Няма бе, бате, конят си е жив и здрав бе, бате!

Ромите, заснети как бият кон с вериги, отричат да са го удряли
20 апр 2015 09:03,
133
Няма бе, бате, конят си е жив и здрав бе, бате!
Снимка: Facebook

Ромите, заснети да налагат жестоко кон, отричат да са го удряли. Собственикът на животното, Продан Огнянов, твърди, че заснетото видео, с което го обвиняват в насилие, е монтирана лъжа.

Припомняме ви, че преди няколко дни в социалните мрежи бе публикувано видео на изнемощял кон, който е ритан от стопанина си и удрян с метални вериги на пътя.

Още по темата
Пред bTV Продан Огнянов обяви, че конят Максим, е жив и здрав и няма следи от охлузвания.

Отрича да е удрял животното, като разказа своя версия на заснетото видео – засечен е от луксозен автомобил и като се опитал да избегне удара, конят се подхлъзнал и паднал на земята. Собственикът твърди, че само един човек се е опитал да му помогне, докато другите очевидци гледали безучастно.

Продан твърди, че Максим е част от семейството му и никога не е упражнявал насилие над него.

Издържа се благодарение на него – ходят по конни състезания, заедно возят абитуриенти, ходят по сватби и превозват дървен материал.

Продан се притеснява, че сега може да остане без прехрана, защото хората му дават работа именно защото виждат колко добре се грижи за коня Максим.  Ако действията му се докажат го грозят до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.

Кой крив, кой прав, преценете сами във видеото!

 

ЦИГАНИН УБИВА ИЗНЕМОЩЯЛ КОН!!!Днес пътувайки по работа, минахме през махалата до летищено "Христо Ботев" и на подлеза, където пътя минава под ж.п. линиите, заварихме каруца пълна със старо желязо, която е препречила пътя. Кончето видимо изнемощяло отказваше да се качи по стръмния наклон. Двамата цигани с него няколко пъти опитаха да накарат животното да се качи, дърпайки го за юздите. След като видяха, че не се получава, извадиха една къса верига и започнаха да бият горкото животно. Излязох от колата и докато стигна при тях то падна на зимята. Единият от тях започна да го рита ядосано, докато лежи безпомощно на земята. Разкрещях им се и престанаха, но насочиха агресията си към мен. Взеха намиращата им се под ръка вила и тръгнаха към мен. Благодарение на моя колега и друг свидетел на случващото се, които се притекоха на помощ, изгубиха кураж! Благодаря Ви хора!!! След което заснех това видео. Моля Ви споделяйте!!! Това безумие трябва да спре. Те не са хора!!!

Posted by Tcvetan Atanasov on Friday, April 17, 2015

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: пътпобойромиверигикон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
23
 
! Отговори
Hex преди 9 години
А какво си мислите, че става с конете, когато спрат да бъдат полезни?
29
12
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Като срежат каишките пък после не могат се приберат и ако са далече. Не е лесно. ...
28
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зоксенхаузен, Треблинка, Аушвиц или Освиенцим...да дадем избор на работливите, честни и ученолюбивите ...наши братя. Виждате ли друго решение?
27
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либерализъм ли .....писна ми от тази демокрация .... къде е бай Тошо да се върне и да ги накара тези мързеливци да бачкат ....
26
9
 
27
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Конят с руското име Максим е агент на КГБ. Изпратен е лично от Путин, за да нарушава етническия мир в България. :)
25
19
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Принципно, тормозат животните. Но тук трябва да се каже че, единствиният начин кон като падне е да се стресира за да може евентуално да опита сам да се вдигне. Затова са го ударили, повечето пъти не става и трябва да се режат каишките за да може да се освободи. Коня не лежи от бой, а просто наистина се е подхлъзнал и е паднал...
24
27
 
6
 
! Отговори
КХБ преди 9 години
Много ми е трудно да взема страна в този случай. Отношението на ромите към домашните животни, както впрочем и браковете с малолетни, са част от хилядолетните ромски традиции и право на самоопределение. Като се прибави тежкото им икономическо положение, дискриминацията, неравностойното положение и обстоятелството, че виновен ром няма, предлагам каруцарите да се освободят от всякаква отговорност.
23
1
 
18
 
! Отговори
eeha преди 9 години
Милото животинче!
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проявявайте правилен политически подход към тях, не ги плюйте, те стават все по-арогантни и агресивни. Утре ще осъмнем с уличен терор, при това защитаван от най-мазни демагогстващи демократи. След което ще потънем в огромна миризлива етно дупка.
21
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, от 60 коментара останали 20. Да живее свободата на словото:)
20
0
 
13
 
! Отговори
Рашо преди 9 години
До АнонименИма бе, бате, у Виената има каруци, само дето им викат фаетони.
19
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да сте видели каруци в Лондон, Париж, Брюксел или Ню Йорк? Нема шансове. А у нас защо има? Царят на Магнолиите дойде на власт да въведе ред и справедливост. Въведе ли ги?
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се молим да се появи един Шикелгрубер който за кратко време ще произведе тор за години напред. Само тогава България ще бъде чиста и от бюджета няма да се пилеят 4.5 милиарда.
17
0
 
33
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Това се случва в една европейска столица!!!Да има 4 колела една конска сила без гражданска отговорност, технически преглед, аптечка, триъгълник светлоотразителна жилетка и липса на каквито и да е било то дневни или нощни светлини!!!Е кой сега е балъка???
16
0
 
26
 
! Отговори
Kind of speechless преди 9 години
До Elone DratКъде я видя тази помощ?!Това да се опитваш да вдигнеш кон, който ясно си личи, че не иска да стане, не е помощ. Помощ би било да го разпрегнат, да му дадат вода и т.н. При положение, че имаш безпомощно животно на паважа, ти да ходиш да се разправяш с хората, вместо да търсиш съдействие от тях говори достатъчно само по себе си. Не ми е нужно да виждам как го налагат, за да ми стане ясно от видеото, че отношението към животното е неадекватно. Все те са неоправдани. Стига вече!
15
0
 
49
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Когато станат повече от нас и нас ще ни налагат така!
14
0
 
38
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Понеже не може да плати - ЗАТВОР. Ако беше българин всичко щеше да си понесе.
13
0
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Човещината който я има,се проявява и към животните.Случаят е пределно ясен.На такива садистични персони трябва да се забрани да гледат и ползват животни.Не е лошо и някой да му направи няколко...гънки в мозъка,по...подходящ начин.
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де са тия от Хелзинкския Комитет да евтаназират коня, задето саботира спокойното съществуване на хубавото РОМ
11
1
 
57
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Случва се кон да се спъне, подхлъзне и да падне. За да се изправи е необходимо да се разпрегне от каруцата, но в снимковия материал такова нещо не се вижда. Да не разпрегнеш паднал кон, защото те мързи, си е чист садизъм.