Родители на убити в ПТП-та деца: Няма държава!

Искат драстични санкции и тежки присъди за пияните водачи
12 май 2015 09:24,
67
Родители на убити в ПТП-та деца: Няма държава!
Снимка: архив, Булфото

Родители на убити в катастрофи деца поискаха въвеждането на драстични глоби за нарушаване правилата на пътя и по-тежки присъди за шофьорите, отнели живот.

Коментарът им бе след тежката катастрофа в дупнишкото село Яхиново, при която в неделя загинаха петима младежи.

"Държавата спи, не чува и не вижда", обяви пред bTV Мирослава Асенова, чиято дъщеря Съни бе пометена от таксиджия на спирка до мол на "Цариградско шосе" в София.

Още по темата

След като вчера премиерът Бойко Борисов призова гражданите да сигнализират за шофьори, които пият, а след това сядат зад волана, тя сподели: "Таксиметровият шофьор, който уби Съни, беше пил и знам приблизително къде е пил, на една стоянка. Хората, живеещи наоколо, знаят и ги виждат. След това ми казаха хора, които са го виждали, както и негови колеги, че е пиел. Има и друга явка, на която се пие, редовно се сигнализира на полицията, не идват или само минават".

Мирослава Асенова каза още, че след като признал вината си, таксиметровият шофьор е получил присъда от 9 години.

"Това не е 9 години затвор. Въпросният убиец си живее вкъщи, работи си спокойно, пие си на воля. Той е в общежитие от отворен тип. Вечер в 19 или 20 часа трябва да се яви, да преспи и в 8 сутринта да напусне. Това е наказанието за всички убийци, убили по непредпазливост. Това е цинизъм. Той си е на хотел. При показване на добро поведение, ако не се сбие, след 3-4 години ще бъде освободен", добави с огорчение тя.

Бащата на една от жертвите навръх Великден в Симеоновград Трифон Трифонов припомни, че засегнати родители неколкократно са предлагали убийството на пътя, след употреба на алкохол и при превишена скорост, да се класифицира като умишлено.

"Търпимостта на обществото е голяма и безразсъдството също. Масово се пие и кара в малките населени места", каза още Трифонов.

"Защо намаляват в ЕС жертвите на пътя? Там има полиция, има респект, има страх. Тук полицията я няма, а където се яви, там вече действа подкупът. Драстични санкции трябват. Всеки се чувства безнаказан", добави Мирослава Асенова.

Двамата изразиха съчувствието си към родителите на загиналите младежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аууу, много работели родителите, за какво - да вземат мощна кола на малкия *** ли, затова ли много бачкат ?Да се фукат пред комшиите с мощна машина за детенцето, което е още на 18 години и не е спечелило 2 лева, но вече харчи за бензин, гуми и лети джанти!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата ли натискаше *** на колата, държавата ли им купи мощни коли?Нямат акъл тези шофьори, а не държавата да е виновна!Все друг е виновен на българина, нали така ?А кой трябваше да учи младите да карат с акъл и да трезвени, без наркотици ?!Родителите могат да винят всеки, но полза няма- а не виждат, че голямата вина е в тях...жалко за загиналите без вина.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да има родители като работят по две работи и се чудят как да свържат двата края за да има за децата. До там ни докараха тези бирници в парламента. Президента седи и се кефи на имоти и пари, ама нали за неговите деца има. Борисов и той му дреме на оная работа-важното е да се натъпче с мръвки.
51
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
moeto mnenie e che ne e dostatachno edin mesec obuchenie za shofior. pone 3 mes.triabva,kakto predi.togava stavaha po-malko katastrofi.
50
1
 
5
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Първо - няма родители и близки, които да отдадат нужното време на децата си , да бъдат по-близко до тях, да са приятели с подрастващите. Второ - възпитанието е комплексен процес /двустранен/, и да се очаква само на държавата е несериозно.Държава няма ! Да, това е факт.Но и семейството,като градивна клетка на обществото липсва.Жалко за неуместно загиналите младежи.
49
1
 
3
 
! Отговори
4oko преди 9 години
Чоите наблюдения /от репортажите по телевизията/ са, че такива злополуки се случват предимно с млади шофьори, които карат мощни автомобили /AUDI, BMV/. Според мен освен въвеждане на драстични наказания за недисциплинирани шофьори, трябва да се забрани на шофьори със стаж зад волана по-малък от 10 000 км. да карат автомобили с мощност над 1,3 к.с.Като се качат на тези коли те не знаят какво правят. В тях скоростта не се усеща. При висока скорост, един неопитен шофьор не може да овладее колата
48
1
 
