Ами сега! С 250 км/ч от София до Пловдив!

"Героите" от видеото даже се похвалили в социалната мрежа
Обновена: 20 апр 2015 14:12 | 20 апр 2015 11:25,
152
Ами сега! С 250 км/ч от София до Пловдив!
Снимка: Facebook

С 250 км/ч от София до Пловдив. За тази фрапираща скорост на пътя алармира читателят на Dnes.bg Иван Пеликански.

Главните герои във видеото са се постарали да документират с доста добро качество своето "геройство", а за да не остане съмнение, че са "баш" шофьори, са го качили и в социалната мрежа, за да се похвалят.

"Пиша ви с надеждата, че малкото ми останало доверие в МВР ще бъде оправдано и ще последва адекватна реакция. Пиша и защото вярвам, че последните години България върви в правилната посока и гражданското общество наистина съществува. Искрено вярвам, че в българското общество моралът е основен социален регулатор и гражданската активност е все по-растяща. Убеден съм, че единственият начин да се "преборим" със статуквото е самоинициативата да решаваме проблемите заедно, а не да чакаме да бъдат решени от някой друг", пише ни Иван, който е решил да не остава безучастен към своеволията на пътя.

Като нарушители той посочва трима мъже – Даниел Мечката, Лазар Лазаров и Михаил Николов. И трите момчета са от София.

"Това са състезателите, които не само застрашават живота на околните и нарушават законите, но и с цялата си наглост и простотия парадират с това в социалнните мрежи. Състезателите, за които човешкия живот няма и капка стойност, защото си позволяват да карат с 250 км/ч. Състезателите, които имат чувството за безнаказаност, защото се възприемат за мутри и са се качили на скъпа кола. Състезателите, които виждаме всеки ден и не правим нищо, а после четем или гледаме за поредната жертва на пътя", допълва Иван.

От профила на Даниел Мечката във Facebook, който е качил и въпросното видео, се вижда, че той е любител на екстремните скорости и не за пръв път качва клип на високи обороти.

"Докато няма сурови наказания за нарушителите - винаги със страх ще пускаме децата си навън, винаги със страх ще пресичаме улицата и ще продължаваме да четем за поредните погубени животи на пътя. Поздрави и нека да сме живи и здрави", завършва апелът си Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя Иван , който пише сигурно се вози в мизерната си fabia и се дразни на момчето, на магистралата е да си кара както иска !
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kaлоян. Какво ще кажеш за клипче с постоянна скорост от 280-325 по същата отсечка!?За скептиците-порше gt2 разхода смесен е от около 80/100 :-D
103
1
 
5
 
! Отговори
Bulgaristan преди 9 години
Че те повечето в София така карат. Какво МВР какви 5 лева. Провалена държава сме и точка!
102
1
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Къде са КАТ и полицаите, Къде? Само се крият по завои и кафенета, а трябва да се глобяват наред всички нарушили закона - депутат, батка, "бизнесмен", синчета разни и тем подобни убийци на пътя. И наистина, отнемане на книжката веднага, не след някакво нагласено дело, или директно в затвора, а оттам да се жалва и глоба, голяяяяма глоба.
101
1
 
6
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 9 години
СМЕНЯЙТЕ ВЕДНАГА ЗАКОНА И НА ТАКИВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМА КНИЖКАТА ПОНЕ ЗА ГОДИНА. ЗНАЧИ В ИСПАНИЯ МОЖЕ А ТУК НЕ ! ПРОСТО ВОЛЯ НЯМА ДА СЕ СМЕНИ ЗАКОНА. ЕГАТИ РЕФОРМАТОРИТЕ..
100
1
 
10
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Браво на автора на статията.Човека се опитва предварително да предпази някой невинен, който ей тъй при катастрофа ще си отиде от този свят.защото и едни мои познати ей така си краха на 250, но стрелката си остана на 250, а тях ги изкараха от колата чак лед като я срязаха и едвам ги разпознаха кой, кой е? Едното момче все още е жив, но ако видите празния му поглед ще се замислите дали въобще да се качите вече в кола.Тъй че споко.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип тежките катастрофи винаги стават с несъобразена скорост - дали тира е дал мигач за ляв завой,а колегите изпреварват, дали има колонно движение в двупосочно и тясно пътче, дали има нарушена пътна настилка/дупки/ и пътно платно с хребети - то винаги виновен е шофьора.Да вземем и да си кажем инфраструктурата е за 80 години на България,а сега сме част от обединена Европа и годината е 2015.Отдавна трябваше всичко да е изградено и добре поддържано, камерите да са монтирани. НО......
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 111Какво значение има къде ще те блъснат с 110 км/ч ? И в населено мясти и на магистралата боли еднакво.
97
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и кво..и аз съм карал с 240 по магистралата ..ест по новата.не по мизерната стара...но не си е работа..има прекалено много изкачащи коли на бързата лента и лесно можеш да се натресеш в някой който кара със 120.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както всичко в бг и с това се прави голяма трагедия, аз съм твърдо за спазването на закона , но карането с висока скорост на магистрала не е голяма издънка, виж в населено място е друго нещо. В германия на много голяма част от магистралите няма ограничение и могат да се видят автомобили не с 250 ами 350 км/ч, и пак има по малко катастрофи процентно от нас.
95
3
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Аз не разбирам защо това е новина..Има хиляди клипчета на коли и мотори които хвърчат с 250-300км/ч.Не е от днес и не от вчера. Не мисля че конкретните момчета от клипа са по-специални че да ги сочим с пръст. Просто трябва да се вземат принципни мерки.
94
6
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Даниел Мечката - премиер!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
200км не 20 :)
92
5
 
9
 
! Отговори
Анонинем преди 9 години
Само немога да разбера защо са изтипосали името на човека, само главоболия да му създават! Инъче *** на пътя, с лопата да ги ринеш!
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонинем преди 9 години
До Ангел... е явно си я прочел!
90
8
 
1
 
! Отговори
Карама на 1.7бара преди 9 години
Ниш не му върви.. ше му пръсна мозъкаааааааа.. айде айдеее на чертатааа! Баси спрялото и кво толко ревете празна магистрала и починала е60-ка която все пак има добри спирачки.
89
3
 
8
 
! Отговори
тука има измама. преди 9 години
Това въобще не може да е 250 км/ч
88
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пише ви един бурсук, който няма собствен автомобил и умира от злоба, че има хора, които могат да си позволят и по-скъпи такива. Постъпката на момчетата не трябва да се толерира, а след като толкова ти пречи - подай сигнал до съответните органи... Какво занимаваш хората с комплексите си?! Айде бягай да заработваш и не мрънкай толкова много
87
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отворете си отново лудниците и си ги приберете откачалките по пътя
86
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм от ушевшти чакам си заплатата и изобщо ми дреме за тая пропаднала държава