"Селска" драма в мол: Ще ви наритам, ще ви счупя телефона...

Рускиня изтърпя тирада на собственичка на бутик
Обновена: 1 юли 2015 15:11 | 1 юли 2015 15:07, Александър Попов
394
"Селска" драма в мол: Ще ви наритам, ще ви счупя телефона...
Снимка: YouTube

Пореден грозен случай по оста магазин-клиент се разигра в бургаски мол.

Руска туристка влязла в бутик "Ira Maxima" и си закупила панталони за 210 лв. На следващия ден, след като установила, че размерът е неподходящ, жената, дъщеря й и внучето хванали такси от Созопол до Бургас, за да върнат покупката с надеждата, че им бъдат върнати парите.

Продавачката отказала и извикала на "помощ" собственичката на бутика.

И последвал екшънът, в който доброто възпитание изцяло отсъства.

Собственичката, вече на висок тон, започва да бута рускинята. "Излизай веднага от магазина, взимай си дрехите", подвиква "бизнес дамата".

В същото време рускинята записвала на телефона цялата ситуация, което още повече изнервило обстановката. "Ще ти счупя телефона. Махай се, че ще те наритам", реди ядосаната управителка. И дори не се притеснява, че може да бъде извикана полиция.

На въпроса на клиентката дали у нас важат законите, започва обяснителният режим.

"Ако всички като вас решат да си върнат дрехите какво става, аз имам малък бутик. Не мога да се разправям с такива като вас. Затова и няма да ти върна парите. Ще се научите, че в бутик не се взима и не се връща. Няма закон, който може да ме задължи", убедена е магазинерката.

След което рускините с бебето са изтласкани от магазина със заплахата, че ще извикат охраната на мола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още по темата: молбутик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
15
 
! Отговори
Краси преди 8 години
Просто е: не влизайте в малки магазинчета на проскубани фльорци с претенции на бизнес величия. Влизайте само в големи магазини които спазват търговските правила. А едно важно правило е , че закупена стока може да се върне до 14 дни без обяснения. За последния месец два пъти ми се случи да се ползвам от това право: 1 път върнах панталон и го смених за друг който по-ми хареса. 2-я път върнах водна помпа която се оказа че не ми върши работа и си получих парите без проблем. Но това се случи в София
185
12
 
5
 
! Отговори
хаха преди 8 години
скапаните рашки да си купуват в росия *** ама като се сетя едно време как ни молеха за чифт дънки и една дъфка ... нека си спомнят времената на СеСеСеРе и да не бъдат толкоз нагли!!!
184
5
 
7
 
! Отговори
тр преди 8 години
2. Рускинята според мен е трябвало да подаде жалба в комисията за защита на потребителите и там да преценят кой какво е нарушил. Не и да снима без разрешение, да снима и фасадата на мола. Това ми намирисва на провокация - след 1 декември (закриването на Южен поток) в руските СМИ се изливат помии за България във всички отношения.
183
0
 
13
 
! Отговори
Не съм русофил,но... преди 8 години
Типична самозабравила се бургаска простачка. И доста отчаяна. даже не се усеща, че рускинята прото я 'въвежда' в ситуацията.Не е ясно началото на разговора, но консенсуса е да и даде по-голям размер. Хехе...що така не ми е мъчно за тая женица?!
182
3
 
5
 
! Отговори
Emilia преди 8 години
Stranata ni e hubava ama horata ni sa prosti.Vsichki moi priqteli chuzhdenci koito sa posetili Bulgaria se oplakvat ot obsluzhvaneto, kato che li im plastash za da te rugaqt, dokato ako popitash nqkoj na ulicata da te upati ste se otkloni ot patq si da te zavede kadeto otivash. Stranen narod sme, vsichko ni e krivo na tozi svqt, osobenno kogato sme na robota. Vaspitanieto ni kuca. Tova tuk i v afrika nqma da go vidish. V targoviqta po sveta ima edno edinstveno pravilo. KLIENTA VINAGI IMA PRAVO
181
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 249Не съм се писал случайно софиянец, защото съм си софиянец.И съм виждал наглостта на руснаците в България, как си говорят с българите на руски, все едно сме длъжни да им знаем езика!
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се абстрахираме от липсата на възпитание в бургаската пръчка и дървените философи и досадни ***, пишещи коментари, то според ЗЗП продавачът не е длъжен да приема покупка обратно, освен като рекламация (наличие на дефект). Нито за подмяна, нито за възстановяване на сумата никъде не се споменава. Има такова задължение при онлайн покупки, тогава срокът е 7 дни, в които стоката може да бъде върната без всякакви обяснения, в търговски вид.Който има нещо против, да цитира закона.
179
3
 
