Безценно: Дете дари два пъти косите си за онкоболни

Линка дарява косичката си когато е само на 2 години
20 апр 2015 11:18,
9
Безценно: Дете дари два пъти косите си за онкоболни
Снимка: в. Вяра

12-годишно момиченце за втори път дарява косите си за перуки на онкоболни хора. Линка е от самоковското село Широки дол. За първи път дарява плитката си когато е едва 2-годишна.

Линка и нейното семейство живеят в село Широки дол, преди това са живеели в София, майката е израснала в Америка, а е родом от Гоце Делчев.

Направата на една перука отнема месеци, защото се работи ръчно. Това е важно за самочувствието на една жена, а определено много засегнати нямат възможност да си закупят такава перука, тъй като естествените струват стотици левове.

За добрината да направиш безценен подарък Линка научава от майка си Маги. Тя също вече два пъти прави този жест и щом косата и достигне необходимата дължина, я реже и изпраща в организация, която се ангажира с благотворителната инициатива, пише вестник "Вяра".

Защото за двете това е просто коса, но може наистина да накара някой, сблъскал се със страшната диагноза рак и загубил косата си при лечението и борбата с болестта, все пак да се почувства по-добре с перука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Горд дядо преди 9 години
Това е внучката ми и ще се пръсна от гордост! А този с 50-те стотинки просто не е разбрал за какво става дума.Го
6
0
 
7
 
! Отговори
Леля преди 9 години
Линка е моята невероятна племеница и затова ще си позволя корекции. Първо, тя за пръв път дари коса преди 2 години, а не когато беше на 2 и второ: идеята не беше на майка й, а нейна. Тя беше попаднала на сайта на една американска организация, Locks of Love май се казваше, и именно тя вдъхнови и майка си да дари коса. Но преди 2 години. Не на две.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Загубих много близък човек заради рака и знаете ли, дори фактът, че косата й не опада напълно имаше значение. В такъв момент човек е на дъното, абсолютно сринат и физически и психически и за това нямате представа как нещо толкова обикновено като една перука може да зарадва един такъв човек! Аз поне го видях в очите на баба си, до последно се радваше, че поне косата и не е опадала напълно.
4
0
 
15
 
! Отговори
кака преди 9 години
който не е гледал умиращ от ракда не коментира
3
2
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До 1Ти си душевен инвалид!Второ-поклон пред всички,който извършват благотворителна дейност под всякаква форма! Това дете вече знае важния урок на живота-няма по-голяма добродетел от милосърдието и състраданието!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Разбера се, че е по-важно да оздравеят, но кажи *** какво според теб може да направи едно дете на 12. Да измисли лечение? Така, че постъпката и е много благородна и дано има повече като нея. Всъщност замислих се дали не мога и аз да даря косата си. Ще изчакам да порасне още малко и ще я даря. Защо не? Поне това мога да направя за да помогна.
1
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До 1:Не разбирам защо винаги омаловажаваме всичко. Някой се опита да направи нещо хубаво и ние веднага трябва да критикуваме.