Полицейски произвол на пътя или спецакция?

Полицаи с необозначен автомобил спирали коли
Обновена: 15 апр 2015 14:03 | 15 апр 2015 12:15, Александър Попов
81
Полицейски произвол на пътя или спецакция?
Снимка: Facebook

Столичанин показа нагледно как полицаи спират незаконно коли в столичния квартал "Младост 4". Той публикува и фотос във Facebook от случката, която описва подробно.

"Контрол над изпълнителната власт ли? Днес хапваме с колеги в заведение в "Младост 4" и забелязваме човек в жилетка, спиращ произволни автомобили. Огледахме се и не видяхме патрулка, която по закон трябва да се вижда от пътя - по новия закон трябва всяко спиране да се извършва дори под строг видеоконтрол, оповестен с бележка на служебния автомобил. Нахранихме се и излязохме - хвърлихме око от по-близо и видяхме, че лицата са две - и двете униформени, единият седи в немаркиран частен автомобил, без служебна лепенка или маркировка, без буркан или други специални съоръжения. Другият с жилетка с надпис "ПОЛИЦИЯ" спира, без да има маркировка за ранг и принадлежност към дадена служба. Обадих се на 112, да подам сигнал: "Здравейте, да подам сигнал... така и така, действието се развива на обръщалото на автобуси 76 и 213 в "Младост 4", "Сигналът приет, благодарим Ви!"

Три минути след като подадохме сигнала, достатъчно време да се пусне до 7-мо РПУ, на района на което се извършва нерегламентираната проверка, и някой да се обади и да ги предупреди за евентуална проверка, шофьорът на частния автомобил, с регистрация СА7202ТХ (колата вдясно на маркировката), който и спираше до момента поне два автомобила, съблече жилетката и се прибра на шофьорското място. Поседяхме 15-тина минути в непосредствена близост, в очакване на патрулка, за да пишем жалба и да свидетелстваме, но патрулка така и не се появи. Вместо това ни се хилиха известно време от колата, накрая запалиха и си тръгнаха", пише свидетелят на случката Владислав Тачев.

От пресцентъра на МВР потвърдиха пред Dnes.bg, че знаят за сигнала.

"В района се е провеждала специализирана операция на полицаите от 7-мо Районно управление и колите са спирани като част от нея. Няма нищо общо с пътен контрол. Колата не е обозначена, което е практика при подобни операции", заявиха от МВР.

Тачев, който сигнализирал за проверките, също получил информация от СДВР, че се е провеждала операция. От там са го уведомили, че полицаите са били без автомобил и не е трябвало да използват личен автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ей това е българщината чули по медиите, че трябвало да се спира само със обозначени автомобили или това май е само оправдание...когато си изряден гражданин какво ти пречи да бъдеш проверен........от какво се притесняваш....или имаш нещо да криеш може би.....страх те е да не ти поискат пари???? ми то ако си изряден нама за какво да се захванат, че да ти искат......и ако случайно стане това ако им дадеш си толкова виновен ти колкото и те......
61
1
 
9
 
! Отговори
Спец преди 9 години
Работя в Бизнес Парк. Преди 2 месеца на наш служител французин от арабски произход, го спират на улицата за проверка без причина. Принуждават го да ги води до жилището, където живее под наем, за да им покаже трудов договор (само паспорта, който той носи в себе си не го легитимира). Там на място, другарите му казват или по 40 лв на калпак или една нощ в ареста. Малкият, явно очарован от идеята да им ходи на "гости" си "плаща".Питам: Дали и това е било Спецакция?
60
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Промени в осъществяването на проверка от пътна полиция в сила от 20.01.2015г.От 20.01.2015г. влизат нови правила за проверка на пътя. Само екип от двама пътни полицаи, със специално оборудван полицейски автомобил, могат да ме спират за проверка. Автомобилите трябва да имат обозначителен стикер. Те са оборудвани с:три камери (две на предното и една на задното стъкло) за наблюдение на зоните, в които се извършва проверка;цифрово записващо устройство;два безжични микрофона, носени от полицаите, с паник бутон;безжичен интернет;GPS.На извършването на проверката се осъществ
59
0
 
13
 
! Отговори
пацката преди 9 години
Абе само шарлатани. Пак си правят каквото си искат ще кача видео за да видите че си е пак същото.
58
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 9 години
До АнонименСигурно си някой грозен ушакче да ги ръсиш такива ела ме спри пък да видиш как щи залепя емблемата на бавареца на челото ***
57
1
 
4
 
! Отговори
gtf преди 9 години
знаеш ли пък как ще спрЪ на такъв "полицай", че то всеки може да намерне една жилетка и да си купи палка. За това трябва да има камери в колите...
56
1
 
