Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

Жената е нередовен пътник, контрольорите обаче са... доста груби
Обновена: 17 апр 2015 14:02 | 17 апр 2015 09:02,
185
Кой крив, кой прав? Скандал в метрото
Снимка: Facebook

Клип, показващ сблъсък между пътници и контрольори в столичното метро обиколи мрежата и предизвика бурни реакции и коментари. Едни подкрепят проверяващите, а други – проверените.

Гневните коментари бяха насочени както срещу жената, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на контрольорите, както и към проверяващите, които всъщност се опитват да я глобят за нередовен пътник.

Спор няма, че жената е в нарушение. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си, разказва Нова телевизия.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Яни Делчева, която е свидетел на инцидента и е заснела клипа, твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

Борислав Симов, който е организатор на контрольорите в градския транспорт в София обаче е на друго мнение. Той заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.
 
От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори.

 И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.
 

 

ПОТРЕСС!!! БИЯТ СЕ ХОРАТА ЗА ЕДНИ 20ЛВ... НА КЪДЕ ОТИВА ТАЯ ДЪРЖАВА... :ХХ

Posted by Яни Делчева on 15 април 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Киро туриста преди 9 години
Преди 2 години бях във Виена. Картата за транспорт за 1 година струваше към 350 евро. Тук ако си извадиш за 1 година без снимка е 600 лв. Там никога не съм чакал претъпкани автобуси и да закъснявам, още по-малко да ме изблъскват за место в автобуса, в който не се диша. Не оправдавам просташкото поведение във видеото, но на човек от време на време му писва.
118
0
 
0
 
! Отговори
павел преди 9 години
Не съм чел всички коментари но ако добре съм разбрал женота е показало карта и не е могла да докаже , че неина понеже не носи лична карта а глобата на какво и написа на какви имена от картата ли невежи нагли служители нека си вършат работата но дори когато човек е в нарушение не заслужава такова отнушение
117
2
 
1
 
! Отговори
Аз съм си преди 9 години
Вече и двата субекта от женски пол се насочват към невинната жертва, момчето до мен си седи и се хили нагло. Бабата започва да плаче от унижение и само повтаря "Вчера я заредих." И тогава едната се озъбва "А къде ви е касовата бележка?". Като хиени се насочват към бабата и пеят като химн " Глоба,глоба,глоба" Намесваме се хората наоколо, добре жената няма касова, но никъде тогава не пишеше да се пази. Междувременно тъмното момче се изнизва бавно и спокойно. Е кажете сега тва хора ли са?
116
2
 
1
 
! Отговори
Аз съм си преди 9 години
Продължение.Преди време, когато картите бяха току що въведени, станах свидетел на изключително грозна случка. Сутрин рано, всички още спят, пристигат двама с униформи и започват да крещят "КАРТИ И БИЛЕТИ". Няма Добро утро, няма нищо, само пустото му крещене. На двойна седалка седим аз и едно момче от ромски произход. на съседните седалки една баба. Провериха моето билетче и субекта проверяващ нашата страна му светват очите. Бабата отсреща не и редовна картата. Жената обяснява " Вчера я заредих
115
2
 
0
 
! Отговори
Аз съм си преди 9 години
Точно тези *** от градският в София не ми ги хвалете. Нито контроли, нито ватмани или шофьори са хора. Може би само касиерите във метрото и ватманите там стават. Неандерталците зад волана и в трамвайте въобще не знаят нито правила за движение, нито нищо. Минава се масово на червено, защото закъсняват, а после ау леле. Три пъти съм подавала сигнали към тях, единият след като майка с дете в количка едва се дръпна. Дори и отговор не получих, а трамвайте продължават да си минават на червено.
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не мога да разбера какво е това общество което издига в култ тарикатщината!? Защо българина реагира толкова странно в такива ситуации? Има нарушение и то трябва да се санкционира - просто е! Няма такова общество което работи на автопилот, без правила и закони! Тази жена, мисля беше напълно наясно, че е в нарушение - защо и е било нужно да прави такива сцени?
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, контрольорите си били свършили работат, понеже жената била глобена. Дрън, дрън!А постоянно всички виждаме как има едни бразилци, които се возят в градски транспорт и тях никой не ги глобява!Извод? - Контролата НЕ СИ върши работата!
112
2
 
