Дъжд и гръмотевици и утре

Максималните температури ще са между 21-26 градуса
2
Дъжд и гръмотевици и утре
Снимка: архив, БулФото

Времето ще се задържи неустойчиво утре. Временно гръмотевичната дейност ще затихне. Отслабване и спиране на преваляванията ще има след полунощ и в сутрешните часове, според прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от БТА.

През по-голямата част на деня ще преобладава облачно време, с развитие на мощта купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевици, съпроводени с временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Температурите ще се понижат. Максималните ще са от 21 до 26 градуса, в София около 21 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

И по Черноморието времето ще е предимно облачно, очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен, от югозапад, след обяд по южното крайбрежие - от югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса.

Температурата на морската вода е от 19 по северното, до 21 градуса по южното крайбрежие. Вълнението ще е около 2 бала.

Най-неустойчиво ще е в планините. Макар и с временни разкъсвания на облачността в предобедните часове, облачността ще е по-често значителна, предимно купесто-дъждовна, ще има краткотрайни, на места интензивни превалявания и гръмотевици.

Високите била често ще са в облачния слой. Вятърът ще е от югозапад, предимно умерен, но по време на буря, рязко ще променя сила и посока. Температурите слабо ще се понижат, на 1200 м надморска височина около 15 градуса, на 2000 м - 11 градуса.

В сряда вятърът от запад-северозапад ще се усили и дневните температури ще се понижат още - максималните ще са между 20 и 25 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна.

Ще има краткотрайни валежи, след обяд, главно в Източна България и южните райони, придружени с гръмотевици. Там са възможни градушки.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, вятърът в Източна България ще бъде от север, на места ще превали. Дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
до1 преди 8 години
....и един папагал коментира