Социалната пенсия за старост "скача" с 2.15 лв.

От 1 юли тя ще бъде 115,15 лв.
27 май 2015 14:30, Красимир Ангелов
36
Социалната пенсия за старост "скача" с 2.15 лв.
Снимка: Булфото

От 1 юли 2015 г. размерът на социалната пенсия за старост се увеличава от 113 лв. на 115,15 лв. Повишението е с 1,9 на сто - процентът, с който ще се осъвременят от 1 юли и всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2014 г., съобщават от Министерския съвет.

Промяната ще доведе до увеличаване на размерите на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност - пенсията за военна инвалидност, пенсията за гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще има увеличение и на нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят в процент от социалната пенсия за старост (добавката за чужда помощ, добавката за увеличаване пенсиите на инвалидите
от Отечествената война 1944-1945 г. и добавката по Закона за ветераните от войните).

По време на днешното заседание стана ясно още, ч правителството е одобрило допълнителни трансфери за общините в размер 19 898 965 лв. за закупуване на учебници и учебни помагала за децата и учениците в детските градини и училищата.

Помагалата и учебниците за децата от подготвителна група и учениците в основен и среден курс, както и учебниците и учебните помагала по специалните учебни предмети "Развитие на речта" и "Произношение" за учениците с увреден слух от първи до трети  клас, се предоставят безвъзмездно.

Средствата са разпределени съобразно информацията за броя на децата по възраст и общини. Финансирането е предвидено по бюджета на МОН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социалната пенсия за старост "скача" с 1 хляб и 2 бурканчета кисело мляко (от евтиното)Да не вземат да преядат тия пенсионери ... в концлагерите сигурно повече са им давали.Ама много офффффци в *** - мислят, че никога няма да са пенсионери и те...
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СВЕЩИ ДА ВИ КУПЯТ БАБИТЕ С ТЕЗИ 2.15 ЛВ. РУМЪНЦИТЕ НИ НАСТИГНАХА И ЗАДМИНАХА ПО ДОХОДИ И ПЕНСИИ. САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ КАКТО Е НА ВЛАСТ МИНИСТЪРА ИМ С НЕМСКИ ПРОИЗХОД ГИ ВЪЗРОДИ ОТ ТИНЯТА И КАЛТА. А ПРИ НАС ТИКВИТЕ НИ ЗАРАВЯТ ВСЕ ПО НА ДЪЛБОКО И ПО НА ДЪЛБОКО.
5
2
 
6
 
! Отговори
zeleni kaissii преди 8 години
borisov si misli che e dobre zazemen, ama ot tokov udar postrada malko edna zima. sega si misli, che palen s sila i energia, ama da ne padne ot odriskvane tosi pat?
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ направо се изгавриха с възрастните хора. Това просто е скандално.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това скачане ли му казвате? ! Точно два хляба! Даже по-малко.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да видя ***, наречени политици, да живеят с такава пенсия.За да се оправят нещата в нашата държава, трябва всички политици от 89-та до сега да поживеят няколко месеца с подобни доходи. Бързо ще изтрезнеят.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей много е скочила тази пенсия, сега пенсионерите ще се чудят какво да правят с толкова много пари

Спонсорирани публикации