6
 
! Отговори
бати сганта преди 8 години
възмутен съм от наглостта на платенитетроли да плюят родината си! ебаги гейските душици!Кой опика Операта ли ! Хейовете на Гей Лидеров! Питайте хората колко жалби са писали в полицията срещу тая!!
178
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начина по който е представено видеото, ме навежда на мисълта,че прди продавчката да си изпусне нервите, рускинята и е скъсала здраво нервите)работил съм с руснаци и по принцип сред тях има големи наглеци и почти съм сигурен че, ако се сложи снимката на тая бая народ ще и разспознае номера)Помня преди време в Гърция, руснаците редовно изпиваха миниабара в стаята, а на другия е ден го зареждаха със стоки от магазина) и ако камерерката го е описала междувременно правеха подобен цирк на рецепция
177
1
 
7
 
! Отговори
до 250 преди 8 години
Абе друго си е слюнчестото мякане на тая брутална ***, дето се е решила в патешко жълто, хахаха
176
0
 
8
 
! Отговори
Търговец на дребно в преди 8 години
По закон, клиента има право в срок от 14 дни да върне стока без да дължи обяснение за причината. Естествено, ако стоката е в непокътнат вид.
175
4
 
7
 
! Отговори
тр преди 8 години
1. Тук има много неясни обстоятелства - дали панталоните са били с намалена цена, дали етикетът е бил откъснат и т.н. Поведението на собственичката на бутика наистина е под всякаква критика. Но не се знае как се е държала клиентката - разбира се тя като снима ще се прави на света вода ненапита. Клиентката наистина няма право да снима човек без неговото съгласие. Между другото тя е снимала и фасадата на мола, с което дискредитира всичките магазини в него.
174
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продавачката е в мензис...
173
2
 
3
 
! Отговори
до 250 преди 8 години
Все едно слушам на Албена Вулева майка и :D :D :D
172
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче всички руснаци са еднакво нагли. Само я чуйте с какъв спокоен нагъл гласец говори все едно е неин мола, докато продавачката е извън нерви.
171
0
 
7
 
! Отговори
до 236 преди 8 години
До Кофти, но фактКато и гледам записа нищо чудно че тази няма оборот. Вярно е че повечето малки фирмички в бг едва кретат, но селянина и с 3 000 и с 30 000 лв оборот все си е селянин. Законите важат за всички и ако за 200 лв фирмата и ще фалира -то по-добре от КЗК да и натресат 500 лв. глоба, да закрива щанда и някой друг, който няма да срами България, ше почне на мястото и.
170
14
 
8
 
! Отговори
андрешкоци преди 8 години
Тая руския сигурно е искала да се изгъзарее вечерта с панталон за 200 лева да го носи за един ресторант и на другия ден да се направи на хитра и да го върне в магазина :D
169
22
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Евала на продавачката от Бургас! Бил съм свидетел няколко пъти по нашето черноморие, как местните хазяи на квартири и собственици на кръчмета лижат задниците на руснаците и им говорят на чист руски език, само и само да не ги загубят, като клиенти! Браво на това момиче, напълни ми душата, а *** да си прокарват номерцата в Русия! Тука не вървят!
168
1
 
7
 
! Отговори
maia0105 преди 8 години
Obslujvaneto na klienti ne e limitirano samo predi i po vreme na pokupkata. Klienta trqbva da bude udovletvoren ot pokupkata i ako tova ne se polu4i ima pravo da vurne stokata. Za ne6tastie v BG ako po gre6ka kupish 2 levi rukavitzi veroqtnostta da si ostane6 s tqh zavinagi e golqma, vupreki 4e v magazina ostavat 2-te desni. Fact e che v America moje da vurnesh stoka kupena predi godina s kasova belejka.
167
1
 
9
 
! Отговори
до бранник преди 8 години
Коментарите ти винаги са *** и винаги съм те считал за нагъл проамерикански ***. Ако не беше така, щеше да си наясно с евро-директивата за връщане на стоката в срок от 14 дни, ама откъде ще знаеш, по цял ден си зает да шпакловаш задните части на САЩ, докато симулираш, че си проевропейски настроен.

Спонсорирани публикации