Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола

По случая тече проверка в МВР
Обновена: 4 юли 2015 13:01 | 4 юли 2015 07:45, Веселина Йорданова
124
Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола
Снимка: bTV

Кола, която трябва да се пази в полицията като веществено доказателство, се оказа използвана от служители на реда. Собственикът на автомобила установил това, а по скандалния случай тече вътрешна проверка в МВР, съобщава bTV.

В средата на май колата на Красимир Дин е открадната във Видин. Той звъни до 112, но междувременно успява сам - с GPS-a в автомобила, да го открие преди полицията. Оказва се на улица в София.

Колата била без щети, единственото, което крадците били сменили, били табелите.

Колата, вероятно готвена за продажба в чужбина, веднага е иззета от разследващите като веществено доказателство.

На следващия ден GPS-ът на Красимир показва, че тя е в движение - с непозволена по закон скорост от 145 км по „Цариградско шосе”. А зад волана са служители на МВР, които я прекарват до паркинга на жандармерията.

При разследването е решено случаят и всички доказателства да бъдат прехвърлени във Видин, където е извършена кражбата, но това не се случва около месец.

"Отговорът на служителката, която трябваше да ги изпрати, беше, че няма удобен плик, с който да изпрати доказателствата и документите", казва собственикът.

Дни по-късно Районната прокуратура във Видин решава да върне случая отново в София.

От МВР отказаха коментар, но обясниха, че вече тече вътрешна проверка по случая. От Софийската районна прокуратура казаха, че отговор на поредната молба на Красимир би трябвало да има до три дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
22
 
! Отговори
до 50000 полицаи преди 8 години
"В 15-милионен Ню Йорк има 33 000 полицаи, у нас са 47 000 на 7 млн. население" - това е новина от преди 3 години.
31
0
 
32
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Точно такива случаи ме изпълват с ГОРДОСТ, че съм българче. Такова чудо / да ти прехвърлят документите, колата и тебе самия/ от чиновник на чиновник, от град на град не може да ти се случи в никоя европейска страна!
30
6
 
7
 
! Отговори
50000 полицаи преди 8 години
Къде ги видяхте!Тук са и пожарникари,гражданска,администрация,деца ли пишат в сайта!
29
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ??? НАЛИ ЗА ТОВА РИПАХТЕ СКАЧАХТЕ И ВИРИХТЕ ДВАТА ПРЪСТА НА ДРУГАРЯТ КОСТОВ НА ХРАМ ПАМЕТНИКА АЛ. НЕВСКИ. ИЛИ ЗАБРАВИХТЕ??? МНОГО ВИЕ КЪСА ПАМЕТТА БЕ ДРУГАРИ!! ПАРДОН" ГОСПОДА". НАЛИ ТАКА ВИ ВИКАТ ВЕЧЕ!? НЕ СА ВИНОВНИ ПОЛИЦАИТЕ ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ ЗАЩОТО ИСКАХТЕ ДЕМО-НИКРАЦИЯ И СЛОБОДА. Е КАКВО ИСКАТЕ СЕГА ЧЕ СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ? ТОВА СИ ИСКАХТЕ ТОВА СИ ПОЛУЧИХТЕ ВИНОВНИ СТЕ СИ САМИ. ОТ 90-та ГОДИНА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НИКОГО. И СЪВЕСТА МИ Е ЧИСТА. НИТО ПЪК СЪМ ХОДИЛ ДА СКАЧАМ.
28
2
 
32
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
София-Видин, Видин-София и накрая колата в албания :)Иначе полицайте протестират...малко им парите, трудно им било...
27
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето как 50 000 полицаи развалят рейтинга на останалите 50, които са честни и вършат отговорно задълженията си.
26
4
 
9
 
! Отговори
Повечето от вас незн преди 8 години
Казармата върнете,че децата в сайта са много!Колата е откарана в паркинг на МВР-пише го в пресата,а това,че са карали с 145км.вече е друг въпрос!
25
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убавци и после ги пенсионираме на 52 лета с 22 заплати. Тежък труд е да караш кола със забранена скорост по Цариградско, направо си е 1 категория.
24
4
 
14
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Има ли изненадани ? КАжи му ченге и повече не го обиждай .
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е много хубаво и ясно доказателство какво представлява родния милиционер. За него няма закони, той прави каквото си иска. По-лошо иска и повече. Иска и уважение, което обаче трябва да се заслужи. Не става по норматив. Преди години на комшията му бяха откраднали колата. След няколко месеца сам я откри пребоядисана ... на паркинга на районното. Взеха му сума пари, за да му я върнат. Седмица по-късно отново беше открадната. Истинската мафия са родните политици и охраняващата ги милиция!
22
2
 
6
 
! Отговори
Ангели преди 8 години
Бе тук повечето хулещи полицията сигурно са безгрешни,погледнете политиците,че от идва всичко!Колко от вас мигат да кажат,че са безгрешни-отгорът е никои!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо подобно, Gps и скоростомера имат най-много 5 км/ч разлика !
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ЗАКОНАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ КОИТО ОБСЛУЖВАТ МАФИОТСКАТА СТРУКТОРА НАРЕЧЕНА ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО.
19
1
 
29
 
! Отговори
пена преди 8 години
Какво се учудвате? Нали знаете, че в Бългрия след като ти откраднат колата, най-лошия вариант е да ти я намери родната милиция. Не само, че ще му я карат като откачени но и няма да му я върнат поне няколко години (докато трае делото) И накрая ще му я върнат полуизгнила и без акумулатор, фарове, и т.н. (някой милиционер ще си ги е харесал и ще му кажат, че са я намерили така)
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес е бил негов ред да краде краденото.Ако е крадено, да бъде до край крадено,Българската държава е орган за рекет и насилие над наода
17
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И на всичкото това взели да протестират нашите "полицаи". Срам!
16
3
 
3
 
! Отговори
Ми то отговор има преди 8 години
Полицаите са я откарали в паркинга на жандармерията,там престояват ПОВЕЧЕТО крадени коли,до изясняване на кражбата!Ако стоят пред всяко РУ-какво ще стане,струпване,а и някои РУ-нямат паркинги!
15
0
 
23
 
! Отговори
крадци преди 8 години
То да беше само този случай. Ами джебчиите от Игнатиево, които са защитавани от варненските полицаи? Това е българската полиция - пръв приятел на престъпниците. Най-вероятно полицаи са замесени в самото изчезване на автомобила.
14
0
 
24
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Поредно доказателство, че по-долна *** от полицаите няма.Отдавна съм на мнение, че всички полицаи трябва да се пенсиорат на 25г. Освен да злоупотребяват с власт и да покровителстват престъпниците нищо друго не правят - абсолютно нищо полезно за обществото.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хаосМного добре го знаем, то се и вижда. Повечето полицаи са престъпници за съжаление, много трудно ще се оправи тая система.