Само на 15, а е истински гений

Момче от Пловдив "разби" теста на МЕНСА
Обновена: 26 апр 2015 21:48 | 26 апр 2015 21:20,
77
Само на 15, а е истински гений
Цветан Чуканов. Снимка: Dnes.bg

Момче от Пловдив "разби" теста на МЕНСА. Чрез постигнатия за възрастта си впечатляващ резултат тийнейджърът получи право да членува в световната организация. За участие в нея се изисква нивото на интелигентност да е в горните два процента на населението или 99% успеваемост.

15-годишният Цветан Чуканов е ученик от Пловдивската математическа гимназия. За МЕНСА той разбира в интернет и решава да се подложи, за да види какъв резултат би изкарал. След решаването му, тийнейджърът разбира, че е най-младият българин, постигнал такъв резултат.

„Реших да видя какви са ми възможностите. Отидох заради самия себе си и за щастие се справих.”, разказа пред Dnes.bg Цветан Чуканов.

Той постига резултат от 154 точки IQ и 99% успеваемост на теста, което означава, че при същите условия, едва 1% от населението на Земята би изкарало подобен резултат.

„Гордея се, но трябва още много неща да постигна”, споделя ученикът от Пловдив. Цветан казва, че не математическите му умения, а общата му култура и логическо мислене са причина за успеха му. Учителите на младежа вярват в бъдещите му успехи.

„Аз бях положително настроена, когато чух, че той се занимава с това нещо и учудена, не защото не съм го очаквала, а заради резултата, който постигна”, заяви Атанаска Мерджанова, която е учител по английски език в математическата гимназия в Пловдив.

Въпреки че е само на 15, Цветан вече е наясно какъв път ще поеме, след като завърши математическата гимназия в Пловдив.

"Смятам като завърша, да вляза в университет, но се замислям дали да не е в чужбина”, казва още 15-годишният гений.
Едва 1% от населението на света има IQ, равно на това, което притежава българинът от Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
mi daite da go napravim premier kato e tolkova umen 4e na stariq mu lipsva vsqkakva inteligentnost
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ama che zavistliv narod sa tui Bulgarite! Wmesto da go hvalqt go pluqt deteto!
22
12
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ай кат е такъв гений да ми каже как се казва мъжа на Баба Яга !
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това вече го написахте преди 2 дни!Досадно е да се повтаряте!
20
3
 
15
 
! Отговори
Вежди Рашидов преди 9 години
Аз, бай ви Вежди ви казвам, че не може да е по-гениален от Хасан и Ибрахим, аз за това 20 000 долара от вашите данъци им дадох! Ще му дам 50 лева да спре да се прави на гениален!
19
13
 
3
 
! Отговори
ПОВРЪЩА МИ СЕ... преди 9 години
от " гений " на комунистическата номенклатура ! 2 и 2 не може да сметне, но щом е наше момче, значи е гений ! Комунистически *** !!!
18
5
 
9
 
! Отговори
Шлосер преди 9 години
Завистта не Ви ли задушава ? "Уважаеми" драскачи на простотии условно наречени съфорумници и сънародници.
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то пишело гений... аз не видях третата и четвъртата буква в последната дума и го прочетох Г Е Й
16
4
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
Браво на юнака и в чужбина , пак си остава българин , то в България кои останахме , старци и политически *** . Още веднъж , БРАВО на Цветан !
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тъжна новина, поредният изтекъл мозък..
14
1
 
23
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Как пък един не похвали момчето?
13
6
 
11
 
! Отговори
боко преди 9 години
щом 1% от населението на земята може да изкара толкова значи средно във всяка държава е горе долу толкова в българия даже и наполовина да го вземем са 0.5% от 6милиона са 30000 човека къде е сензацията с това момче не е ясно
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Доктор Лудия Хасан за това твоите санародници ги вземат само по обектите .. няма как живот :)))едни разбиват рекорди, други нагъват винкели...
11
0
 
12
 
! Отговори
jj преди 9 години
До 17Само не е ясно за какво са мерило бизнесмените в България... Хората с висок интелект, стига да попаднат на подходяща среда, нямат нужда да развиват умения на търговци от Капалъчарши, за да се реализират. Едно е ясно - посредственият интелект не променя света ни към по-добри условия на живот - интелекта и науката го правят.Само на родителите на това дете да не им хрумне да го забият в някой български университет, че на 40 години цялата рода ще разчита на 500-те му лева заплатка...
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70% от бизнесмените и най богатите Българи имат само средно образование. Извода е е че задачите по математика няма да ти помогнат много когато става въпрос за оцеляване в реалния живот.Трябва да си нахален, пробивен, да имаш ясна цел, и да не се спираш пред нищо. Лидерските качества могат да те качат до върха на пирамидата. Не е важно да си много умен а да можеш да мислиш различно от всички останали, и да си готов да направиш това от което всички се страхуват.
9
4
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Хората не се замислят просто за "чужбина", а за западна чужбина.Никой не иска да ходи на изток от Варшава :) Всеки иска в либерастка Европа и *** Америка.Дори щерките на най-отявлените атакисти и бекапари.Браво на момчето.
8
4
 
12
 
! Отговори
И кво? преди 9 години
Има само един важен тест и той се казва ЖИВОТ! Останалото са измислици и разни шаблони без връзка с реалността. Света е пълен със хора който са били отличници на всички тестове в училище и къде ли не и после в живота свършват като най обикновени служители и заплатаджии и обикновено умират бедни. "Интелигентността" не е гаранция за успех. Има други по важни фактори. Голяма част от най успешните бизнесмени дори не са завършили училище. Най богатия българин Игнат Канев има само основно. Бил Геитс.
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки българин е гений по рождение! Тези менси, мензиси и прочия са пъклено дело на Ран и Ът за да се мислим за глупави. Ние сме най-умните хора на света!
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време се ровех в тестовете им онлайн. Първият път взех едва 46%, след няколко дена човъркане вече бях над 96%. Ще рече че има голяма полза - само за няколко дена си удвоих умствения капацитет! :-))
5
2
 
3
 
! Отговори
Мойсей преди 9 години
Дядо Господ отново е решил да култивира *** и отново им праща Българи. Ега ти олигофренията, дадохме им цивилизация, научихме ги да се къпят, въоръжихме ги до зъби и пак изостанаха от руснаците. Господи, Законът ти изисква равновесие, но тези се посират и не могат да разберат, че Божият Дух е по важен от печатането на хартийки.

Спонсорирани публикации