Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата

Малката Лора вече е настанена в приемно семейство
21 апр 2015 14:33,
301
Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата
Асенка с мъжа си Петър и две от децата им. Снимка: БНР

32-годишната Асенка Михайлова от село Върбово, която е без крака, роди деветото си дете в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, съобщиха от болницата.

Няколко дни след раждането, което е било преди пет дни, майката е изоставила бебето и се е прибрала във Върбово.

Детето е наречено Лора, то е добре здравословно и вече е настанено в приемно семейство в монтанското село Дългоделци, уточниха днес от болницата.

Преди три години Асенка Михайлова е заболяла тежко и се е наложила ампутация на двата й крака и пръстите на едната ръка.

В момента семейството й живее в мизерни условия във Върбово, като пет от децата са настанени при баба им в съседна къща.

Многодетното семейството е под наблюдение на социалните служби от три години, но... "Аз не можем да ги гледам, що аз не съм разбрала, че съм бременна", оправдава се пред БНР Асенка.

Семейството живее в една стая. Няма баня и тоалетна. Къщата е трета поредна, която сменя в селото. Настоява общината да им предостави друга.

"Фамилията създава грижи на Общината, но всичко, с което може да му се помогне, е осигурено", казва кметът на община Чупрене Ваньо Костин.

"Каквото сме могли, сме направили. Децата тръгват на училище много трудно. Дори нашите шофьори ходят да ги будят от вкъщи, за да ходят на училище. Помощите, в рамките на закона, им се предоставят. Сега имат претенции Общината да им предостави къща. Няма как това да се случи", настоява той.

Според директора на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Видин Венци Пасков, на семейството са предоставени и помощите, които държавата може да отпусне.

Майката, която е с диагноза "емболия и тромбоза" е със 100% инвалидност и всичко, което ѝ се полага като медицински изделия, е предоставено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 9 години
Готин си ама ще те изтрият... Внимавай какво пишеш
32
1
 
21
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
до 26Напротив, ще емигрираме и ще създадем семейства там където отидем, защото тук ги обричаме да ги управляват бездарници и некадърници, които да ги обрекат да издържат докато са живи такива линчности, които смятат, че държавата трябва да им дава, а когато престане да им се дава да убиват баби и дядовци за 2та им лева в джоба.За това ще емигрираме, там където за да получиш трябва първо да дадеш.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Детските на българчетата ги спря Костов, после дойде "царя", който се интересуваше само от гори, после Тройната коалиция тези ги обгрижваше най-много, после Банкянския дойде и започна да им раздава тениски "България, това си ти!", после пак БСП им се умилкваше, сега пак Банкянския нищо не прави, а тези са електорат вече на ДПС. Кратка история на България. До тук бяхме, дами и господа, другарки и другари и всякаква друга *** от всички цветове... Заради всички вас с държавата е свършено.
30
0
 
17
 
! Отговори
Без Име преди 9 години
Приателката ми работеше в банка такива като нея с 9"деца"вземат почти 2000 лв на месец. Така юе това трябва да сопре.Зако повече от едно дете ако имаш и чакаш на държавата никакви помощи И особено ако не сиработил никога !!! И както ш слуюеч "дамата" е инвалид 100% какви деца?!?!?!?!?!
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kolko jalko za 40 te godini
28
6
 
11
 
! Отговори
NASO преди 9 години
Това че правят деца е лошо. Време е да разберат за презерватива. 60 лв от помощите да им ги дават под формата на презервативи. Иначе евала. Това е истинска любов. Човека не е отишъл при друга и си прави секс с жена си, дори след такава жестока съдба.
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, проблема е политически и започна с Десетилетието на ромското включване, финансирано от Сорос. Броят на тези се утрои, почувстваха се недосегаеми и май че е късно за каквото и да било.
26
1
 
