Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата

Малката Лора вече е настанена в приемно семейство
21 апр 2015 14:33,
301
Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата
Асенка с мъжа си Петър и две от децата им. Снимка: БНР

32-годишната Асенка Михайлова от село Върбово, която е без крака, роди деветото си дете в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, съобщиха от болницата.

Няколко дни след раждането, което е било преди пет дни, майката е изоставила бебето и се е прибрала във Върбово.

Детето е наречено Лора, то е добре здравословно и вече е настанено в приемно семейство в монтанското село Дългоделци, уточниха днес от болницата.

Преди три години Асенка Михайлова е заболяла тежко и се е наложила ампутация на двата й крака и пръстите на едната ръка.

В момента семейството й живее в мизерни условия във Върбово, като пет от децата са настанени при баба им в съседна къща.

Многодетното семейството е под наблюдение на социалните служби от три години, но... "Аз не можем да ги гледам, що аз не съм разбрала, че съм бременна", оправдава се пред БНР Асенка.

Семейството живее в една стая. Няма баня и тоалетна. Къщата е трета поредна, която сменя в селото. Настоява общината да им предостави друга.

"Фамилията създава грижи на Общината, но всичко, с което може да му се помогне, е осигурено", казва кметът на община Чупрене Ваньо Костин.

"Каквото сме могли, сме направили. Децата тръгват на училище много трудно. Дори нашите шофьори ходят да ги будят от вкъщи, за да ходят на училище. Помощите, в рамките на закона, им се предоставят. Сега имат претенции Общината да им предостави къща. Няма как това да се случи", настоява той.

Според директора на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Видин Венци Пасков, на семейството са предоставени и помощите, които държавата може да отпусне.

Майката, която е с диагноза "емболия и тромбоза" е със 100% инвалидност и всичко, което ѝ се полага като медицински изделия, е предоставено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
47
 
! Отговори
Въпросче преди 9 години
Защо Асенка просто не прекъсне детеродните си функции? Това не се ли предлага от лекарят изродил поредното дете?
52
1
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ne se lajete. ima institucii,na koito e izgodno da ima takiva deca. i moje bi plashtat na takiva semeistva da gi rajdat.posle vzemat pari ot Evropa ,za da gi gledat,zashtoto stavat golemi dalaveri s parite.
51
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, забравих да кажа- Асенка настоява за жилище, и държавните чиновници се грижат за нея. И на изборите нали се сещате как ще гласува? Тя ще си подкрепи някоя от големите партии, които от 25 години си ги отглеждат Асенките, хранят ги на наш гръб, толерират престъпленията на сладките им многобройни дечица срещу нас и така...Не 9, 99 би родила тя, все пак трябва да се гласува...
50
1
 
7
 
! Отговори
Цива преди 9 години
Булгаре ама и вй сте негоден матриал ба каза ви го боса а ам вие повече го залюбихте а повечето сме богати две чеда имаме а тея шишета са мало
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, с големите букви! А относно "битието определя съзнанието" по-скоро начинът е "Битият става съзнатален".
48
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама тя Асенка настоява! да й дадат жилище, разбирате ли? То й се полага, на другите родители с 1-2 деца, които дават мило и драго да ги образоват и възпитат, жилище не им се полага, трябва да го плащат и, разбира се, да плащат помощите на Асенка. А тя настоява за жилище.Друго дали иска? Казвайте, и да го осигуряваме, да не излезем нетолерантни. Ние не сме я карали да ражда 9 деца, и повечето от нас, живеейки в нейните условия не биха родили 9 деца, но така е- те "настояват" ние осигуряваме.
47
1
 
7
 
! Отговори
Ей племе преди 9 години
Спирането на помощи няма да има ефект решение има и то цивилизовано но соц. Служители нали са високо образовани не са го учили обаче
46
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живеят "културните особености"!!! Според вас това нормално ли е? И колко още ще роди? Да ни е честито поредното , което ние ще храним и отглеждаме! Не била разбрала, че е бременна! А тия доктори как не успяха поне една спирала да и сложат?
45
0
 
26
 
! Отговори
Какво е Живота??? преди 9 години
А бе кво нещо е живота... Хора млади с образование с пари с възможност да гледат и възпитат деца... Няма хиляди бездетни двойки какви ли не процедури ин витро ... Пари по 10 000? процедури.. И нямат деца.. А гледай я асенка без крака 9 деца и няма с кво да ги гледа.. остават необразовани тръгват по лош път.. После те има деца и така няма спирка.. до без край... И после интегрирайте ги! Е как да стане... Дома ли да ги пуснем и да си ги храним???
44
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе нали Калфин щеше да лансира тридетния модел или да спира на неполнолетните детските или какво беше там... Май нищо не се чува вече. Изглежда всички вдигнаха ръце ...
43
1
 
79
 
! Отговори
Ехоооооо преди 9 години
Ехооооо, в кой свят живеем бе, това джунгла ли е какво е. И животните няма да се чифтосат ако женската е в това състояние. После имало расизъм.
42
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо този още не е кастриран? Как може 9 деца да създадът които нямат най елементарни условия за живот? Жена му без крака а този продължава да и прави деца. Какъв трябва да си за да и правиш деца на нещастната жена?
41
0
 
44
 
! Отговори
Машала Асенке преди 9 години
"Аз не можем да ги гледам" ама можем да ги правя. Хахахахахах Не разбрала милата, че е бременна, детето рита тя си мисли, че има газове от боба. УЖАС, да се смее ли да плаче ли човек. Трагикомична държава.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав си Киро така е ама с техния вот взимаш 17-18%, ако българина излезне да гласува техния вот ще е 6-7% ама хац българина иска да го управляват с техните гласове, а той да си къца домашарка и да псува... ааааа ДА и да му трият коментарите тука :)
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е истина, е... гнусотията. Тоя защото не си направи една .... в неговия случай е същото , ама поне ще е по безопасно.
38
0
 
31
 
! Отговори
Курти преди 9 години
Асенка президент, президент! Давай Асенке с теб сме. Искаме 10-то и 11-то бебе. Даже и без глава да останеш пак деца да правиш. Ашколсум ***.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проблема идва от управлението!!
36
0
 
25
 
! Отговори
БЕЕЕ преди 9 години
АМАН...Трябва да се отпускат детски само срещу показване на ученически бележник с подпис на класния ръководител и минимален успех/среден3/ !Иначе тия стават престъпници от малки и се научават на това, че не ги грози опасност, а влязат ли в затвора, то там по удобно от техните къщи. Лежат и ядът 2 3 години излизат и започват по големите престъпления, защото няма наказания.Я да направят един трудов лагер, да работят, да придобият/изучат дадена професия и да допринесът за благото на държавата!
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали имат втори клас завършен? или поне малко в детска градина да са ходили? Или сега и за това ще ме изтриете? Просто въпросче
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да е хванала вече на ново. Хич да не се мота да губи време. Докато не станат 20 да е посмяла да спре.