Българи на плаж в Румъния – безплатна сянка, евтина бира

Най-предпочитани са плажовете след Мангалия и при курорта Мамая
Обновена: 3 авг 2015 14:02 | 3 авг 2015 12:13,
89
Българи на плаж в Румъния – безплатна сянка, евтина бира
Снимка: Reuters, архив

Не малко българи отскачат на плаж в Румъния заради по-ниските цени, като най-предпочитани са плажовете след Мангалия и при курорта Мамая след Констанца, съобщава "Стандарт".

Освен от добрите пътища българите се удивляват и от значително по-евтините възможности за почивка. Едно от нещата, което най-вече привлича нашенеца, е фактът, че в Румъния е както в Гърция - плажът не се плаща, тоест не ти искат пари за чадър и шезлонг.

Оказва се обаче, че сянката не е съвсем безплатна, защото ползването й е срещу поръчка на нещо от бара. Цените обаче са народни – наливната бира излиза 2 лв. Толкова е и безалкохолното, а кафето е левче.

Според данни на румънската статистика за миналата година продължителността на ваканцията на румънците е била между 5 и 7 нощувки. Цената за седмица в тризвезден или четиризвезден хотел е около 250-300 евро.

Средно 30 евро на ден харчат туристите в най-големия румънски черноморски курорт Мамая. Почивката тук излиза 400-500 евро на човек за 6-7 дни, което означава, че семейният отдих е с цена от около 1000 евро.

Така може да се каже, че 500 000 туристи, които посещават известния румънски курорт, като ползват услуги на туроператори, харчат 200-250 млн. евро за сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
5 лв за час разходка в морето. Оставам нещата на плажа и никой не ги пипа.Трета година ходя там и няма да е за последен път.А да на говорим,че автобусите от Букурещ за морето са през 45 минути.Аквариум,делфинариум,нощен живот,аква парк,шопинг...за всеки по нещо..Идват при нас заради по - дългия летен сезон,олл инклузив и нещо различно да видят. ..плажове и вода чисти. ..обслужване на ниво. ..за съжаление не можа за кажа същото за България.
55
0
 
0
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
Това лято бях и на трите морета-българско,румънско и гръцко . Познайте къде останах разочарована ?България.Бях в Мамая и Констанца . Платих за хотел.110 евро президентски апартамент за 4-*** със закуска и басейн. Шезлонг и чадър/поне в Мамая където бяхме на плаж./50 леи за 2 шезлонга,маса и чадър-около 22-23 лв.Кафето е около лев,понички- около 1.50,пица на парче 2 лв.За трима не съм плащала повече от 45 лв на вечер в ресторант/но без алкохола/.Телегондола,виенско колело и много атракции.
54
0
 
12
 
! Отговори
коко преди 8 години
Всички мои приятели от Варна почиват в Гърция,включително и собственици на хотел на Златни пясъци. А туристическият сезон в Бг скоро ще стане 30 дни.
53
4
 
9
 
! Отговори
анти преди 8 години
Северното Черноморие се залива от румънци още в началото на лятото. Останах изумен как в началото на май нямаше места е мидените ресторанти на брега в с. Дълбока. На паркинга имаше само 2 коли с българска регистрация. Подобна е ситуацията в Албена. Курортът е предпочитано място за отдих от северните ни съседи. Айде спрете да пишете глупости, половината от вас не са стъпвали по северните плажове, особено "софиянци". Щото няма магистрала дотам, ха-ха.
52
1
 
12
 
! Отговори
Еми... преди 8 години
За всеки вкус си има варианти. Румънците пък идват тук - явно не оценяват прекрасната си безплатна сянка и евтина бира. Важното е да се кефят хората. Айде на моретооооооооо!
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66250 лв с "консумацията" ли? Няма нужда да се плюем повече от необходимото. Като човек, на който му се налага често да спи извън София, ти казвам - нивото на хотелите в ценови клас 50-70лв на вечер (в каквито спя аз) е потресаващо. А не мисля, че са малко пари като за Стара Загора или Търново. Като ти дръпнат и 10лв за паркинг онемяваш. Но в скъпите хотели наистина трябва да си изсмучеш от пръстите нещо, че да се оплачеш. Без значение дали е в Пловдив, Правец или на морето.
50
10
 
