Най-високата оценка на ЕК е 4.50, няма отличници, рече Цацаров

С обвинения за провокация във ВСС започна изборът за председател на ВКС
Обновена: 29 яну 2015 10:49 | 29 яну 2015 10:47, Веселина Йорданова
37
Най-високата оценка на ЕК е 4.50, няма отличници, рече Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров смята, че според заключенията от доклада на ЕК за правосъдието няма отличници. Най-високата оценка в доклада на ЕК е 4.50, коментира Цацаров публикувания вчера документ.

Според него констатациите на Комисията са обективни. Той обяви още, че е удовлетворен от написаното в документа, предаде БТА.

Още по темата
Преди избора на председател на ВКС днес Цацаров коментира още, че не участва в слуховете за предрешеност на избора. Кандидати за поста са Лозан Панов и Павлина Панова.

Главният прокурор обяви, че следващата седмица ще бъде представен експертен проект за специализирана структура за противодействие на корупцията на вниманието на партиите в НС и на премиера. Той съобщи, че предложенията за минимални промени в НПК, които ще направи прокуратурата, ще бъдат насочени най-вече към „превенция на масовото явление за осуетяване на влезлите в сила присъди“.

По-рано в съобщение от прокуратурата обявиха, че оценяват мониторинговия доклад на ЕК като максимално реалистичен и обективен, включително за постигнатото от българската прокуратура. Неоспорим е обаче общият извод за бавен напредък и недостатъчна решителност за реформи.

Противодействието на корупцията като държавна политика, а и като работа на прокурорските органи, търпи основателни критики, а организираната престъпност действително „продължава да бъде проблем” у нас, изтъкват още от прокуратурата.

Според държавното обвинение прехвърлянето на отговорност или омаловажаването на проблемите е толкова вредно, колкото и самоцелните критики, както и опитите полезните решения да бъдат блокирани с конюнктурна политическа риторика.

Макар изборът за председател на ВКС днес да се следи с особено внимание заради вчерашния доклад на ЕК, членовете на ВСС си размениха обвинения за провокация в началото на заседанието.

Това стана, след като Юлия Ковачева предложи все пак да се обсъди възможността да се гласува с бюлетини. Поводът - многото критики срещу системата за гласуване, която използва ВСС.

Колегата й Ясен Тодоров обаче видя провокация в това изказване. "Не мога да разбера защо трябва да се внася напрежение. Има членове на ВСС, които работят против интересите на съвета и интересите на България. Те имат специална цел. Някои членове умишлено гласуваха повече от един път при даден избор", коментира Тодоров.