19
 
! Отговори
Мирослав 33 преди 9 години
Работя наблизо и съм ги забелязал тези полицай,те са без патрулка пешаци :) Много често застават до блокове 472 и 472 а във Младост 4 .До колкото съм забелязал там са през 3 дена и дебнат за отнемане на предимство на завоя за Бизнес парка.Точно там има групирани 5-6 контейнера и те се залагат на пусия зад тях и чакат някой да го сурвакат :) Явно сега са се изместили с няколко блока
55
2
 
28
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
КОРУПЦИЯТА ПРИ ПОЛИЦАИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ Е УНИКАЛНО НАГЛА.
54
23
 
7
 
! Отговори
Борисчо преди 9 години
До 61 АНОНИМЕНПиши на КИРИЛИЦА. Намираш се в България. Или може би не - мирш чинии някъде по Европа?Разбрах, че има една неясна снимка от 100 метра, в която някой си *** обядвал и снимал двама полицаи как спират коли. И сега ето ти сензационна статия... лошите полицаи спират автомобили за проверка. Ау ужас... край... ама били без униформи, ама кой го твърди това? Ти ли? Или Борислава Латинова?
53
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен за хората от полицията трябва да дойде някой от Европа или Америка за да се обучат първо на елементарни неща. Какво е да си полицай, как да се държиш когато си на служба, когато си сред обществото. Като ги попиташ нещо те използват речник, като на петокласник с родители алкохолици. Как да имаш респект от тях?
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
51
35
 
20
 
! Отговори
Борисчо преди 9 години
Ако спират лица-защо ги спират? Незаконно било. Ако спират автомобили защо го спират? Прозвол е. Ако седнат в колата да бездействат, ще ги снимате и ще има статия- "Полицаи обядват в колата си" Полицаи ядът баничка" "Ето къде отиват данъците ни"Абе *** няма угодия...
50
5
 
12
 
! Отговори
ceko преди 9 години
До rustamАма всички *** се бутате тук да дойдете.
49
33
 
16
 
! Отговори
Борисчо преди 9 години
До там я докарахме - да наричаме произвол спирането на автомобили за проверка.Нали това е едно от основните задължения на униформените полицаи- проверка на лица, автомобили.Да не се учудите, когато излезе статистиката с увеличение на ПТП и загинали.То е от липса на контрол, не от друго.Преди ако имаше поне лек страх, че може да те спрат за проверка, да намерят нещо незаконно в теб, да те задържат - сега и този лек страх липсва.Важно е *** да може да си кара без гражданска без да го спират куки
48
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двами докато хапвали мазна баничка решили да се правят на разследващ екип , само че нито снимката им е снимка нито има данни за номера на колата и имената на служителите . В крайна сметка са направили едно голямо ако !!Или с думи прости - това са обикновени клюкари , топачи , при това страхливи снимащи от далече и доносничали по телефона .
47
1
 
8
 
! Отговори
www преди 9 години
До joВ смисъл!? Често ли те спират, без да извършваш нарушение?
46
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди месец ме спряха с 0.07 алкохол и ми искаха пари най-нагло. След като няколко пъти им отказах, решиха да ме пуснат. Аз настоях да ми пишат акт за нарушението и получих отговор че ако не тръгна веднага ще получа 24-ка за обида на полицейски служител. Вчера минах на тъмно оранжево пред патрулка, спряха ме....и кво праим ся...? Имах само 30лв и бяха достатъчни да забравим за случката.... тоя път бързах и им ги дадох иначе и за тоя светофар щеше да се разправяме с часове....
45
9
 
15
 
! Отговори
jo преди 9 години
Добре де как никой спрян от тези полицай не се оплака. И аз не мисля че трябва така да се контролира движението, но най вероятно всички спрели са били в нарушение и са предпочели да дадат по някой лев. КОРУПЦИЯТА ПО ПЪТИЩАТА НЕ ИДВА САМО ОТ ПОЛИЦИЯТА, АКО НЯМАТЕ НАПРАВЕНО НАРУШЕНИЕ И ВСИЧКО ВИ Е НАРЕД ЗАЩО ИМ ДАВАТЕ ПАРИ. Интересно как мен като ме спират и не си искат пари, вероятно не намират закакво ..
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако по някакъв начин ЕС ни уреди с румънски прокурори, то затворите ни ще се напълнат с милиционери, съдии и какви ли не "правораздаватели"!Българският милиционер през дена е с фуражка, а през ноща- с "качулка".По никакъв начин не мога да уважавам престъпници с власт на недосегаеми!Какъвто премиера, такива и "куките".
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България от престъпниците на закона по-нагли и по- опасни са единствено "пазителите на закона", обикновенно наследници на бившите милиционери и настоящи мафиоти.Не е невъзможно, но много рядко се срещат свестни хора в МВР.