24
 
! Отговори
цитрус преди 8 години
По добре при турци , румънци отколкото да пълниш гушките на родните мутри начело с Тиква, малко ли имат милиарди ?
49
6
 
34
 
! Отговори
Пурко преди 8 години
Не знам защо, но дойде ли лятото и Гърция барабар с гърците ми стават адски симпатични на фона на батките и фекалиите в България. Цялата почивка на семейството ми излиза 600-700 евро за 10 дни, няма стрес, чисто е, морето е спокойно и кристално. Преди да отида в Гърция си мислех, че на черноморието е кеф, сега самата мисъл за него ме отвращава с изключение може би на Албена. От София до плажовете на Бяло море има няма 4 часа и после само кеф...без разстройство :-)
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молдова има ли излаз на море!?
47
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакам да вляза в български хотел и мивката в банята да не е запушена, ама още няма такъв случай. Говоря ви за хотели по 200-350лв/нощ.
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бг туристсибир е по скъпо от молдова и водата не е сопена
45
9
 
29
 
! Отговори
Keegan преди 8 години
Сега се връщам от Алания.7 дена в 5 звезден хотел,естествено с пълен олинклузив,със собствен супер чист плаж с безплатни чадъри и шезлонги. Всичките разходи-самолет,трансфер ат анталия,всички такси и застраховки малко под 1000 лв/човек в български пари.
44
12
 
27
 
! Отговори
Бг турист преди 8 години
Тая година бяхме на море в Молдова какво да ви кажа чисти плажове шезлонги и чадъри без пари хотелите също почти без пари, а храната е изключителна и тя е почти без пари!Догодина заминаваме за Сибир, и надявам се да е по евтино от Молдова, проблема е че лятото е само 20 дни, но ние ще отидем в самото начало на лятото
43
1
 
22
 
! Отговори
Цеци преди 8 години
А сега в Добруджа отсяда само Веско Маринов :))
42
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
48, шоп, гледал си Златните и Албена 80-те години на снимка. Хората идваха от Инглънд и Франс с автомобилите си, а не като сегашните ***-беднюги, които ги товарят като *** по чартърите и ги пускат като стадо на евтиния алкохол. Много добре помня какъв беше паркингът пред х-л Черно море във Варна, Шведския в Дружба, Интернационал на Златните, Добруджа в Албена. Имаше поршета, имаше ламборгинита.А колкото до чейнчаджиите - това беше бизнес на виетнамците.Ходил си до някой къмпинг в Равда...
41
7
 
42
 
! Отговори
Телетъбис преди 8 години
Ами нашите хотели са празни. Дори олинклуйзивът ни не струва! Дават развалена храна, все едно е помия за прасетата. На всякъде искат да те цакат с пари. Обикалят плажа като мутри и само дебнат дали си с гривна, дали имаш билетче и си платил. Не може да си паркираш колата. Искат пари за голи поляни и някви нискочели събирачи на кинти за едното нищо. Няма как да се почива в България. Със сигурност в Румъния е по-добре и смятам да наваксам пропуска си, че досега не съм посещавал тази страна!
40
2
 
24
 
! Отговори
seira преди 8 години
КОЛЕГИ СИ ДОЙДОХА ОТ ПОЧИВКА В "СЛЪНЧЕВ БРЯГ" И КАЗАХА, ЧЕ ИМА МНОГО СВОБОДНИ МЕСТА В ХОТЕЛИТЕ.
39
10
 
40
 
! Отговори
Джика Попеску преди 8 години
По-хубаво е в Румъния!
38
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че то в България има ли още заблудени да ходят ? Ако има ей хора сверете си часовниците, влезе в туроператорски гръцки и румънски фирми, влезте ако искате в букинг дори, е не се лъжете да ходите унас на море. И на чужденците го казвам - ще ви съдерат кожата още от таксито до плажа, после на паркинга, после в хотела, после в бедното меню, после с шезлонга, чадъра ...евтиния фалшив алкохол . Това е welcom to Bulgaria зА СЪЖАЛЕНИЕ ВЕЧЕ !
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Светослав ТертерХотел "Фламинго" в "Албена" има пет звездна част.