Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола

По случая тече проверка в МВР
Обновена: 4 юли 2015 13:01 | 4 юли 2015 07:45, Веселина Йорданова
124
Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола
Снимка: bTV

Кола, която трябва да се пази в полицията като веществено доказателство, се оказа използвана от служители на реда. Собственикът на автомобила установил това, а по скандалния случай тече вътрешна проверка в МВР, съобщава bTV.

В средата на май колата на Красимир Дин е открадната във Видин. Той звъни до 112, но междувременно успява сам - с GPS-a в автомобила, да го открие преди полицията. Оказва се на улица в София.

Колата била без щети, единственото, което крадците били сменили, били табелите.

Колата, вероятно готвена за продажба в чужбина, веднага е иззета от разследващите като веществено доказателство.

На следващия ден GPS-ът на Красимир показва, че тя е в движение - с непозволена по закон скорост от 145 км по „Цариградско шосе”. А зад волана са служители на МВР, които я прекарват до паркинга на жандармерията.

При разследването е решено случаят и всички доказателства да бъдат прехвърлени във Видин, където е извършена кражбата, но това не се случва около месец.

"Отговорът на служителката, която трябваше да ги изпрати, беше, че няма удобен плик, с който да изпрати доказателствата и документите", казва собственикът.

Дни по-късно Районната прокуратура във Видин решава да върне случая отново в София.

От МВР отказаха коментар, но обясниха, че вече тече вътрешна проверка по случая. От Софийската районна прокуратура казаха, че отговор на поредната молба на Красимир би трябвало да има до три дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В България няма престъпление в което да не е замесен полицай!"Освен това няма осъден полицай.Дори на дрогираният граничен полицай,който премаза зверски дете в количка на тротоар сега ме намалиха присъдата.Колко убити от полицаи имаше.Застреляна жена на петте кьошета,застреляно момиче на петолъчката,пиян полицай премаза няколко човека на автобусна спирка примерите са много.И докато в САЩ полицаите застрелват престъпници при въоръжени грабежи,тук убиват невинни жени и деца,безнаказано.
11
1
 
44
 
! Отговори
ввк преди 8 години
Полицаите карали колата до паркинга, видите ли. След като крадците са сменили номерата значи оригиналните ги няма. Следователно трябва да се използва колесар. В противен случай полицията кара кола без номера, или което е по-лошо с крадени или фалшиви номера.
10
3
 
56
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
В България няма престъпление в което да не е замесен полицай!
9
7
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
До Анонимен 15За скоростта,да си го отнасят,както е по дебелите книги!За останалото-нека който пише подобни материали и оформя обществено мнение,да помисли и да анализира нещата,иначе излиза че всичко се прави за жълти стотинки,без значение за чия сметка!Това е част от проблема,за да сме в подобно състояние,а положението вместо да се влошава,става безнадежно....колега!
8
4
 
67
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Който прехвърлил случая за Видин-уволнение, оная с неудобния плик-уволнение,който е карал МПС-то уволнение,На шефа на това районно пожелателно-уволнение.Кое е трудното в случая?Ще ми стачкувате, а ?
7
3
 
38
 
! Отговори
Men преди 8 години
До @@@Мда ясно, крадените коли трябва да се местят с превишена скорост когато им е удобно на ***.Вижте се какви сте бе, нямате капка достойноство, слели сте се с престъпниците и сте безкрайно нагли. Единственото ви спасява това, че закона ви пази защо си мислиш полицията има толкова нисък рейтинг и почти никакво доверие? Пълни нещастници се никаква работа не вършите.
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАРОДНА ПОГОВОРКАЩе се съглася с тебе,ако ми отговориш на два въпроса:-Защо в специалността журналистика се влиза трудно и кандидатите са многократно повече от св.места?-Защо за едно място в МВР кандидатстват около 10 човека?Това че нямаш понятие и от двете професии е ясно!Това,че написалата статията е журналист със съмнителни качества,също е ясно!
5
29
 
8
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Тенденциозно и непрофесионално написан материал,колкото авторът му да вземе някакъв мизерен хонорар!-Как и къде според Йорданова,трябва да се съхраняват веществените доказателства? Може би в стаята на разследващия полицай?-Кой да откара вещ.доказателство от Районното до мястото,където ще се съхранява? Може би трябва да повикат собственика от Видин или Пътна помощ,която за подобна услуга ще иска минимум 100-150 лв?
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционера е карал оти е стачкувал! *Х измета у това министерство!
3
2
 
57
 
! Отговори
Фулев преди 8 години
Боже боже боже....нямало удобен плик....африка....диваа африка..ЗАКРИВАЙ...
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя който е карал, ако е още ченге, трябва оня *** Георги Костов да си подава оставката.
1
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милата ни родна милиция..пардон полиция...немам думи!