Няма риск за България от случващото се в Македония!

Димо Гяуров: EС не работи за решаване на етническия проблем там
Обновена: 17 май 2015 11:23 | 17 май 2015 10:00,
128
Няма риск за България от случващото се в Македония!
Снимка: БТА

Няма непосредствен риск за България от случващото се в Македония, заяви в ефира на Нова телевизия бившият ръководител на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. Според него обаче има заплахи, които не бива да се пренебрегват.

Основната е "тлеещият етнически конфликт” в Македония, но в момента няма сблъсъци от етнически характер, допълни още той.

Според Гяуров най-големият проблем е, че Европейският съюз не взима отношение и не работи за радикалното решаване на етническия проблем в Македония. Управляващата партия в страната – ВМРО – ДПМНЕ, е част от Европейската народна партия (ЕНП) и експертът препоръча представителите на това партийно семейство в Европа да вземат отношение към случващото се в Македония.

Още по темата
16 май 2015 22:29
113
"Дълъг период от време Македония няма да изпълнява минималните изисквания за членство в ЕС и НАТО”, коментира още той.

Димо Гяуров определи като несъстоятелни коментарите на руския външен министър Сергей Лавров, че напрежението в Македония е предизвикано, за да бъде спрян пътят на "Турски поток”.

Както е известно, по-късно днес ще се проведе нов протест в столицата Скопие срещу управляващите в Македония, който се очаква да бъде най-масовият досега. Анализаторите обаче не очакват протестиращите да успеят да накарат премиера Никола Груевски да подаде оставка. Опозицията обвинява премиера на страната в корупция и злоупотреби. Министрите на вътрешните работи и на транспорта, както и ръководителят  на разузнаването вече подадоха оставки, посочва БТА.

Междувременно българското Министерство на външните работи (МВнР) вече предупреди пътуващите през Македония да се движат с повишено внимание и да избягват местата на масови мероприятия и струпване на хора, както и районите под полицейска охрана.

Препоръката е да се избягва и преминаването през Куманово – градът, в който през миналия уикенд беше извършена мащабна операция на македонското вътрешно министерство. Официалната позиция на властите гласи, че действията са били срещу терористична група.

Още политически и икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Звяра преди 8 години
От САЩ плануват други събития за България !!! :)
56
1
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРусия и Китай трябва да имат Огледална политика и техни НПО да действат с опозиционни сили срещу правителства близки до сащ. .ето във всяка страна близка с Русия има американски НПО които работят активно това са фактите
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Димо Гяуров:ЕС не работи за решаване на етническия проблем там.ЕС не работи за решаване, а САЩ най-усилено работят за СЪЗДАВАНЕТО НА ЕТНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ И ЗА РАЗПАЛВАНЕТО НА МЕЖДУЕТНИЧЕСКА ВОЙНА. И ако македонците се осмелят да защитават териториите си , току виж са получили някой и друга бомба обеднен уран.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, събудете се ! Събитията в Египет, Сирия, Либия, Украйна, Македония са режисирани и изпълнени под вещото ръководство на тайните служби на САЩ. Едни и същ ход на събитията , едни и същи кухи лозунги: Свобода, Демокрация, долу законното правителство, Европейски ценности и други ала бала. И ето ви "Македонска пролет" или ако искате Оранжева революция по македонски. И докато се усетим, хоп, пръкнала се нова мюсюлманска държава на границата ни
53
1
 
4
 
! Отговори
777 преди 8 години
НАЙ-ДОБРЕ Е МАКЕДОНИЯ ДА ВЪРНЕ ЗЕМИТЕ НИ, И ДА СПРАТ ДА СЕ МЪЧАТ ТОЛКО
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми че то и България ,отдавна няма ,та за какъв риск говорите !?!?
51
2
 
5
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Риска е само един , Българските документи за самоличност които струват булвално около на черно 1500 евро за Македонци с които после са като Царе в цяла Европа
50
4
 