5
 
! Отговори
sport преди 9 години
Съгласен съм с искането на родителите, убийството в следствие на злоупотреба с алкохол, т.е. над 0.5 промила да се категоризира като предумишлено убийство. Не разбирам защо се надигат сега, в този случай. Има убити пасажери и шофьор, които са знаели предварително за състоянието на шофьора. Не виждам как полицията ще пази всяка къща, за която има подозрения, че се консумира алкохол и лек автомобил на разположение.
47
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Нарушенията на правилата за движение се правят, когато хората масово са убедени, че ще им се размине и второ, когато шофьорите попаднат на пътни знаци поставени от КАТ и несъобразени с пътната обстановка. На практика поне половината табели за начало на населено място попадат в тази графа - знаци, които не можеш да спазиш на 100% без да застрашиш сигурността на колата ти и колата зад теб. Същото важи и за ограниченията на скоростта по шосетата между населените места. Шофираш с 90 и изведнъж 50!!!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво прави полицията - регистрира вече извършени нарушения или престъпления, но не работи така, че всеки евентуален нарушител или престъпник да е сигурен, че ще бъде разкрит и санкциониран. Това е голямият проблем на България - няма наказуемост за всяко прегрешение. В случая с произшествията по пътищата, причината за извършването на почти всички такива нарушения е, че няма държава, в случая, че го няма КАТ, а като го няма, защо изобщо плащаме за КАТ, по-добре да го закрият,щом няма полза от КАТ
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има държава, но управлявана от престъпници. Една ***, която незнайно кога работи, защото не слиза от СУВ-а и облужващите свинята свинари дори вдигнаха скоростите на 140 км./час. В резултат, там където ограничението е 80 км./час хергелетата се движат с 140 км./час, там където е 140 се движат с 180, там където е 40 км./час, препускат с 100 км./час. Полицаите изобщо не санкционират, няма и опит, поне аз не съм видял такъв, *** с мотори, развиващи до 200 км./час дори в градски условия.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на некой му се иска да няма държава /на тоя дето е сложил заглавието, например/, просто нема как, пич!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На крива ракета космоса и пречи. Ама че наглост. Ако бяха си възпитали децата това нямаше да се случи, с или без глоби. Значи, ако си възпитан, не може да те отнесе някой пиян *** докато си вървиш по тротоара
42
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 години
По-строги наказания - това е голяма глупост и световният опит отдавна е отрекъл този начин за налагане на закона. Не по-строги наказания трябват, а обратното, по-леки трябва да са наказанията, но да се налагат винаги, а не както е сега, почти никога. Проблемът е в КАТ като неработещ държавен орган, който трябва да наказва винаги нарушителите, а не го прави и не се и опитва да го прави. Щом КАТ не работи, то най-добре е КАТ да се закрие.
41
5
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Ако КАТ си вършеше работата и санкционираше почти всички нарушители, нарушенията щяха драстично да намалеят. Сега всеки ден в България се извършват примерно над 100 милиона нарушения, от които КАТ санкционира най-много стотина-двеста. Нарушенията са толкова много заради КАТ. Първо КАТ не работи, а само си изпълнява плана за глобите наказвайки най-стриктните шофьори, а от друга страна КАТ са наслагали такива безумни пътни знаци несъобразени с пътната обстановка, че няма начин да не ги нарушаваш.
40
3
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Моите съболезнования към тези родители, но за съжаление те нв виждат първопричините за подобни трагедии и имат безмислени искания за все по-строги наказания, не схващайки, че наказанията и сега са прекалено високи, а се оказва, че и това не помага. Основната причина да има много подобни трагдеии е в факта, че много малко част от нарушенията се санкционират, приенро едно нарушение от 1-2 милиона нарушения. За това трябва да апелират тези хора - да се наказват поне 80-90% от нарушенията, тогава н
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На крива ракета космоса и пречи. Ама че наглост. Ако бяха си възпитали децата това нямаше да се случи, с или без глоби.
38
0
 
2
 
! Отговори
VNI преди 9 години
Има нещо много сбъркано в системте ни, което не разбирам защо е още така заложено. Следствието си сменя дознателите,ние не сме уведомени.Прокурорът дава заключение-невинен, поради липса на диказателства за умисъл за прегазеното ни дете,а след обжалването ни се връща на същия прокурор...Нима той ще си смени първото свое решение.И накрая трябва застрахователят да плаща след дълги дела и дълги години мъка. Но децата ни продължават да загиват и няма нито наказания за виновните, нито поука за бъдеще
37
2
 
10
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДЪРЖАВА ПОСЛЕДНИТЕ 25Г. БЪЛГАРИТЕ ГО РАЗБИРАТ САМО КОГАТО ГО ИЗПИТАТ НА ГЪРБЪТ СИ
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В държавата на мутрите искате да има закони и правила ли? Правилата и законите са само за такива като вас дето си чукате клавиатюрите и не смеете да се покажете навън. С чукане на клавиатюри нищо няма да постигнете. Тези сайтове са като отдушник на яроста ви която я отприщвате чрез чукане на клавиатюрата. А истината е че трябва да излезете и да си изчистите къщичката от *** който се е насъбрал от цели 25 години. Ако не го изчистите вие има опасност вас да ви изчистят от лицето на земята.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родителите на убиеца и компания много добре са знаели какво се прави в селото от години, пие се жестоко и се кара безумно. Какво са направили за да не се стигне до тази трагедия? Нищо, едно голямо нищо!!! Сега си скубят косите и е късно. Въпроса е, колко ще се помни тона нещастие и ще престанат ли да пият и карат? Според мен, няма!!!!!!