След смърт на бебе: Адвокати не желаят случая "Д-р Байчева"

Нито един адвокат в Тетевен не желае да защитава родилката
Обновена: 31 май 2015 10:18 | 31 май 2015 10:15,
76
След смърт на бебе: Адвокати не желаят случая "Д-р Байчева"
Снимка: Нова телевизия, родилката Наташа Габровска

След ужасяващия случай на нечовешко отношение към родилка в тетевенската болница, където млада майка загуби бебето си, Здравното министерство и Лекарският съюз започнаха проверки, а доктор Нина Байчева и колегата й Михаил Миков подадоха оставки.

Сега обаче нито един адвокат в Тетевен и Ловеч не иска да се заеме със случая на почернената майка Наташа Габровска. А тя и съпругът й няма да си простят, че са избрали това родилно. Категорични са, че това решение коства живота на рожбата им.

Първите медицински заключения сочат, че причина за смъртта на бебето са родови травми, което доказва твърденията на майката. Въпреки това, пред Нова телевизия доктор Нина Байчева заяви, че не чувства вина за случилото се. По думите й раждането винаги е травматичен процес за бебето.

Още по темата

Семейството на пострадалата родилка призна, че всички адвокати в Тетевен и региона са им отказали услугите си с аргумента, че не могат да водят дела срещу доктор Байчева. Затова пострадалата млада жена търси адвокат, който ще пожелае да защити правата й.

Случаят на младата жена, подложена на ужасно отношение, разтърси цяла България. Хората избухнаха в социалните мрежи и там се появиха противоречиви мнения. За някои д-р Нина Байчева никога повече не бива да доближава родилки и да изражда бебета. Други сметнаха, че всяко чудо ще е за три дни и случаят ще се потули. Изписаха се дори обвинения към майките от Тетевен, че са мълчали досега. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 1 година
Към въпросната Лия ти май не си наясно я прочети учебника знаеш ли че с този форцепс после като ги спасят са недъгави а
45
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
адвокатската колегия какво чака а не се самосезира какви са тези смешници втетевен ядене и пиене по ресторантите с клиентите до зори или и те като докторитесамо че в тяхната специалностбойкот на адвокатите в тетевен
44
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Значи не смеят не да защитават Наташа, а да се изправят срещу чудовището Байчева - тя е отвратителна и физически, но най-противното е държанието й - СТОКРАТНО ДА Й СЕ ВЪРНЕ ТОВА КОЕТО ПРИЧИНЯВА !!!щОМ ТЕЗИ МИШОЦИ НЕ СМЕЯТ, НЯМА ЛИ ДРУГИ АДВОКАТИ, КОИТО СМЯТАТ,ЧЕ ТАЗИ АЛЛКОХОЛИЗИРАНА НЕКАДЪРНИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАВРЯНА В МИША ДУПКА или ще чакат и ще се спотайват докато пострадат лично?
43
1
 
9
 
! Отговори
Докторската злоба преди 8 години
Не виждате ли, че всички медицински институции в България са се обединили срещу всеки, който иска да каже истината за некадърноста на много техни служители. Адвокатите ги е страх, защото и те са хора, и те или техни близки могат да се разболеят, като отидат при докторите, дали ще ги обслужат нормално, дори и с много пари. Докторската злоба, водена от Шопските професори в София е туморът, който не се спира срещу никого. Тази злоба е проклятие срещу собствения си народ.
42
2
 
8
 
! Отговори
Лия преди 8 години
До АнонименСъгласна съм, че трябва обективно разследване. И ако се докаже вина на лекарката, тя да понесе последствията.
41
3
 
4
 
! Отговори
Лия преди 8 години
Аз не одобрявам начина по който е изглеждала и се е държала лекарката. Но за това до колко са били адекватни или не действията и, трябва да се изкаже някой компетентен по въпроса и лично запознал се със случая. Също така смятам че случая не се отразява обективно от медиите.
40
4
 
3
 
! Отговори
Лия преди 8 години
Не мога да коментирам дали причината е в начина по който е използван форцепса. Но не е редно да се говори за някакви "железа". Хората, които не са добре запознати (а и не са и длъжни да са) сигурно си представят клещи купени от железария. Това е акушерски форцепс, с него са спасени повече човешки животи, отколкото с който и да е друг инструмент. Последното го цитирам от учебник по акушерство, да не решиш че съм си го измислила. Натискането по корема се нарича експресия на плода по Кристелер.
39
3
 
