Кризата в Гърция няма да повлияе на банковия ни сектор

Подготвени сме за нея, увери Митов
102
Кризата в Гърция няма да повлияе на банковия ни сектор
Даниел Митов. Снимка: архив, БТА

Проблемите на Гърция са от няколко години и страната ни е успяла да се подготви за тази криза. В това увери външният министър Даниел Митов пред БНТ.

Той посочи, че правителството е предприело всички необходими мерки, така че да гарантира влоговете в гръцки банки, намиращи се в България.

Още по темата
“Там се работи с много сериозна ликвидност и банките бяха задължени да поддържат тази ликвидност и да я предоставят в Централната банка. Така че практически ние трябва да кажем на нашите си граждани, че една дори и много тежка криза, която не пожелаваме на Гърция, няма да повлияе на нашия банков сектор, който е стабилен и са взети всички необходими мерки, така че да бъде гарантирана неговата стабилност”, категоричен беше Митов.

Той обясни, че ако има допълнителни обстоятелства, които да налагат още по-сериозни предвиждания на личните планове на българите, които имат намерение да летуват в Гърция, МВнР ще предупреди своевременно.

По думите му вчерашните предупреждения българските туристи да имат пари в брой и за повишено търсене на горива са били превантивни, но се базират на реални обстоятелства.

"За нас Гърция е безкрайно важна като съсед и и като приятел. Ние се стремим да поддържаме приятелски отношения и така трябва да бъде. Никой не се радва от сложната обстановка покрай дълговата криза там и всички се надяваме, че в крайна сметка разумно решение ще се намери", каза още Митов.

По думите му, ако най-неблагоприятните сценарии се реализират, едно известно време Еврозоната ще има период на нестабилност и доверието вътре в нея ще бъде разклатено.

Но така или иначе държавите, които са членки на Еврозоната са достатъчно икономически мощни и стабилни, за да могат да върнат това доверие бързо, коментира външният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На простия *** като му кажат че паричките му са застрашени и той сън не може да спи! Толкова е влязал във филма. Овце ще си останете....
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Овце, бяйате да си теглите мизерните парички, че лошо положението.Няма такъв смях с вас!Все едно се намирам сред някакво туземско племе.
13
0
 
5
 
! Отговори
министър Шитов преди 8 години
Подготвили сме оправданията си след като ни засегне кризата.
12
3
 
7
 
! Отговори
LBN преди 8 години
Той и Съсела казваше през 2009г, че криза няма да има...
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме подготвени за всичко, за КТБ, за ***, за финансовата криза през 1997 също Жан Виденов уверяваше че сме подготвени, а то каква стана... Никакъв кредит на доверие на политиците или банките. Защото тяхната функция е да ограбват народа! В същото време да го държат в зависимост. Модерното робство е факт. Работим за банките и данъците (правителството) все повече с всяка изминала година. За да може някой да окраде след това банката или финансирането по програма. КОЙ! До кога ще търпим? ДО КОГА?
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6, Не могат да ги изтеглят активите си банките майки от гръцките дъщерни банки в България.. Това е все едно да родиш дете и да имаш след това правото да го убиеш безнаказано, понеже ти си го създал и можеш да правиш с него каквото си искаш.
9
0
 
2
 
! Отговори
BG преди 8 години
Nai Slabia vanschen Minister Masen kato Kalfin Juli na USA bes kupja snanie sa vanschnsta Politika i diplomaziata sluscha kakvoto mu kajat ot USA NATO Pentagona tsnkovete i uj u4enieti v bG ne e Sakoni naroda ne e snael i glasuval Bravo na garzite ne gi Interisuva USA i eu gledat sebe si grazkia narod
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 1Мне, от няколко дни се изказаха много хора в България по въпроса с депозитите на българите в гръццки банки, не за друго, а да ги успокоят, че наистина няма опасност за парите им и не за друго, а защото българина по принцип си е проста овца и като чуе нещо за паричките си и веднага скача да си ги тегли. Тази овча паника само затруднява работния процес на банките. И именно това е целта на тези хора! Наистина трябва да си мега *** за да си мислиш, че партите ти в гр. банка биха се изпарили.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха...........Както пише в туитър евродепутатът на СИРИЗА, Председателят на Европейския парламент иска спешно възобновяване на преговорите през деня и удължаване на гръцката програма!Напред Ципрас!Успех Гърция!.........
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Но така или иначе държавите, които са членки на Еврозоната са достатъчно икономически мощни и стабилни, за да могат да върнат това доверие бързо, коментира външният министър."Мерси цайс, важно беше да знам, че силните икономики в ЕС ще оцелеят след като Гърция гръмне. Аз за тях се бях разтревожил, а не за най-близката държава до епицентъра, онази с най-слабата икономика (България)
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Могат ли гръцките банки, да изтеглят активите на българските си клонове. И може ли някой да забрани това?
4
1
 
13
 
! Отговори
Garibaldi преди 8 години
Това краварската *** Митов ли е бе? Не можах да го позная,нещо много пребледнял ва.Ша мре ли или го е гонил смок?
3
0
 
19
 
! Отговори
LSD преди 8 години
С какво ги друсат тия та са вечно захилени ? Народа умря от простотия и мизерия, а тия все са си весели.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За българската КТБ не бяхте подготвени, ама сте подготвени за гръцките проблеми, повярвах ви. След като всички се изредиха да обясняват, че сме защитени, вече ми е ясно, че не сме, а властта само стиска плаци да минем между капките.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоз мъжага го видях на парада.