След него Галина Карагьозова заяви, че не е съгласна с репликата на Тодоров, това според нея е нескрито обвинение. Калин Калпакчиев все пак предложи да се обсъди възможността да се гласува с бюлетини. Петима членове на съвета подкрепиха идеята, 16 бяха против, двама се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ВСССотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 9 години
тази св.ня на снимката е най-големият отличник- хем от Брюксел,хем на боко,цецко и другите тикви разбойници изпълни заръките.Абе,само за главен прокурор на ***
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацо, това че няма отличници, за нас двойкарите успокоително ли е?
29
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
Da da 6to ne sam iznenadan - da to v tozi doklad ne e vkluchen Burgas i Nesebar zachtoto togava ozenkite 6tiaha da sa s minusi otpred.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА БЪДАТ УВЕДОМЕНИ, ЧЕ ЦАЦАРОВ Е ИЗЛЪГАЛ, КАТО НЕ Е ПОДНЕСЪЛ ИНФОРМАЦИЯТА КОРЕКТНО! ЦАЦАРОВ Е МАНИПУЛИРАЛ ИНФОРМАЦИЯТА С ЦЕЛ ДА ПОДМЕНИ ВОТА НА ХОРАТА И ОТТ ТАМ ДА ИЗВЪРШИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ! .................ЦАЦАРОВ, АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИЗЛЯЗОХА ДА ГЛАСУВАТ , ЗАЩОТО ТИ НИ ИЗЛЪГА!ЦАЦАРОВ, НЕЗАБАВНО ПОДАЙ ОСТАВКА!ЦАЦАРОВ, КАТО ЧОВЕК, КОЙТО ПЛАЩА ТВОЯТА ЗАПЛАТА ТИ ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНА МОЙ СЛУЖИТЕЛ ДА МЕ ЛЪЖЕ!ЦАЦАРОВ,КОЛКОТО И ДА СИ ДЕБЕЛ, НЯМА ДА ТЕ СПАСИ ОТ НАРОДНИЯ ГНЯВ! МАХАЙ СЕ НЕЗАБАВНО!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престъпното гнездо "ПРОКУРАТУРАТА", да очаква скорошна лавина, така както се случва с техните авери от "ПАРЛАМЕНТА"... ПРЕВРАТЪТ КОЙТО СПРЕТНАХА ЯСНО Е РАЗЧЕТЕН В ЕВРОПА, А ХОРАТА ТУК, ОТДАВНА РАЗБРАХА...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ!НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА!ПРОКУРАТУРАТА СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЛИТИЧЕСКАТА САМОРАЗПРАВА!КОМУНИСТИТЕ СЕ СРАСНАХА С МАФИЯТА,ЗАЩОТО ТЕ Я СЪЗДАДОХА!НАЦИОНАЛИСТИТЕ ВИЛНЕЯТ!ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА ИСКА ДА ЗАПУШИ УСТАТА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ И ДОКАТО ПРОТЕСТИРАТ ХИЛЯДИ В СОФИЯ ДА НЕ СЕ ИЗЛЪЧВАТ ПРОТЕСТИТЕ!СТАВА ЛОШО!МИРИЩЕ НА ФАШИЗЪМ!ПОЛИЦИЯТА КАКВО ЩЕ НАПРАВИ? АРМИЯТА Е В РЪЦЕТЕ НА ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми сънародници, и аз искам всички хора да са богати и доволни , но не знам някъде да е станало.Няма държава от бившия соц.лагер да е добре, и това е така защото думите за братство, равенство, социализъм галят слуха но са неверни.Например Станишев,Първанов,Алексеи Петров.Р.Овчаров,Р.Петков,Масларова,К.Нинова,М.Манолова и всички около тях са милионери.Е как да стане този социализъм с такива ***.Докато БКП-БСП-ДС не се махнат от политиката в България няма да има управия.Бойко дае жив и по здрав
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме 100 години затвор за Цацаров,Той трябва да излейява присъдата си за тежко престъпление срещо човечеството,срещо собственият си народ.В момента той е най големият престъпник които се озъби на ГЕРБ точно 1.2 дена преди изборите,товае чиста реклама в полза на душманите на гн Борисов.Цацаров ако имаш съвест и достойнство подай си оставката,война та ти щея направиш в БГ...........
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ни правите на *** на баламурници,Цацаров бсп дпс ние ви знаем маймунските номера,лично вие направихте този капан със 350 хилядите бюлетини на ГЕРБ.Лично вие подменихте вота на българина лично вие требва даси подадете веднага оставката със целият екип вие несте България колкото ида си мислите че вие сте всичко.Касираите изборите зада няма война.щеве открием където и да сте.Вие се подиграхте жестоко с народа
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦАЦАРОВ, ИМА ДВА ВАРИАНТА- БЮЛЕТИНИТЕ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА БРАК ИЛИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ(КАКТО БЕШЕ РЕДСТАВЕНО ОТ ТЕБЕ И ПОЛИТ ПАРТИИТЕ). АКО Е БРАК- ЗНАЧИ ТИ ИЗМАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЕ! АКО СА ФАЛШИФИКАЦИЯ- ТИ ПОПРЕЧИ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ, КАТО СЕ ИЗВЪРШИ ПРОСЛЕДЯВАНЕ! И В ДВАТА СЛУЧАЯ СИ ТЕЖКО ВИНОВЕН(ИЛИ НЕКАДЪРЕН) ПОДАЙ ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има ли повдигнати обвинения за престъпление на Бареков , Мая Манолова, Станишев , Местан , Волен и Делян Пеевски ?...г-н Цацаров ? ................Въпросната печатница през годините беше много посещавана от ГОЦЕ, нов цех, нови машини и ГОЦЕ идва и реже лентички. *** да не се правят, че нямат нищо общос въпросната печатница. ...............Прокурорът Цацаров само увърта- нямало виновни. Ха, Ха ! Нека сега цяла Европа и света чуят и видят как действат нашите институции. Не е ли наясно, че неговата институция най-брутално се намеси в изборите, сътвориха страхотен, незапомнен скандал в д
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦАЦАРОВ, НЕЗАБАВНО СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА! ОПОРОЧАВАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ, КОЕТО ТИ НАПРАВИ Е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ГАВРА С ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! .................
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ква оценка от ЕК бе братче. Да не ти плащат те данаците. Оценката е само от гражданите и даже 2,50 неможете хвана.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този варел ми вдъхваше доверие но бързо го купиха и нещата заспаха.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9.30 - ВНОХД 032/2014 г Цветан Цветанов, подсъдим за длъжностно присвояване 6 с-в 29.01.2015 - САС
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато има ученички, няма да има отличници! Това държава ли е?! Доклади,оценки простотии.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOKU SHTO OPRAVDAHA TZETZO TZVETANOV ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
sorry преди 9 години
4.50 в лева за кг. свинско по време на бай Тошо може, другото 4.50 е просто лъжа и измама!
13
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Да не дрънка глупости, да арестува Искров и шефа на финансовото разузнаване в ДАНС. По обвонения за престъпления по служба и престъпно бездействие.
12
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Да видим предложенията Цацаров, другото е ала - бала!