32
 
! Отговори
... преди 9 години
Абре ОТ БХК! Защо моите деца не вземат дет бре!? По какво те се отличават от Е КОИТО ВИЖДАМЕ ТУКА!? Според мен това е ДИСКРИМИНАЦИЯ! Даже искам да ми се осигури и КЪЩА и КОЛА и то БЕЗПЛАТНО! Ай да ви се не видяло и на *** от БХК!
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такова нещо като дете за държавата. Детето е за този, който е поел отговорността да го направи такова, каквото е. Държавата няма функцията да отглежда и възпитава деца. Тя има единствено правото да приеме или откаже да ги подпомага.
24
2
 
25
 
! Отговори
дайте решение преди 9 години
Имам чуството че някой иска да ни настрои един срещо друг или по точно Българи срещу всички етн. групи в страната.Примерите са много.Това че тази мома и хиляди като нея раждат е защото нашите политици правят идеални условия за тези групи независимо от етноса да раждат .ПРОБЛЕМА Е ПОЛИТИЧЕСКИ А НЕ ЕТНИЧЕСКИ поне все още.
23
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и животни си подготвят гнездо или леговище, където да отглеждат потомството си, а след това се грижат за прехраната му, дори и те самите да са гладни, докато малките отраснат и започнат да се грижат сами за себе си... Това е основен закон в природата, за да оцелее живота..
22
3
 
60
 
! Отговори
Ей, жено безумна! преди 9 години
Мария,Има Господ и той всичко вижда, включително и патологичната ти злоба."35 лв детски, които са нищо за отглеждане на дете". А кой е длъжен да ти отгледа детето? Това е надбавка, а не сума за отглеждането му! И за ромите тя е доста повече от 35 лв!Призоваваш "раждайте и вие", но това означава слизане на скотско ниво. Ние се стремим да създадем някакъв задоволителен стандарт за изграждане на личности, а не за фабрикуване!
21
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи, не емигрирайте, борете се !
20
1
 
39
 
! Отговори
А децата им от малки преди 9 години
се научават, че "Държавата и Общината дават, като приплачем, че сме бедни и децата са гладни, ще ни дадат - пари, жилище, други помощи, а ток и вода няма да плащаме. И отоплено помещение за зимата ще ни осигурят".Децата също така научават, че може да не се грижиш за потомството си - държавата ще го настани някъде и тя ще плаща.Децата научават и това, че може да не изпълняваш никакви задължения - напр., ходенето на училище, но гладен няма да те оставят, ще има дрешки и ще си на топло.
19
1
 
58
 
! Отговори
тъпчо преди 9 години
3та къща,искат четвърта! 9 деца, не работят,не плащат нищо,точат държавата...
18
58
 
4
 
! Отговори
Мария преди 9 години
До bezДа така е, на какво да ги правим хорицата, такъв им е манталитета.Живеят в мир и любов и хич не им пука дори.Раждат си децата вземат си по 35лв. детски, които са нищо за отглеждане на едно дете за месец, нали???А вие какво се дерете немога да разбера.
17
2
 
32
 
! Отговори
=== преди 9 години
Eй тва е то Истинската Любов! Заедно на въргал, с крака или без крака, с деца или без деца, толкоЗ много са обичат, че искат да оставят семето и гените си колкото се може повече!
16
1
 
46
 
! Отговори
Съчувствам на жената преди 9 години
заради здравословното й състояние. Нека й се осигурява предвидената от закона подкрепа.Но с тази нейна нагласа непрекъснато да създава проблеми, които сама не може да реши, тя обременява и ОЩЕТЯВА ОНЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ.Много от тях остават с по едно дете или отлагат раждането на дете (нали на тях никой не им помага). Понякога, вследствие на това принудително отлагане, става фатално късно.Асенка и мъжът й не могат ли поне да будят сутрин децата си, та да идат на училище?!
15
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия не са родители, а скотове!Жалко за децата, които са обречени на такова съществуване и дано да имат шанс в живота да се махнат от тия двамата, та хора да станат!!!
14
2
 
34
 
! Отговори
Сура преди 9 години
До БХК - турциЧе те си имат БЕЗПЛАТЕН ток и вода.