Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата

Малката Лора вече е настанена в приемно семейство
21 апр 2015 14:33,
301
Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата
Асенка с мъжа си Петър и две от децата им. Снимка: БНР

32-годишната Асенка Михайлова от село Върбово, която е без крака, роди деветото си дете в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, съобщиха от болницата.

Няколко дни след раждането, което е било преди пет дни, майката е изоставила бебето и се е прибрала във Върбово.

Детето е наречено Лора, то е добре здравословно и вече е настанено в приемно семейство в монтанското село Дългоделци, уточниха днес от болницата.

Преди три години Асенка Михайлова е заболяла тежко и се е наложила ампутация на двата й крака и пръстите на едната ръка.

В момента семейството й живее в мизерни условия във Върбово, като пет от децата са настанени при баба им в съседна къща.

Многодетното семейството е под наблюдение на социалните служби от три години, но... "Аз не можем да ги гледам, що аз не съм разбрала, че съм бременна", оправдава се пред БНР Асенка.

Семейството живее в една стая. Няма баня и тоалетна. Къщата е трета поредна, която сменя в селото. Настоява общината да им предостави друга.

"Фамилията създава грижи на Общината, но всичко, с което може да му се помогне, е осигурено", казва кметът на община Чупрене Ваньо Костин.

"Каквото сме могли, сме направили. Децата тръгват на училище много трудно. Дори нашите шофьори ходят да ги будят от вкъщи, за да ходят на училище. Помощите, в рамките на закона, им се предоставят. Сега имат претенции Общината да им предостави къща. Няма как това да се случи", настоява той.

Според директора на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Видин Венци Пасков, на семейството са предоставени и помощите, които държавата може да отпусне.

Майката, която е с диагноза "емболия и тромбоза" е със 100% инвалидност и всичко, което ѝ се полага като медицински изделия, е предоставено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Зороабе Зоро, ние затова че е без крака ли пишем или затова, че ВЪПРЕКИ това и ВЪПРЕКИ изключително мизерните условия, в които живее, тя продължава да ражда!!! Как ще ги гледа тези деца, няма доходи, няма условия, както се вижда, няма и ЖЕЛАНИЕ ПОНЕ на училище да ги пусне. И настоява за жилище!!! Има право щото, нали така? Това е емблема на 98% от тъмните българи-раждат и отглеждат НЕОБРАЗОВАНИ, НЕВЪЗПИТАНИ, НЕГРАМОТНИ хора, които после КАК ще се впишат в обществото? С какво ще са полезни?
72
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Това не е новина . Новината е " той без двете си ме " с девето дете за държавата .
71
0
 
10
 
! Отговори
------ преди 9 години
До без срамСнимката е на майка с 2деца от село Пали лула,която има остра форма на диабет и се налага да и бъде ампутиран единият крак тъй като не може да си позволи да плати 2000лв.за лечение.Колкото за мъжа ,работи за мизерна заплата без трудов договор.........репортаж за тях беше показан по нова ТВ преди дни
70
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Зоро: повечето хора не коментират това че жената е без крака. Отместваш темата. А ти помисли ли че тая жена е жертва на собствената си култура? Знаеш ли какви са последствията за тялото на жена, която толкова млада вече е родила 9 деца и ще роди още? А последствията за децата които са захвърлени веднага след раждане? А за българските семейства в провинцията които работят за 500 лева на месец и едва отглеждат 1-2 деца?
69
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не виждам какво е срамно тука между Българи и Дасикане Рома така или иначе са си Християни
68
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се дават детски само за две деца. Ние и за едното дете не взимаме- бил ни е висок дохода. И какво, едни само ще работят, за да осигуряват една , която знае само да прави деца.Който има трето, четвърто и т.н. няма да взима детски. Тоест щом ги има ще си ги осигурява сам, а не да чака на детски от държавата.
67
0
 