3
 
! Отговори
лия преди 8 години
До АнонименНе е вярно. Изплозва се. При правилната му употреба не би трябвало да има родова травма.
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм много скептичен по тоя случай. Секцио не се ли прави с писмено съгласие на родилката? Ако я е било страх да я режат и до последно не е давала съгласие, какво е виновна докторката?
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките тея адвокати слуги на сатаната освен пари,пари и пак пари друго не ги интересува.Човешкият живот и съдба за тях е изражение в финикийски знаци.
36
1
 
24
 
! Отговори
провинциалист преди 8 години
Ами Тетевен е малко градче, всички се познават, всички са в шуробаджанашки връзки. И адвокатите бягат, разбира се. Не щат да се захващат с нещо, което утре може да им коства връзките, кариерата, отношенията със съседи и познати... Дребни провинциални душички, за жалост. Ей това е провинциална България - да те хване страх да живееш в китните български градчета! Срам и позор!
35
0
 
9
 
! Отговори
shay преди 8 години
До Анонимен 43Трябва все някак да се задържим в топ 10 държави с най-голяма смъртност, все пак...
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Горо, "... Аз лично съм адвокат, но също не бих защитавал майката, тъй като няма особен смисъл.....".Няма смисъл да защитаваш майката?! А би ли защитавал докторицата, която умори детето???!!! ЕСТЕСТВЕНО, ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ПАДНАТ ПО-ГОЛЕМИ ПАЧКИ!!!! КАКВО СПОРЕД ВАС ОЗНАЧАВАТ ДУМИТЕ МОРАЛ И МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ??? ТОВА ЛИ Е "ЗАЩИТАВАНЕ НА ПРАВОТО" ??? ПОВДИГА МИ СЕ ОТ ТОЛКОВА ПОМИЯ!!! АКО ТОВА МОМИЧЕ, НА КОЕТО ОСАКАТИХА ДУШАТА БЕШЕ ТВОЯТА СЪПРУГА ИЛИ ДЪЩЕРЯ,ПАК ЛИ ЩЕШЕ ДА МИСЛИШ ПО СЪЩИЯ НАЧИН?
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48,чети постовете докрай, а не само да дрънкаш, колкото да не заспиш!!! Не защитавам лекарите, а напротив! Напоследък те май допринасят за по-високата смъртност и за уврежданията на родените здрави дечица като или ги пребиват, или ги попарват, или удрят главата на бебчето в момента, в който го къпят. "..та сега се следи даже и пулса на бебето.." Е, и въпросната некадърница го е следила, но това не и помогна да го *** здраво, нали?Ако беше моето дете,мършата вече щеше да ври в ада!
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Едно време не са раждали само с доктори, но тогава процента на смъртността е бил огромен и при новородените, и при родилките."Пълни глупости!Процента смърт е бил по-голям, но не "огромен". Нормално е в днешно време, когато техниката и медицината са напреднали, смъртността да е по-ниска. Та сега се следи даже и пулса на бебето! Стига ми разпъвай празни приказки като локуми, само и само да защитаваш докторската неграмотна и некадърна ***! И докторите са за това да спомагат за ниска смъртност!
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oт един друг новинарски сайт:"Първите данни от проверката по случая с родилката от Тетевен, чието бебе умря при раждането, показват, че са използвани неправилни и отречени от Европейския съюз техники. Резултатите бяха оповестени от зам.-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, съобщи Нова ТВ."За да се спре това доктори да защитават престъпните действия на свои колеги, само защото и те са доктори. Хайде сега докторчета, имате ли нещо да ми кажете?!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е министър Москов
29
3
 
32
 
! Отговори
Горо преди 8 години
На всички е ясно, че тази докторка се чувства недосегаема заради връзките си. Правосъдие, още повече в провинцията за нея НЯМА ДА ИМА! Аз лично съм адвокат, но също не бих защитавал майката, тъй като няма особен смисъл. Предлагам и, обаче, да потърси услугите на външни за региона лица, които срещу същата сума, която ще отиде за адвокат, ще "накажат" въпросната докторка много по-ефектно!
28
3
 
54
 
! Отговори
2222 преди 8 години
*** твар! Да умори 3700гр. бебенце! Няма ли планирано секцио за тази родилка? За затвор плаче тази *** *** и лишаване за упражняване на професията до живот!
27
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен /17/ Едно време не са раждали само с доктори, но тогава процента на смъртността е бил огромен и при новородените, и при родилките. За съжаление, може би вече се доближаваме до онези времена.

Спонсорирани публикации