Скочи ли токът за бизнеса – плащат го хората

2070 души гласуваха в анкетата на Dnes.bg
29
Скочи ли токът за бизнеса – плащат го хората
Снимка: Булфото, архив

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов, работодатели и синдикати заявиха, че са намерени резерви в енергетиката, за да може токът да не поскъпне нито за бита, нито за индустрията. Крайното решение обаче остава в ръцете на Комисията по енергийно и водно регулиране, чийто председател Иван Иванов обяви пред БНР, че до края на месеца ще обяви новите цени на тока.

Още по темата

“Не може мораториумът за цената на тока да продължи повече от месец, тъй като НЕК трупа ежедневно дълг от 1 до 2 млн. лв., а за месец това е близо 50 млн. лв", категоричен беше председателят на КЕВР.

В разгара на сложната дискусия, Dnes.bg реши да попита своите читатели: "Ще ви засегне ли поскъпването на тока за бизнеса?". В анкетата взеха участие над 2070 души.

До голяма степен очаквано, цели 68% от анкетираните са отговорили, че скокът на цената на тока за бизнеса ще засегне пряко и хората, като ще доведе до скок на цените на продукти и услуги.

Според други 7% пък новата цена на електроенергията за бизнеса може да доведе до намаляване на заплати и съкращения в определени сектори.

Едва 5% са оптимистите, според които новите цени на тока за индустрията няма да засегнат пряко населението. Други 12 на сто пък уточняват, че много повече ги вълнува цената на електроеренгията за дома, отколкото тази за бизнеса.

За 8% от участвалите в нашата анкета пък едно подобно увеличение до известна степен ще бъде справедливо, защото е логично бизнесът да поеме тази тежест в обществото, породена от цената на тока.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
11
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Позравявам екипа на медията с това грандиозно откритие... Не се шегувам, но преди да прочета статията мислех, че пингвините го плащат...
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко ще се крие някъде! Пaк ще го търсят':)))