14
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Тези безстрашни контрольори не е лошо да минат по линиите в които гъмжи от братовчеди и да се опитат да глобят някой от тях ,ще бъдат истински късметлии ако се разминат само със скандал.
111
7
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
BALGARITE SME SELSKI TARIKATI ...VSE GLEDAME DA MINEM METAR ....VSEKI KOITO POLZVA OB6ESTVEN PREVOZ E DLAJEN DA SI PLA6A .KONTROLIORITE IMAT PRAVO V SLUCHAQ .
110
4
 
13
 
! Отговори
bez dumi преди 9 години
Когато хората си вършат работата, всички са недоволни! Българският народ трябва да подкрепя контролата, особено, когато се отнася до ромите, а не да скачат, да защитават уж онеправданите българи! То кой ще иска да глоби една тумба с *** :(
109
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срама няма да пътува на гърба на Инвалидите,срам и позор
108
1
 
23
 
! Отговори
:( преди 9 години
Много ми е любопитно ако беше ром/ка дали щяха да действат така или просто щяха да ги подминат, както всеки ден се случва в градският транспорт особено по линия 83, 309, 310, 11, 22, 20, 23...
107
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има си правила и те са за това, за да се спазват. Картата на придружител върви само с л.к. Ако тази е придружител, като мен ще го знае това. Явно е "заела" чужда карта и се е пробвала да мине тънко - да спести цял 1 лв.
106
2
 
17
 
! Отговори
8 преди 9 години
До АНОНИМЕН КАРТАТА ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТОРТ НА ИНВАЛИДИТЕ С ПРИДРУЖИТЕЛ Е БЕЗ СНИМКА.НА ОБРАТНАТА СТРАНА ПИШЕ САМО ИМЕТО НА ПРИДРУЖИТЕЛЯ И ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА
105
9
 
27
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
На мен ми писна от тарикати. Именно заради тези, които не си купуват билет, цената на градския транспорт е толкова висока. Защото всеки редовен пътник финансира и билета на нередовния такъв.
104
7
 
36
 
! Отговори
Трагични сте ! преди 9 години
Булгаристанецът е свикнал да не се подчинява на закони и правила, той не плаща за градски транспорт, той спира по тротоари и детски площадки, псува, слуша гнусна чалга, смърди на чесън и просто не иска да стане бял нормален човек. Това е истината, мили сънародници !
103
3
 
9
 
! Отговори
ДОКОГА преди 9 години
8инспекторите оже да са длъжностни лица НО НЯМАТ ПРАВО ДА УПОТРЕБЯВАТ ФИЗИЧЕСКО НАСИЛИЕ -ИМА ОРГАНИ КОИТО МОГАТ ДА Я ЗАДЪРЖАТ .А ТАЗИ ДЕБЕЛАТА *** БИХ Я ПЕБИЛ СЪС УДОВОЛСТВИЕ И и без да ме глоби
102
1
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
Гражданино, научи се да пишеш...поне :)
101
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всеки, който си помисли да бута с колата си моторист, да мине на червено, да проявява физическо и психическо насилие, да знае, че практически всеки вече има телефон с камера и възможност да качи всичко в YouTube и Facebook, на места и охранителни, такива в очила, химикалки , запалки и димни детектори, на обществено място нямаш право да му забраниш да те снима.
100
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама тя не е била реално нередовна. Липсвала й е личната карта, но превозният документ за инвалиден придружител е редовен. Административно имат право да я глобят, МОРАЛНО - НЕ!