъобразна възможност, освен да не поддържа обвинението срещу Цветанов.

Главният прокурор коментира отново и доклада на ЕК, който по думите му не е насочен само към органите на съдебната власт. „Съдебната власт не може да заработи по-добре само на базата на вътрешни структурни реформи. На съдебната власт й трябва адекватен инструментариум, а такъв би бил не толкова формален Наказателно-процесуален кодекс", подчерта Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
18
 
! Отговори
??? преди 9 години
Цацаров май казва половината истина. Измененията в Закона за МВР са приети от парламента в края на 2014-та година, от парламент под командването на ГЕРБ. С други думи ГЕРБ оневини ГЕРБ като промени Закона. Все пак за мен е непонятно как така Закона ще важи с обратна сила и престъплението на Цветанов според закона за МВР важал в момента на извършване на престъплението, изведнъж престава да бъде престъпление, защото Цветанов и хората му гласували промяна в Закона.
13
0
 
13
 
! Отговори
иван преди 9 години
умните,красивите и (не)подкупните- вие сте на ход,ако искате да ви вярваме, че бяхте истински!Иначе излиза че сте кресливи,продажни и глупави.
12
16
 
3
 
! Отговори
Хъш Москов преди 9 години
Къде са сега освирепелите от злоба комунисти? Цецо е невинен!!! Цецо е голям!!! Сега вече вярвам в правосъдието. Да живей България!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво очквате от тази мазна св...я?Вие май забравихте, кой го постави на този пост?
10
1
 
23
 
! Отговори
Billy Ray преди 9 години
Мафията си прави закони, за да избегнат правосъдието! Къде са сега протестърите, къде са ДАНС банс и какво ли още не....Продажници....
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаше друга възможност. Това обаче не променя факта,че той си остава милиционер неандерталец. А само да попитам, другият слухтящ *** рачко с отвертката, защо ръгаше по хардовете като обезумял, тоз ушак-титан на мисълта ?
8
1
 
0
 
! Отговори
Само питам преди 9 години
Може ли министър Вучков със заповед да забранява прилагането на ЗМВР, защото това е направено. Ако да , тогава какво пречи да се издаде заповед относно тези промени и Цветанов да бъде подведен под отговорност?
7
0
 
7
 
! Отговори
Do 5 преди 9 години
*** се прегледай някъде
6
0
 
20
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Всички партии играят комбина!!!! Ама само обикновения българинът не може да го разбере това!!! Разберете го най-сетне - НЯМА ПАРТИЯ КОЯТО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НАРОДА!!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, няма друга законосъобразност за6тото го няма Стани6ев,и Пеевски в оправлението.И за6тото осе6та6 на каде мери6е работата че със своята свита 6те бъдете повлечени към арестите и Софииският централен.Неможе дасе отървете за6тото вие измислихте и спретнахте такива маниполации на гн Борисов и Цветанов с преврата,неможе никои дави помогне.Такъв ли пример трябва да давате на съдебната власт и поколенията.Цяла БГ 6те скочи сре6то вас.
4
0
 
17
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Дано прокуратурата да спре изпълнение на политически поръчки. Какво става с досъдебните против Станишев, Бисеров, Сидеров, Барекя, Масларката и други политици, които са над всевишния.Доган ще върне ли 1.5 милиона като хидроинженер на свободна практика или бития бит, откраднатото откраднато.
3
0
 
14
 
! Отговори
Пенев. преди 9 години
Порнография!
2
1
 
14
 
! Отговори
това е ирония преди 9 години
Ноември 2013. Излиза, че тия промени, които оправдават Цветанов, са гласувани от БСП, ДПС и Атака.Ето това се нарича ИРОНИЯ.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами айде сега оня плъх Сергей да застава на подсъдимата скамейка за клевета!

Спонсорирани публикации