53
 
! Отговори
КИТАЙ преди 9 години
Един Китай ПРЕОДОЛЯ всички СЪЛЗЛИВИ доводи и пред МНОГОБРОЙНИТЕ МРЪСНИ,НЕОБРАЗОВАНИ китайци ПРЕДПОЧЕТЕ СТРОГО решение;ЕДНО ДЕТЕ, но ВЪЗПИТАНО и ОБРАЗОВАНО!! Вижте КИтай СЕГА.ЯПОНИЯ по причина на малко пространство предпочете да не се НАГЪЧКВАТ, а САМО едно дете.Да расте спокойно.ТУК, в РБългария продължават със своите сладникави СЪЛЗЛИВИ бърборения БХК, ДПС,ЦВ.КЪНЧЕВ,ИЛИЕВ, РОМА и ПОДОБНИ.НЯМА значение кой какъв пост заема, трябва да се вземе УМНО РЕШЕНИЕ,независимо от "инерцията в мисленето"
66
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спестили сте, че най-големият им син - 15 годишният Стефан, е в интернат заради кражби. Ето какви деца дават на държавата - крадци и бъдещи убийци на беззащитни старци по селата!
65
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЖУРНАЛИСТИ, какво означава ЗАГЛАВИЕТО??? "Тя е на 32, без крака, но с девето дете за държавата"Казвате "АШКОЛСУН" и се възхищавате или се присмивате на БЕЗХАБЕРИЕТО, на тази жена- труп и този мъж, който "прави деца'???? на тази жена-труп, РАБОТИ ЛИ????
64
0
 
49
 
! Отговори
простотия преди 9 години
1.БХК, Партия РОМА,ДПС да извикат този "СЪПРУГ" и да му обяснят, че по-добре БЕЗ СЕКС , отколкото да раждат като кучета.Не могат да гледат тези деца.1.Тази жена да се настани в ДОМ, където да се грижат за нея.2.Този ГЛУПАВ "съпруг' да се ожени за друга жена, като толкова му се прави глупав секс.( раждат се толкова деца, колкото можеш да образоваш.3.ДЪРЖАВАТА НЯМА ПОЛЗА от ТАКИВА РАЖДАНИЯ създаване на, необразовани деца, които ще възпроизведат такива.
63
1
 
46
 
! Отговори
максимум 3 деца преди 9 години
защо не приемем закон за максимум 3 деца на семейство? ако имаш повече- добре, но си носиш отговорността- т.е. НИКАКВИ помощи, или дори такса. В Китай как може да има закон за 1 дете, а тук да се правим на ощипани. Това е безобразие, което е в статията по-горе, наистина, не съм сигурна, че дори животните живеят така
62
0
 
66
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Нормалните хора не постъпват така...Единственият начин е да се спре безразборната популация на тези хитреци (защото те съвсем съзнателно го правят),е да се въведе задължителен образователен ценз за гласуване който да е СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ Едва тогава политиците ще спрат да ухажват този етнос и нещата ще си дойдат на мястото.Същото образование трябва да е и за шофьорските документи!
61
52
 
1
 
! Отговори
Калина Станкова преди 9 години
Държавата трябва да съдейства в такъв случай финансово . Това важи и за българските семейства . Трябва да бъдат подпомогнати финансово от държавата .
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истина е... направо си е верно...
59
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имам предложение - да се приеме закон който изостави дете да се стерилизира задължително , и мъжа и жената
58
0
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
отказвам се да коментирам темата, много е проблемна и неудобна за някой.
57
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега се сетих- те като са в една стая, следващите деца пред другите ли ги правят?
56
0
 
14
 
! Отговори
без срам преди 9 години
До МарияЩе си хванат. Я виж този от снимката колко е напет и плодовит. Всяка ще го иска.
55
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки, който изоставя дете, да бъде лишен от всякакъв вид помощи. Така ще спре производството на деца, които издържаме ние - работещите. А освен това издържаме и хората, които няма как да бъдат наречени родители.
54
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мария,Уважаема г-жо, ако сте реална личност, а не интернет ***, сумите които цитирате са абсолютно неверни. Минимумът, който такова семейство получава е 1200 лв, особено ако тази Асенка е проявила типичната хитрост за етноса си и се води самотна майка, така че, поразгледайта, понаучете, после пишете. Освен детските, които за 2-ро дете са вече 50 лв., тя получава и множество други добавки от по 150-200 лв, и като сума накрая на месеца в сметката й има поне 1200 лв.