9
 
! Отговори
sw. преди 8 години
Стига глупости,трябва да се разбере,че Македония е само и единствено Българска!!!Всяко др.мнение противно на това е грешно!!!
49
9
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До АнонименАмериканските пилоти избиват няколко хиляди цивилни жени и деца в София. За благодарност България издига в София паметник на пилотите убийци--------------- България НЕ Е издигала паметник на американски пилоти. Паметникът е издигнат от частна американска фондация В ДВОРА НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. България е издигнала огромни паметници на РУСКИТЕ ФАШИСТИ, известни под името СТАЛИНИСТИ.
48
3
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 8 години
България има интерес газопроводът Турски поток да НЕ мине през Македония, така че не разбирам какво плачат русофилстващите. Нали искате газопровод - борете се да мине през нас! Ако САЩ правят сечено на Турски поток, това е добре за нас.
47
0
 
0
 
! Отговори
от 71 на 68 преди 8 години
Извинявам се,предният 68 анонимен е изтрит
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Добър виц. Разсме ме."Сегааа... да обясним и ние нещо на глупавите.В Берлин влизат СЪВЕТСКИ, а не руски... войски!!! Именно от там идва объркването.И по-точно нека ги споменем. Става дума за две белоруски армии и за една украинска. Даже в историята се споменава и за полска армия, което говори много в предвид Пакта Рибентроп-***. Малко след тях идва и руска армия. Мешавицата е голяма, понеже тези армии са командвани от руснаци, макар и с неизвестен произход. Примерно Жуков.
45
1
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
Кьде си го прочел че пьрви влизат украинци? От укр, професор който пише че и Тутанкамон е украинец? Ха ха ха И стига сте ни занимавали с укри, става вьпрос за сьседната ни дьржава,щото ако мечката заиграе хорото у сьседа-чакай я у дома,,,да си чувал това? Щото и ес не взима никакво отношение, украина не в ес ,нито в нато ,но я защищават щото целта е русия и всички имат интерес от ресурсите й,а при нас кво? Ще си траят всичките,,
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американските пилоти избиват няколко хиляди цивилни жени и деца в София. За благодарност България издига в София паметник на пилотите убийци.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Добър виц. Разсме ме."Не е виц. Ама да беше си учил уроците.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев"Защо, сега руснаците ли са ни виновни???"-Да!
41
1
 
6
 
! Отговори
синева преди 8 години
По време на служебното правителство на Марин Райков в турски вестник бе публикувана карта на Европа с променени граници. Тогава Райков каза че няма да обръща внимание на някакво си издание. Случайно ли бе това събитие, и реакцията към него?!....
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за какви тайни неща говориш..За тайни договори - както например за 25 млн. марки дадени на Фердинанд и доживотна пенсия за влизането ни в Първата Световна Война на страната на Германия.През 30-години въпросът се повдига от депутати в германския райхстаг - възмутени от компенсациите на Фердинанд - да компенсират загубите му, породени от високата инфлация.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"После Фердинанд дели Македония чрез тайни договори с Гърция и Сърбия."Цялото ти изказване звучи като на човек избягал от психиатрията. Но точно този цитат, просто нямаше как да не ми направи впечатление. ПОНЕЖЕ Е ***!Това, което ни дават съседите като част от Македония след Първа Балканска война, никак не е малко. Именно Фердинанд ни докарва национална катастрофа, понеже не се е съгласявал да дели с гърци и сърби. А е искал ВСИЧКО.Така че не знам за какви тайни неща говориш... докато спиш.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македния се разделя с България по простата причина, че е предавана многократно от върхушката на Царство България. Началото полага Стамболов с предложенето му за дуалистична държава Турко-България логично, Стамболов не е българин майка му е туркиня. После Фердинанд дели Македония чрез тайни договори с Гърция и Сърбия. Накрая идват зверства на армията ни - пияни царски офицери разстрелват с картечници цели села, наказание за убити германски войници. Днес отново България предава македонците - върхушка та ни заема странатана албанските терористи.